הצעות לשינויים בדירת קבלן

AllTheBest2

New member
הצעות לשינויים בדירת קבלן

שלום רב,

כבר זמן רב שאני עוקב אחרי הפורום המצויין הזה, ולפני שאשאל אגיד תודה לכל המגיבים המשקיעים פה, ממש לא ברור מאליו.

רכשנו דירת מיני פנטהאוז בפרוייקט בתכנון, קומה חמישית ואחרונה, המפרסת פונה לדרום ששם יש מגרש משחקים קטן ואחריו איזור של בתי קרקע. בית של כ110 מ״ר ומפרסת כ30 מ״ר. בשלב הראשון הבית מיועד להשכרה ובהמשך יתכן ואנחנו נעבור אליו.

השאלה שלי היא מה, אם בכלל, תמליצו לשנות בתכנית? היות והבית עוד לא התחיל להבנות נוכל לבצע שינויים ורצינו לדעת מה דעתכם?

שוב תודה מראש.

דירה עם פוטנציאל רב ותכנית מאתגרת

כמה הערות במבט מהיר על התכנית, כדי לנצל את הפוטנציאל הנ"ל כדאי:
- לתכנן את המטבח טוב יותר, אין די אחסון למשפחה
- תכנון טוב יותר של חדרי הרחצה
- העמדת ריהוט טובה יותר בחדר המגורים, כך שלא נחסם קו המבט והגישה למרפסת
- העמדת ריהוט טובה יותר בחדר השינה (כך גרוע) ובחדר הילדים (רצוי מאד)

גלמיש1

New member
מסכימה עם סורנה.

הדירה רבת פוטנציאל , אבל צריכה מקצה שיפורים. מציעה למצוא אדריכל או מעצב.ת רציני ומנוסה, ולעשות תכנון טוב לפני הבניה.

בינא

Member
אל תשנו שום דבר כי אינכם מתכוונים לעבור לגור שם

מניסיון עתיר שנים בנושא שינויי דיירים על הנייר, עדיף לטובת הכיס שלכם בצורה הכי חד-משמעית(!), לא לבקש שום שינוי ולקבל מהקבלן את הסטנדרט שהוא נותן, כי זו ההשקעה החכמה ביותר שאתם יכולים לעשות (כולל קבלת גופי התאורה שנותן הקבלן, הברזים וכל אביזר אחר שכן את הריהוט אינכם מקבלים.
גם אם הוא נותן מטבח "זול" שנקרא בפי המתכננים "מטבח קבלנים", לקחת מה שהוא נותן(!).
כאשר תרצו לעבור לגור, שנים לאחר שנגמרת אחריות הקבלן (שנה), פרט לאחריות על רטיבויות* שמגיעות מבחוץ (שאני מאחל לכם שלא יהיו), קחו מעצב/ת שיבצעו "הלבשה וקוסמטיקה" למידתכם, כי אז גם תרצו עיצוב מודרני יותר.
*את מסכת בעיות שנת אחריות ורטיבויות למיניהן יעברו השוכרים ואתם תטפלו בהן, אבל לא תסבלו מהן, מה שגם עדיף.
*תמיד כדאי לקבל את הדירה צבועה ע"י הקבלן (לבן) כדי שבמקרים של סדיקה, תיקונים וכיו"ב, יהיה קל לצבוע מחדש וכאשר תעברו לגור, בין כה וכה תרצו לצבוע הכל מחדש.
הנכתב מבוסס על יעוץ לתיקון בעיות ויעוץ כספי לאנשים שנכנסו ל-"בור השינויים" הכספי והתחמקות מאחריות קבלנית בגלל שינויים, על-אף שבוצעו "על הנייר", כולל תביעות הדדיות שנמשכו שנים רבות בבתי משפט כאשר המפסידים ב-95% מהמקרים היו הרוכשים...רק בגלל שכל מה שקיבלו מהקבלן, לא הספיק לכסות את שכר עורכי הדין והם עוד נאלצו להוציא כסף מהכיס שלא לדבר על מצב נפשי הולך ומסתבך עד כדי גירושין במהלך התהליך...
לכן, המלצתי החמה מהתנור: אל תבצעו שום שינוי כאשר אתם רוכשים דירה או בית מקבלן!!!

כלומר אתה ממליץ

לקנות במיליונים רבים, מיטב כספם של רוב האנשים מ"ר נדלן בתכנון גרוע ביותר,
שחונק את החלל, בו לא ניתן לעבור למרפסת, לגשת למיטה, להנות ממקלחת נורמלית, שלא לדבר על להנות מהבית או להשכירו בהרבה יותר? יש כאן לפחות 20 מ"ר מבוזבזים, כמה עולה אחד? וכמה עוד ישלמו כל שנה ארנונה וועד?
מנסיון בליווי דירות קבלן רבות, קבלנים לוקחים אחריות על שינויים שהם מבצעים,
או שלא לוקחים בכלל בלי קשר לשינויים... בכל זאת ישראל.
צודק לגמרי בכך שתמחור השינויים הוא עושק וקבלנים מוכרים אשליה ולא תכנון ראוי, ולכן רצוי להגיע לתכנית הנכונה לפני שרוכשים את הדירה בפועל, כחלק ממו"מ.
בכל מקרה בעיני לחיות עם תכנית קבלן שאינה תכנית זו החלטה כלכלית מאד לא נבונה. וגילוי נאות - אני לא קוסמטיקאית.

Sanchez

Member
בדרך כלל אני לא מתחבר לבינא...
אבל אני חושב שהפעם הוא צודק...
ובמיוחד בנושא השקעה בדירה שהולכת לשכירות !
מה הטעם להשקיע בשלב זה, אם ברור שמישהו אחר הולך "להתעלל" בדירה שלך ובכל מה שהשקעת במיטב כספך.
ההפרש שתגבה על דירה "מתוכננת" לדירה "רגילה מקבלן" לעולם לא תכסה אפילו פרומיל מהשקעתך, במיוחד שהבחור לא בטוח כלל שהוא אי פעם יעבור לגור שם.

לכן, גם לפי דעתי עדיף לקבל את הדירה מהקבלן ללא שינויים שיעלו כסף.

השקעה בתכנון בסיסי נכון בטרם בניה

היא ניצול נכון של הנכס היקר שלך. קצת קשה להתעלל בזה, דורש פטישים וחציבות.
מה שכן, רצויים חומרי גמר עמידים לפריטים צמודי הקיר כמו חזיתות מטבח וארונות כיור, בתכנון טוב או בגרוע, אותה עמידות.

בינא

Member
עם כל הכבוד לבעלות המקצוע האדריכליות, נושא כלכלת הבניה

ונדל"ן עסקי = השקעתי, הוא העיסוק הקבוע שלי לאורך השנים ולכן, מהרבה שנות ניסיון, אין כל הצדקה להשקעה של שקל אחד חדש בשינויים בדירות שמוכרים קבלנים וממש לא משנה אם התכנון "טוב" או פחות "טוב" כי זו איננה הנקודה המעניינת משקיע...
מה שחשוב למשקיע זה החזר כספי על ההשקעה, ובמקרה של דירה, גם עליית הערך, החזר משכנתה ע"י השוכר וגלגול הכספים כדי שיצברו ערך מוסף.
חישוב כלכלי נכון מראה שהנכון ביותר הוא לקחת דירה כזאת, לחלק אותה ל-2 עד 3 דירוניות ולהשכיר כל דירונית בנפרד...*
*אבל לקבל את הדירה כפי שהיא עם תעודת גמר ורישום בטאבו...
השקעה לשוכרים, אם תבוצע, תהיה נכונה לבצוע על חשבונם במסגרת ההסכם, כי הם אלו שצריכים לגור שם וגם להחזיר את הדירה למצב המקורי (כפי שכתוב בכל הסכם) למעט מצב בו המשכיר מעוניין בשינוי ומוכן לרשום בהסכם שיש להחזיר את הדירה במצב טוב וכל תיקון יהיה על-חשבון הערבות שהשוכר נתן מראש...
אין טעם לשנות מבנה של דירה שאינך יודע מי ומה תהיינה דרישותיו או רצונותיו שבטוח, אינן דומות לשלך, לא בסטנדרט ולא בשום דבר אחר...אז למה להשקיע בשינוי?
הדיון איננו אם התכנון "טוב" או "לא טוב", אם ניתן לבצע שיפורים/שינויים או לא,
אלא אם נדרש וכדאי וההיבט הכלכלי הוא הקובע.
לא מקבל את הטענה שקבלנים בונים "לא טוב", בעיקר אם הרוכש שוכר שירותיו של מפקח טיב בניה שיגיע לבדוק בכל שלב משלבי הבניה (יש כ-26 כאלה בבניה הקונבנציונאלית), ייתן הערות בונות לקבלן המבצע וכך 2 הצדדים ירוויחו:
> הרוכש כי קיבל בניה שעומדת בתקנים בטיב טוב בהרבה ממי שלא לקח מפקח;
> הקבלן כי עבד מול בעל מקצוע שיכול היה לקחת ממנו את דרישותיו, להתיעץ איתו במהלך הבניה ולפתור בעיות/התאמות ביחד בצורה מקצועית והכי חשוב לקבלן, לא יהיו לו תביעות בדירה זו ומינימום תיקונים בתום שנת האחריות.
מניסיוני לאורך השנים כשנכנסתי לפקוח על דירת מגורים אחת מתחילת הבניה, סיימתי עם לפחות 50% מהדירות בבניין בפיקוחי ועוד ביקורות קבלת דירות מכאלה ש"חסכו" את המפקח והבינו איזו טעות עשו.
מפקח חוסך עלויות תחזוקה לאורך השנים, מקטין את השחיקה הנפשית של השוכרים אותו כי הוא הגורם המקצועי שעומד מול הקבלן והקבלן מכבד את דעתו, חוסך זמן בצוע = חיסכון כספי לשוכר (כי מונע טעויות בצוע בעודן באיבן) ולמעשה מחזיר את ההשקעה בו במהלך הבניה, כי גם מונע תשלומים עודפים / מיותרים / כפולים ולפני גמר השלב עליו נדרש הבצוע בנוסף להיותו מורשה לתת לבנק אשור להעברת הסכום המזכה במשכנתה ללא תשלום לשמאי של הבנק שנדרש להגיע באותו שלב, המון בזבוזי זמן על נסיעות וכיו"ב.

Sanchez

Member
גם כך את העמודים הקונסטרוקטיביים לא ניתן להזיז...
ו90% מהקירות (שקשורים בצורה כזאת או אחרת) גם כן לא ניתן להזיז/לשנות...אז מה נשאר ?
להזיז/להעתיק קיר כזה או אחר בתמורה לעלות הזויה, שיבקש הקבלן הממוצע ?
מה בדיוק יהיה הרווח כאן לדירה שתועמד לשכירות ?
&nbsp
&nbsp

חשבתי שכותבים כאן אנשים מנוסים ורציניים פעם

באמת ערימת קישקושים כאלה לא ראיתי מזמן. אחד כותב על טיב בניה באופן שלא קשור לכלום ובטח לא לתכנון פנים, השני כותב על קירות קשורים, אז לידיעתך ניתן לשנות את כל קירות הפנים מלבד הממ"ד ובלי לגעת בעמודים ובטון, לתכנון ראוי ויצירת דירת מגורים נוחה וטובה, אפשר גם לא. תודה וביי

Sanchez

Member
כמובן שאפשר...
ואז ישארו לך כמה עמודים שפשוט יהיו תקועים סתם כך ברחבי הבית.
אבל מה אנחנו מבינים ?!

גלמיש1

New member
מענין כמה בתים תכננת ושיפצת בימי חייך ?

לידיעתך - לא חייבים להגיב על כל דבר...
כבר 30 שנים שאני מתכננת שיפוצים (חוץ מבניה חדשה) וכמעט תמיד! 'מזיזים' כלומר הורסים ובונים קירות. כמו שסורנה כתבה - חוץ מממד אפשר לשנות הכל. אגב, אפילו עמודים אם ממש חייבים, רק שזה יקר כי צריך לתת פתרון חלופי.

Sanchez

Member
יש לי שאלה אליך...
באמצע קיר מסוים ישנו עמוד (שהקיר משמש למעשה המשך העמוד, מצד אחד או משני צדדיו)- איך בדיוק תזיזי שם משהו ? תפילי את קיר הבלוקים ותשארי עם העמוד באמצע ?
&nbsp
כמובן כשמתכננים הכל מהתחלה (בבניה חדשה), אפשר להעמיד כל דבר (כמעט) היכן שרוצים וגם אז ישנם ויכוחים לא קטנים עם קונסטרוקטור שלא מוכן לפעמים לוותר.
&nbsp
אז לספר סיפורים אפשר עד מחר, אבל בשטח האפשרויות לא פשוטות.
ואני לא מדבר כאן על להפיל קיר בין שני חדרים כדי לקבל חדר אחד גדול, שגם זה לא תמיד אפשרי.
&nbsp
וגם לך אני אומר שלא חייבים להגיב על כל דבר...ובמיוחד בשרשור הנ"ל, כששואל השאלה מספר לכולנו שהדירה הולכת לשכירות ויתכן שהוא לא יגור בה אף פעם ?
אז איך בדיוק ההערה שלך מקבלת כאן משקל ?

