הצעות לאירוע 40 שנות מס"ב

טל ענבר

New member
הצעות לאירוע 40 שנות מס"ב

בעקבות השרשור בנושא, הרי מספר מחשבות ראשוניות. רב שיח בנושא מס"ב מנקודות שונות - מדעית, טכנולוגית, אנתרופולוגית, סוציולוגית, פסיכולוגית ---------------- סדנאות לילדים ונוער בעקבות פרקים / קטעי פרקים שיוקרנו להם (סה"כ רוצים אנו "להרעיל" את הדורות הבאים) ----------------- קונצרט חגיגי בו יושמעו קטעים בביצוע תיזמורתי של נעימות הנושא ממס"ב ומיצירות מד"ב נוספות. ברקע יוקרנו קליפים מתוך הסדרות -------------------------- תערוכות: דגמים / תילבושות / פריטי אספנות / שירטוטים טכניים וכיו"ב הקשורות בנושא. אפשרות מעניינת - אומנים יוצרים מס"ב - אומנים וידוענים יקבלו דגמים של האנטרפרייז ויציירו עליהם ------------------------ וכו' וכו'. אבקש לציין כי עד היום ניתן לספור על פחות מחמש אצבעות את מספר האירועים שעניינו אותי במהלך השנים האחרונות לבוא ולשמוע הרצאה או להשתתף במפגש - ולא כמרצה. אין לי ספק שיש רבים מאוד שחשים כמוני, שלזקנים בני 35 ומעלה לא תמיד מתאים "להתערבב" עם בני ובנות 12-16 (וסליחה על ההכללה). כמו כן, קהל שיבוא לשמוע קונצרט מודרך, בו יחשף ליצירות מד"ב מוסיקליות הוא קהל שבוודאי לא היה בא למפגש בנושא מס"ב.

Bajoran Priest

New member
תן קצץ זמן..

לא כולם מתחברים דווקא בלילה
אגב, למה אתה מתכוון בדיוק כשאתה חוזה בדמיונך סדנאות מס"ב לילדים ונוער? ושאלה יותר טובה- איך להביא לסדנאות האלה ילדים ונוער שלא צפו בסדרה מלכתחילה?

sysiphus

New member
מה שיקרה מתוך זה

יהיה מה שאתה תרצה לארגן בעצמך... זו הדרך הבטוחה ביותר לגרום לכך שדברים יקרו באמת. יחד עם זאת, ביקורת... הרב-שיח נעשה כבר מספר פעמים ומיצה את עצמו מבחינת קהל. סדנאות לילדים ונוער בעקבות פרקים - רעיון מעניין שנעשה במסגרת מסוימת (אנו עושים כמעט כל פרק הרצאה המשולבת עם פרק). לייעד את זה לילדים אומר שצריך לייצר תכנים מיוחדים שיתאימו לילדים, למצוא את האנשים שייצרו את התכנים ויעבירו את זה, וכמובן, למצוא את הדרך להביא ילדים שיעברו את הדבר הזה... אם כחוג בבי"ס, כקורס העשרה או כאירוע בכנס. מאוד לא פשוט. די מסובך אפילו. אבל יש בזה משהו. קונצרט - רעיון מגניב בטירוף שאין לו סיכוי. אין מי שירים דבר כזה ולא יהיה לזה מספיק קהל. לפחות לא לנעימות מס"ב בלבד. אם כבר, זה צריך להיות נעימות מד"ב, ותכלס, יהיה לזה קהל וזה יהיה נפלא אם זה יהיה נעימות מסדרות וסרטי טלוויזיה בכלל. תערוכה - רעיון מאוד מעשי, אבל צריך אוצר לתערוכה וצריך חומרים לתצוגה, אם כתרומה לתצוגה בלבד מצד הרבה מאוד אנשים בארץ ואם כרכש עבור התערוכה שבתום התערוכה מוצע למכירה או משהו. הרעיון הכי פרקטי לביצוע בזמן אייקון, למען האמת.

טל ענבר

New member
אירגנתי כמה כנסים בימי חיי

חלקם בינלאומיים ומרובי משתתפים. כפי שציינתי עוד קודם, לא לערוך אירוע מיוחד לכבוד ארבעים שנה יהיה טעות מצד הגורמים המאוגדים (סטארבייס 972, האגודה למד"ב), אישית אוכל להמשיך את חיי (באמת!) בלי אירוע. אני מוכן כמובן (ואשמח) לסייע למי שירצה לארגן אירוע, כולל במיקומו - אני מציע את בית חיל האוויר בהרצליה (שם יושב משרדי), המתאים מאוד לאירוע ייחודי. לגבי קונצרט - העניין בהחלט בר מימוש, וכבר בחנתי מספר אפשרויות בעבר. לגבי רב שיח - העניין ל א מיצה את עצמו מבחינת הקהל, ולא מיצה את פוטנציאל הקהל. לדוגמא, רשימת משתתפים שהייתי רוצה לראות ברב שיח כזה (ושוב, רב השיח מיועד גם לקהל מבוגר שאינו מגדיר עצמו בד"כ טרקר): צבי ינאי איליה לייבוביץ (אסטרונום , הוגה דעות ובנו של...) עוז אלמוג (סוציולוג) פרופסור יצחק בן ישראל אחד מראשי תעשיות החלל בישראל פסיכולוג/ית בכיר ומוכר וכיו"ב.

AKIRA972

New member
המקום לציון 40 שנה זה כנס סוכות../images/Emo70.gif

וצריך להיעשות בצורה מכובדת ולא באיזה מקום עלוב מטעמי תקציב. לדעתי צריך להכין אירוע אחד מרכזי שיהיה באחד הערבים של הכנס באולם 1. הקהילה לא גדולה לכן צריך לרכז מאמצים. אירוע שכזה שיעשה במקצועיות וללא תקלות סתמיות (הגיע הזמן לא?) יהיה המכובד ביותר. שם האירוע: 40 שנה למסע בין כוכבים תכני האירוע: לדעתי כל הקהילה בארץ שהייתה איי פעם קשורה למב"כ צריכה להיות על הבמה במעין שילוב של פאנל/סיעור מוחין. תקראו לזה פעמוני היובל ( 40 שנה ) גירסת STAR TREK. כמובן שצריך להיעשות בטוב טעם ובאהבה והכי חשוב שכולם יתייחסו אליו בצורה חשובה ולא כעוד סלוט. אני אישית מוותר על כל הסלוטים המצטמקים של מב"כ בכנסים באירוע אחד גדול ומוצלח.

papal

New member
לגבי קונצרט

אני יכול לרחרח בקרב חבריי המוזיקאים!! יש מצב לא רע לארגן קונצרט מחווה למלחין מסויים שהלחין גם נעימות מס"ב או קונצרט שיכלול רק נעימות מסדרות מד"ב ואולי אני אפילו יכול לארגן את זה אבל, אין צב זה יהיה רק טרק טהור אלה משהוא מדב"י ואני זקוק להבטחה למשהוא מו 500 איש בקהל (שזה מטורף לא?) אני כבר ירחרח אצל חבר מנצח ואצל חבר מהפילהרמונית אבל כמו שידידי סיזםוס אמר- זו הפה מאוד בעייתית

papal

New member
אף תזמורת לא תסכים להופיע שם

הסינמטק הוא לא אולם שמתאים לקונצרט מבחינה אקוסטית הוא גרוע מאוד! משהוא בכיוון של אולם כמו במדיטק שמותאם לאירועים כאלו יהיה טוב אבל לא חובה שם יש טונות של אולמות גם בת"א מה שכן אני מחר כבר אעשה כמה טלפונים ונראה מה אפשר לעשות

AKIRA972

New member
אני לא בטוח שזה הכיוון-נסה קטן יותר

משהו סולידי נגיד תזמורת קטנה כמה נגנים שישולבו באירוע אחד גדול.

טל ענבר

New member
לגבי קונצרט מד"ב

הדרך הבטוחה לגרום לכך שלא יתקיים אירוע מסוג זה הופגנה כאן: כל אחד מכיר נגן או בונה כינורות או תת עוזר למנצח בתזמורת מכבי האש - ומיד רץ להזמין אולם, אבל יש בעיה עם כמות המושבים ועם האקוסטיקה.... נא להרגע! אם יש קיום לקונצרט מד"ב, יש לפעול באופן מסודר ומכובד, להתארגן (מי יפיק, מי ינהל מגעים עם איזו תיזמורת וכיו"ב). פניות ספורדיות מאנשים שמייצגים את עצמם בלבד לא יולידו שום דבר זולת התנגדויות. מישהו מהמגיבים י ו ד ע מה הנוהל של תיזמורת בבואה לעסוק ביצירות אותן לא ניגנה בעבר? למי יש ניסיון במו"מ עם תזמורות ומנצחיהן? בקיצור - הרעיון נראה על פניו נחמד? מעניין? אפשר לדון בו (ובאחרים) אני מציע את חדר הדיונים בבית חיל האוויר - קפה עלי.

papal

New member
אני יכול להגיד לך מה הנוהל

בתזמורת בה אני ניגנתי פונים אל המנצח, שברך כלל הוא גם מנהל התזמורת, או לנגן הבכיר, שהוא בד"כ חבר הוועד המנהל, או במקרה של תזמורת רצינית כמו הפילהרמונית, פונים לחבר הנהלת התזמורת או למנכ"ל ומציעים את העניין במקרה של התזמורת שאני ניגנתי בה- שקוראים לה כלים שלובים העניין הוא בעיקר ב 2 דברים. קהל- לתזמורת חשוב מאוד הרווח ולכן תהיה דרישה מוקדמת לכמות מינימלית של כרטיסים שיימכרו זמן מסויים מראש בכדי שהאירוע יתקיים השלב השני הוא מימון של תוים ולמה הכוונה? לכל תזמורת יש רפטואר של כמה אלפי יצירות- שמתוכן אפשר לבחור מה לנגן- ואין בעיה של זכויות יוצרים, כיון שיצירות אלה נרכשות לנגינה- כלומר היוצר מקבל תגמול כספי (מדובר בפרטיטורה- מעין חוברת למנצח שכוללת את כל הקולות של התזמרת וגם את התוים לכל כלי נגינה. בד"כ , תלוי ביצירה- עלות של כל יצירה כזו נעה בי כמה מאות לכמה אלפים שקלים. וכןא הבעיה, במידה וישנה יצירה שאין לתזמורת, עליה רכשו אותה עבור הנגנים- והזמורת סביר להניח, באמצעות מי שאחראי על העניין הזה, תבקש השתתפות מסויימת ברכישת תוים ספציפיים לאירוע מהמארגנים, בעיקר כשמתקיים סיכום מוקדם על מהות הרפרטואר. בנוסף לכל זה, יש כמובן את עניין הפקת תוכנייה, שחייבת להיות בכל קונצרט ואפילו הקיקוני יותר של התזמורת הכי חובבנית ( עניין של כבוד). הבעיה היא בעיר בעלויות של פקת כזה אירוע מבחינה הכנה הוא מאוד אפשרי וי אל מי לפנות ועם מי לדבר וגם תהיה נכונות אבל צריך חתיכת סכום רציני ותקציב עצבני והכנה של לפחות חודש ( טוב זה תלוי בתזמורת ותלוי כמה פעמים בשבוע היא מתאמנת זה יכול להיות גם יותר) של חזרות של התזמורת על החומר, כדי להרים אירוע כזה אני חושב שזה אפשרי אבל צריך להשיג מימון בשביל זה

AKIRA972

New member
הכיוון שצריך לשאוף אליו קטן יותר

אינטימי יותר. אין קהילה בארץ למשהו יותר מזה.

טל ענבר

New member
אין קהילה בארץ למשהו יותר מזה?

על סמך מה אתה קובע זאת? על סמך כמות החברים בסטארבייס? על סמך כמות החברים בפורום? על סמך תחושות בטן? הרעיון של קונצרט מד"ב אינו רק "לשכנע את המשוכנעים" אלא לחשוף קהל שיתכן וכלל לא מכיר או מודע לתחום המד"ב ומב"כ! אני שמעתי את הפילהרמונית של לונדון מנגנת יצירות של ג'ון וויליאמס ממלחמת הכוכבים. הגיע קהל מבוגר שספק רב אם אפשר למנות אותו כ"קהילת מלחמת הכוכבים". העמדה שאתה מחזיק בה (ככל הנראה) היא מוטעה - הכיוון לא צריך להיות קיום אירועים למי שהוא ממילא ב"קהילה", אלא לצאת החוצה ולנסות להשיג קהלים חדשים.

AKIRA972

New member
רק אם תשווק את זה כלא מב"כ

אלא כקונצרט לכל דבר שכמה מהיצירות שלו קשורות למב"כ כביכול יהיה קהל חדש - אך באותה מידה הקהל יכול לסלוד ממב"כ אך לאהוב את המוזיקה. בכל מקרה לא תרוויח קהל טרקי מקונצרטים. ובכלל ארגון קונצרט בסדר גודל כזה גדול על המועדון והאגודה ביחד.

טל ענבר

New member
אני לא משווק כלום - פרט לרעיון

אינני מופתע אגב, לקרוא את התגובות שלך (ואיני מכיר אותך, אז אל תיקח זאת אישית, אלא כמי שמייצג את הקהילה ה"מאורגנת"): "אני לא בטוח שזה הכיוון, נסה קטן יותר" "הכיוון שצריך לשאוף אליו קטן יותר" "אין קהילה בארץ למשהו יותר מזה" "בכלל ארגון קונצרט בסדר גודל כזה גדול על המועדון והאגודה ביחד" אז מה א ת ה רוצה לראות? התכנסות בסלון של 5 בני 15-25 עם פופקורן?

