הצעות מפתות לכרטיסי אשראי - כדאי? לא? למה?

ilanvag

New member
הצעות מפתות לכרטיסי אשראי - כדאי? לא? למה?

לא יודע מה קרה, ואיך עליתי בגורל, אבל בשבועות האחרונים אני מקבל המון הצעות מפתות לכרטיסי אשראי - וכולן מחברות טובות ומובילות (חלקן חברות כרטיסי אשראי ו/או בנקים שאני כבר עובד איתם, ומציעים לי כרטיס נוסף).

הצעה טיפוסית היא בסגנון של "קבל במזומן בונוס של $150, ברגע שתוציא $500 דולר עם כרטיס האשראי במהלך 3 החודשים הראשונים".

צריך לציין:
1. לכרטיסים המוצעים אין דמי מנוי שנתיים (את אלה אני פוסל על הסף, בכלל לא מתייחס אליהם)
2. בחלק/רוב המקרים מדובר בכרטיסים מאוד טובים, עם Cashback ואחוזים יפים (כשאני משווה לכרטיסים טובים אחרים שכבר יש לי).
3. יש לי כבר מספר כרטיסי אשראי עם מסגרות מאוד מכובדות, מסגרת כוללת גבוהה מאוד, וגם קרדיט סקור והיסטוריה מרשימים (נו טוב, בכל זאת כבר מעל 10 שנים בארה"ב)
4. אין לי ספק שאם אפנה לקבלת כרטיס האשראי - הבקשה תאושר, ומן הסתם גם עם מסגרת יפה מאוד לכרטיס החדש.

אז השאלה העיקרית - אני לא ממש "צריך" עוד כרטיסי אשראי; ומצד שני, זה בעיקרון לקבל $150 דולר במתנה, כי כל מה שאני צריך זה להעביר כמה רכישות מכרטיסי האשראי הנוכחיים, לזה החדש.

האם אני מפספס פה משהו? האם יש סיבה ש*לא* להיענות להצעות שכאלו, פה ושם?
(כן, ברור שלא להיענות להרבה הצעות שכאלו בבת אחת -- אבל פעם בחצי שנה, לדוגמה?)

תודה מראש לכל מי שמבין בנושא.

John the Savage

New member
רק תזכור שהכי חשוב

זה לא להתפתות להצעות בשטח. אחרת אתה אוכל אותה חזק ואוכל אותה בגדול.

חוץ מזה, אין סיבה לא לעשות את זה מידי פעם בשביל לקבל כל מיני בונוסים.

John the Savage

New member

Boston Guy

New member
מה הכוונה "עלית בגורל"? אין לך 30 כאלה כל שבוע?

לפני רבע שעה ישבתי למיין את הר הדואר שהצטבר בסל "דואר נכנס" בבית - וגרסתי משהו כמו 50 הצעות כאלה. וזה מה שהצטבר בשבוע וחצי בערך.

שלוש נקודות:
1. את ההצעת הללו שולח רובוט, ולא רובוט חכם במיוחד. זה שקיבלת מכתב הצעה לא בהכרח אומר שיהיה אישור לבקשה שלך (ראה נקודה 3).

2. אם הכרטיס לא עולה לך כלום, והוא מחברת אשראי שעדיין אין לך כרטיסים שלה - אז למה לא? נותנים לך - תיקח. מרביצים לך - תברח.

3. לפני שאתה שולח בקשה - תעשה מחקרון על "מגבלות בהנפקת כרטיס X של בנק Y".
כי כמו שכתבתי בסעיף 1 - הרובוט ששולח את ההצעות אינו אינטלגנטי במיחד.
למשל - לצ'ייס יש בכמה שנים האחרונות את "חוק חמש הכרטיסים".
ואם יש לך כבר 5 כרטיסי אשראי מבנק צ'יייס (גם אם הם מ"מותגים" שונים ומחברות סליקה שונות) - אז הם לא ינפיקו לך כרטיס שישי.
אם ההצעה היא מבנק שכבר יש לך כמה כרטיסי אשראי שלו ומסגרת אשראי משמעותית - הבנק עלול לסרב להגדיל לך את מסגרת האשראי הכוללת ובמקום זה יציע לך "להעביר מסגרת אשראי" מהכרטיסים האחרים שלך לכרטיס החדש, כך שהמסגרת הכללית תישאר באותו גובה.