גלמיש1

New member
ברגיל אני לא נוהגת להגיב כך - אבל באמת שהגזמת!

א. הוא לא כתב שלעולם לא יגור שם. להיפך.
ב. כשאתה כותב כותרת ומודיע נחרצות שאי אפשר להזיז קירות - כל מה שאפשר לומר על זה - זה קשקוש. מה לעשות - רוב העבודה שלנו בשיפוצים זה 'להזיז' קירות. ועל כך אחזור ואומר - לא צריך להגיב אם לא מבינים. ואם טעית, והטעת מישהו - אפשר גם לחזור בך ולהודות בטעות. כנראה לא ברפרטואר שלך... במקום זה אתה מתווכח עם סורנה ואתי, שחולקות בינינו עשרות שנות נסיון בשיפוצים... מגוחך.

Sanchez

Member
מאוד מגוחך...
רק ציטוט קטן:"בשלב הראשון הבית מיועד להשכרה ובהמשך יתכן ואנחנו נעבור אליו.".

בינא

Member
מדוע לכנות דברי כותב "ערימת קשקושים לא קשורים", כאשר...

לכותב נראה שהם קשורים לשאלת השואל מבחינה כלכית של הבניה?
האם יש איזשהו כותב שענה לשואל שיקבל שיכתבו לו ש-"הוא/היא לא מבינ/ה", או שמה שנכתב אינם קשורים לנושא?
עם מעל 45 שנה במקצוע, נראה לי שאינני צריך ציונים או הנחיות משום גורם שכותב בפורום הזה, באשר לתשובותיי, בעיקר כאשר הן מןצגות בהקשר עליו אני עונה לשואל ושכמותו שבודאי מתלבטים באותם היבטים של רכישתם להשקעה ארוכת טווח.
מפקח לטיב בצוע נדרש כדי למקסם את ההשקעה בדיוק כמו ההמלצה החמה שלא לשנות ולא להוסיף כלום שיגדיל את ההשקעה שאינה נדרש בשלב הבניה הבסיסית וגם לא אחריה.
מי שושכר דירה לא ישלם על שום תוספת שנראתה לבעלים, או ליועצי/ות בפורום, אם הם מעצבים או אדריכלים או בעלי מקצוע אחרים בתחום הבניה ולכן כל עצה של עיצוב פנים או אדריכלות לשינוי, תהיה לא נכונה לשואל המתלבט בנושא הכלכלי כרגע ולא למשל, איזו מיטה או אהיל לשים בחדר השינה, וכיו"ב...
עם כל הכבוד לכל הכותבים, תשמרו את דעתכם הפרטית על כותבים אחרים לעצמכם כי הכי לא מקצועי זה לתקוף כותב במקום להתייחס לעניין שהולך ומתפתח בכל דיון ותופס כיוונים שונים שמעניינים כל כותב שכותב כאן.
שנה חדשה מלאת עניין והעדר תקיפות אשיות לכל הפורום.

גלמיש1

New member
אגב, יח.ההורים שלכם בעייתית במיוחד.

המעבר סביב המיטה יתאים לאדם מאד מאד רזה...
וגם הי/וא יחטוף חבלות מהפינה של המיטה, והפינה של הקיר... צריך לתכנן מחדש את חדר הרחצה של ההורים, כמו גם חדר האמבט הכללי.

AllTheBest2

New member
תודה רבה על התגובות בבקשה להכנס

ראשית באמת תודה על התגובות הרבות, כמו שאמרתי יש פה אנשים מדהימים שמשקיעים המון בתשובות לחסרי הבנה כמוני.
&nbsp
מצטער אם יצרתי פה מיני סכסוך, כמובן שזו לא כוונתי, ואני מודה לכל אחד שנותן את דעתו, בסוף תפקידי הוא לשכלל את מגוון הדעות ולקבל החלטה.
&nbsp
לצערי אני עדיין לא יודע כמה יעלה כל שינוי, כך שקשה לי להעריך את הROI של השינויים, אני לגמרי מבין את העניין בעובדה שמינימום השקעה שווה יותר תשואה. עם זאת, אנחנו כן מתכוונים להשקיע בדירה, גם מכיוון שיתכן ונגור בה בעתיד וגם כי אני מאמין שאם התנאים בדירה יהיו טובים יותר נרוויח שוכרים שנשארים לאורך זמן.
&nbsp
לגבי ההצעות הספציפיות, תודה רבה עליהן, יש לי שאלות המשך לגבי חלק מהסעיפים. סורנה הציעה לעבוד על העמדת הריהוט, זה עניין של עיצוב פנים? או שזה קריטי לשלב הבניה. לגבי המקלחות: ביח׳ ההורים גם לי נראת בעייתית, אבל אם מיישרים את הקיר לפי החדר מתקבל חדרון של 1.5X1.5, זה מספיק לחדר רחצה?
לגבי חדר הרחצה המרכזי, חשבתי על אופציה של ״משיכת״ החדר לכיוון פינת האוכל ב60 ס״מ, כל שהארון שבחדר השינה יכנס לתוך כוך שנוצר, מה דעתכם? ובכל מקרה אילו שינויים הייתם ממליצים להכניס לחדר אמבטיה הזה? אנחנו חושבים שכדאי שתהיה לפחות אמבטיה אחת בבית, כך שהיינו רוצים שהאמבטיה תשאר שם.
עוד רעיון שאשמח שתתנו דעתכם הוא ביטול חדר הארונות, והזזה של דלת הממד לחלק העליון של הקיר. כך שיווצר מקום לחדר משפחה/עבודה. מה דעתכם? מה אפשר לעשות עם הארון?
מה הייתם עושים עם השטח המת בסלון? אני מתכוון לפרוזדור שבין דלת הכניסה ליציאה למרפסת?
&nbsp
ממש תודה רבה לכולם, אשמח לרעיונות ולתגובות שלכם.

גלמיש1

New member
קודם כל אפשר להרגע, ויכוחים היו פה מאז ומעולם.

אתחיל מהסוף - דלת ממד (וכל מה שקשור בממד בכלל) זה הדבר הכמעט יחיד שאי אפשר לשנות.
צריך לעשות ניתוח של מבנה הדירה ולראות מה צריך לשנות (כמו הבעיה עם ח.רחצה של ההורים) ומה מומלץ לשנות שייטיב עם סידור הדירה. וכמובן שינויים מבניים יגררו שינויים בהעמדת אלמנטים בחלל. למשל האחדת חדר האמבט עם מרפסת הכביסה - תאפשר הזזת כלים סניטריים וסידור טוב יותר של החדר. אולי גם תתאפשר ההצעה שלך - אם כי לא בטוח שזה אפשרי, ולא בטוח שזה כדאי.
מקלחת של 1.5X1.5 זה צפוף מאד. ולכן אמרתי שצריך פה תכנון של איש מקצוע רציני שיפתור את הפזל, אני רואה כל מיני אפשרויות אבל זה מצריך תכנון מדוקדק. לא משהו שאפשר לעשות בפורום.

העמדת ריהוט לפעמים פירושה רק להזיז/לסובב/לארגן אחרת את הריהוט. אבל לפעמים יש לה השלכות נוספות. כגון - אם מערך ריהוט הסלון עובר לאיזור התחתון של החלל - אז הנקודות לטלויזיה/חשמל צריכות לזוז...

ראה סקיצה מצורפת - מדגימה אופציה לצורת העמדה אחרת של הסלון ושולחן האוכל, כאשר ליד המטבח נשאר שולחן אוכל קטן יותר, שמיועד לאכילה יומיומית. שים לב, זו סקיצה ברמת רעיון, ויש לבדוק אותה מול תכנית מדוייקת עם מידות מדוייקות (בתמונה אין באמת מידות, והריהוט לא בקנה מידה ריאלי).

היי, כן בהחלט העמדת ריהוט היא בסיס לתכנון ועיצוב פנים

עליה מתבססת תכנית החשמל והתאורה בבית, אחת התכניות החשובות ביותר לאיכות החיים בו וגם לעיצוב כלומר למראה עצמו. נקודות חשמל במקומות הנכונים ותאורה נכונה יכולה לעשות פלאים לתחושת המרחב, דגשים במקומות הרצויים.
תראה למשל מחיצה ישנה ששופצה ומוקמה מחדש, כל מה שהיה צריך פה זה צבע קיר ונקודת חשמל מוכנה מראש, יקר זה לא... רק מחשבה מראש ודיוק בתכנית.
כל שאר השאלות צריכות בחינה רצינית ושרטוט, ממליצה בחום לא לוותר על זה. בהצלחה!

למעלה