EBow

New member
למה אתה תוקף?

הבנאדם בסה"כ הביע את דעתו, שבהתחשב בניסיון העבר של המועדון לארגן אירועים בסדרי גודל דומים, יש בה הרבה מאוד היגיון. אם דעתו לא נראית לך, יש צורה להביע את זה. אירוע כגון קונצרט הוא רעיון מבורך, אבל צריך לזכור שמכיוון שזוהי תופעה חריגה למדי בנוף של קהל המעריצים של הסדרה, יהיה מאוד לא פשוט ליישם אותה. AKIRA, שכתב את התגובה, די מחובר לקהילה והוא למוד ניסיון מפרוייקטים קודמים שניסה להעלות בעצמו. אז במקום התגובה שזורת הציניות שלך, היית מציע לך לשאול אותו מה הדרך הטובה ביותר לדעתו לגשת אל הרעיון הזה, בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא, בשיתוף עם papal, הפיקו הרצאה משותפת על המוסיקה במב"כ. ודרך אגב, בתור אחד שחווה את ה"התכנסויות בסלון של 5 בני 15-25 עם פופקורן" מפעם לפעם, מדובר בחוויה חברתית ונעימה מאוד, ואף מגבשת מבחינת קהילה. מומלץ לנסות.

טל ענבר

New member
למה אתה מתגונן?

לא תקפתי איש, תקפתי עמדה, ובצורה סבירה. מהיכרות עם עמותות שונות ואירגונים שונים, אני מכיר את התגובות הנ"ל מעל 20 שנה. "קשה, אי אפשר, אין כסף, לא יבואו" וכיו"ב. לגבי מפגשים מצומצמים של ST אני מכיר את המתכונת ומקיימה מזה שנים רבות (כמו גם קורסי מד"ב שאני מעביר במסגרות שונות משנת 1990). כפי שציינתי, הקונצרט הוא רק דוגמא לאחת מההצעות שהעלתי כאופציה לאירועי שנת ה - 40 לסדרה. לא ראיתי עד כה שום הצעה נוספת או תגובה עניינית להצעות שכבר הועלו. זה הכל.

AKIRA972

New member
כבר ציינתי הצעה נוספת למעלה.

במסגרת הכנסים השנתיים אשר מתקיימים בלאס וואגס בארה"ב יהיו חגיגות 40 שנה. הסתכלתי על התכנייה שלהם ואני אגיד לך את האמת לא ראיתי שם שום אירוע שמתקרב למורכבות ולתכנון שדורש "קונצרט". שיא הכנס הוא מעין מסיבת ריקודים בערב האחרון. למה אני כותב את זה? כי אם הם שיש להם את הכסף והיכולת והמקום והכי חשוב את הקהל שמגיע כל שנה לא עושים זאת אזי כנראה גם הם יודעים זה לא הכיוון שאליו צריך ללכת. אבל עזוב אותך ממה שהם עושים אם אתה רציני ואני מתכוון רציני ולא כמו כל אלה שמעלים רעיונות בשנים האחרונות ולא עושים דבר אני מזמין אותך לפנות למנהל מועדון STARBASE ולהעלות בפניו את ההצעה. מהיכרות אישית שלי איתו הוא יהיה חיובי ביותר וינסה להגיע איתך לדרך מוסכמת לארגן אירוע שכזה. במקרה כזה אני גם אשמח לעזור. השורה התחתונה היא שאם אתה רציני ותבוא ותיקח על עצמך ארגון אירוע שכזה אז יש סיכוי שהוא יקרה. הפרחת רעיונות בפורומים לא תוביל לשום מקום. אני באמת מקווה שאתה רציני.

טל ענבר

New member
אני רציני? יש כאלה החושבים כך....

אבל הבנתי מעט לאן הרוח נושבת. אני אמור לרדוף אחר מנהל מועדון סטארבייס (האין הוא חבר בפורום הזה?), לעמול ולעבוד, והוא יהיה "חיובי"? הצעתי את חדר הדיונים של מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל בבית חיל האוויר בהרצליה, לקיום מפגש בו יועלו רעיונות שונים ויקודם אירוע . זה היה לפני מספר ימים. עד כה לא התקבלה תשובה. אני רציני.

למעלה