ומילה אחרונה - עוד כרטיס אשראי זה עוד דבר שצריך לעשות MONITORING שלו.
כל יום.
אני משתמש בכלים כמו MINT כדי לראות כל בוקר מה קרה בכל החשבונות שלי ובכל קווי האשראי שלי - וזה בנוסף להתרעות שמתוכנתות לכל חשבון אשראי שיש לו אופצייה כזו ב APP שלו או באתר האינטרנט.
אני מוודא שאני מזהה כל תנועה, בכל חשבון - גם אם זו תנועה של 30 סנט. אם אישתי מילאה דלק באוטו - היא יודעת שלמחרת אני אצלצל אליה ואשאל אם היא קנתה דלק ומה היה הסכום - כדי לוודא שהחיוב הוא אמיתי ונכון.

זה די טירחה - כשיש עשרות חשבונות בנק, חשבונות השקעות, קווי אשראי וכיוצ"ב.

iris mom of two

New member
עליתי בגורל מתורגם אצלי

לסופסוף יש לי ציון טוב בהסטורית אשראי.
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
מקבל כל הזמן המון הצעות לכרטיסי אשראי,

אבל לרוב מדובר בהצעות לא מאוד שוות (מצד אחד), או כרטיסים יקרים ויוקרתיים שרוצים דמי שימוש, מצד שני. הצעות משני הסוגים הללו לא מעניינות אותי. אבל כרטיסים שמציעים כסף במתנה - רק להוציא את הכרטיס, להשתמש קצת (בלי דמי שימוש), ולקבל במתנה 100-200 דולר לאחר 3 חודשים? כאלה ממש אין הרבה...

הצעות עם מתנות של 500 דולר עוד לא קיבלתי, אלא אם מדובר בכרטיסים בתשלום (אמריקן אקספרס שלחו הצעה אטרקטיבית, אבל זה היה לאחד הכרטיסים היוקרתיים שלהם, עם דמי שימוש של 200-300 דולר לשנה, למיטב זכרוני). כאמור, אני פוסל הצעות שכאלה על הסף.

איי ל

New member
מנהל
מוזר לי שאתה חושב שעלית בגורל.

לפני לא מעט שנים הגיע הצעה אטרקטיבית לכרטיס אשראי. הבעיה הייתה שההצעה הייתה על שם הכלב. כמו שציין בוסטון גאי, הרובוט ששולח את ההצעות לא חכם במיוחד, וכנראה שגם לא סלקטיבי.
בנוסף, מבלי לדעת מה זה כרטיס אשראי עם מסגרות מכובדות ומה גובה האשראי שלך, אבל לפני מספר שנים אישתי ואני עשינו סקר לכרטיס אשראי עם Balance Transfer הכי טוב (היינו צריכים הלוואה קצרה) האשראי שלנו מאז ומתמיד היה גבוה מאד עם אחוז ניצול של מקסימום 5% (אנחנו משלמים את כל החשבון באופן חודשי). הגענו למסקנה שדיסקברי מציעים את התנאי הטובים ביותר. דיסקברי מצידם שמחו לאשר אותנו על סכום זניח של $2500. אישתי מיד סירבה ומאז הם מוקצים אצלנו. מה שאומר, Never say never.
ההצעות לכרטיסים שאני מקבל הם בגזרת ה $500 מתנה (ויש את אמריקן אקספרס שהציעו לי לפני מספר חודשים 150,000 נקודות, לא יודע כמה זה שווה) וגם אז ויתרתי על התענוג. אני לא חושב ש $150 עבור כרטיס שאתה לא באמת צריך שווים את הכאב ראש.
אם אתה צריך את הכרטיס- אז סבבה, לך על זה. אם לא, חכה להצעה יותר טובה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה