הצעות

ron1245

New member
הצעות

החלטתי בזמן שיש לי חופש לעבור לתזונה יותר טבעונית (כרגע אני צמחוני) יותר בריאה ובעיקר יותר עשירה. יהיה לי זמן להכין ואין לי בעיה עקרונית להכין אוכל, אין לי גם צורך בתחליפי בשר למיניהם, אני לא מרגיש בחוסר שלו. בכל אופן, מה שרציתי לבקש אלה הצעות לארוחות בוקר (בעיקר), ואם אפשר גם הצעות לארוחות צהריים וערב לא יותר מדי קשה להכנה אבל כמה הצעות שיאפשרו לי שגרה יותר בריאה ושתמיד יהיה מה לאכול. תודה מראש :)

d a p h n a

New member
אני אוכלת לארוחת בוקר

שתי פרוסות של לחם קל מלא עם חומוס ועגבניה, וכוס תה.

taliF454

New member
כמעט כמו דפנה- אבל טחינה במקום חומוס

פלוס סלט קטן ממה שיש במקרר או- דגני בוקר עם פירות יבשים וחלב סויה או אורז או לחמניה עם ריבה

ron1245

New member
אז לשתיכם,

איזה ממרח אחר יש במקום חומוס או טחינה שהוא גם לא על בסיסי חלב? אני לא אוהב חומוס וגם לא טחינה

d a p h n a

New member
הממ...

כמה רעיונות: אבוקדו, גבינת סויה, חלווה (בתור פינוק מדי פעם), חמאת בוטנים

אני מכין לתינוקת ואוכל גם...

אני מגרד לה בפומפיה כל מיני ירקות וזה למעשה כמו ממרח. אם משתמשים בירקות לא מימיים אז זה יוצא כמו ממרח, אפשר גם להשתמש רק בחלקים הפחות מימיים של הירקות, נגיד להשתמש רק בחלק החיצוני של המלפפון שהוא פחות מיימי. ירקות לדוגמה: פלפל, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, כרוב

חדשה בפורום

אז ככה (הכל זה או /או /או) לא שותה קפה , תה וכו רק מים אם צריך א. 1.כף גרנולה + 2 כפות אגוזים מעורבים _+2 כפות גרעינים מעורבים+ כוס חלב או שוקו סויה ב. חצי מלון בנוני ג. רבע אבטיח בנוני ד. 3 תפוחים או כל פרי אחר (תפוזים, אגסים ) ה. 5 פריכיות אורז עם תוספת למריחה ( חביתה, שמנת סויה , אבוקדו, טחינה, חומוס רק ביתי, טחינה גולמית עם כפית דבש + ירק ירוק בעיקר מלפון) ו. זו גם ארוחת הערב שלי:)

ron1245

New member
תודה תודה תודה

זה מספיק מפורט, אני יכול להסתדר עם זה

p e b b l e

New member
דוגמאות לארוחות הבוקר שלי

1. סלט - חסה, עגבניות, מלפפונים, אבוקדו, זיתים, פלפל, גרגירי חומוס מבושלים, גזר גמדי, תירס מבושל או כל ירק אחר שבא לך. הרוטב שלי הוא שמן זית וחומץ בלסמי. 2. מקושקשת טופו - אם זה מעניין אני אעלה מתכון מאוחר יותר (אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו אבל זה יוצא ממש ממש טעים). 3. מאפינס בריאותיים: המאפינס שלי עשויים מקמח רגיל וקינואה, עם תפוחים ודבש. אפשר להחליף את הדבש בסילאן. אם זה מעניין אני אעלה מתכון מאוחר יותר. 4. לחם מלא מרוח באבוקדו עם עגבניות וזיתים שחורים. (לחם מלא עדיף בעיני כי הוא משביע הרבה יותר)

taliF454

New member
במאפינס שלך יש ביצה? ובאיזה סוג טופו את

משתמשת ל"מקושקשת"?

p e b b l e

New member
במאפינס אין ביצה

אני משתמשת בטופו קשה. אני לא מתגוררת בארץ כך שהפירמה לא תעזור אני מניחה.

p e b b l e

New member
מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא

מאפינס דבש ותפוחים כוס וחצי קמח (210 גרם) כוס וחצי קמח קינואה (210 גרם) ½ כפית מלח 2 כפיות גדושות אבקת אפיה ½ כפית קינמון ½ כפית ציפורן 2/3 כוס קפה (2/3 כפית קפה עם 2/3 מים) 2/3 כוס שמן ½ כוס דבש רסק תפוחים מתפוח אחד (מרסקים או חותכים לקוביות קטנות תפוח מבשלים במים עד שמתרכך ומרסקים במזלג) ‫הכנה:‬ ‫לחמם את התנור לחום בינוני גבוה (180-190).‬ ‫לערבב את כל המצרכים היבשים (קמחים, מלח, אבקת אפיה, תבלינים) בקערה אחת. ‫לערבב את כל המצרכים הרטובים (קפה, שמן, דבש, רסק תפוחים) בקערה נפרדת.‬ ‫לערבב את שתי התערובות, למלא שקעים בתבניות מאפינס ולהכניס לתנור לכ- 30 דקות עד שהמאפינס זהובים והקיסם יוצא‬ ‫יבש.‬

taliF454

New member
תודה! הקפה שם רק בשביל לתת צבע?

כי אני לא שותה קפה בדרך כלל

p e b b l e

New member
גם אני לא שותה קפה

אני חושבת שזה בשביל הטעם למרות שאין למאפינס טעם של קפה (זה יוצא ממש מעט לכל מאפין). אני ממש לא סובלת קפה אז אני לא מרגישה טעם של קפה כנראה הטעם לא מורגש. אפשר להמיר את הקפה באותה כמות של מים, אני מניחה שזה לא יפגע משמעותית בטעם.

p e b b l e

New member
הנה עוד מתכון מוצלח למאפינס טבעוניים

מאפינס בננה ופצפוצי שוקולד מצרכים: 1.5 כוסות קמח רגיל 1.5 כוסות קמח מלא קינואה 1/2 כפית מלח שקית או 2 כפיות אבקת אפיה 1.5 כוסות סוכר 2/3 כוס שמן קנולה 2/3 כוס מים 1 כפית תמצית וניל 2 בננות בשלות ומעוכות כוס פצפוצי שוקולד הכנה: לחמם את התנור לחום בינוני גבוה (180-190). לערבב את כל המצרכים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפיה, סוכר) בקערה אחת. לערבב את כל המצרכים הרטובים (שמן, מים, תמצית וניל, בננות) בקערה נפרדת. לערבב את שתי התערובות ולהוסיף פצפוצי שוקולד. למלא שקעים בתבניות מאפינס ולהכניס לתנור לכ 25 - דקות עד שהמאפינס זהובים והקיסם יוצא יבש.

nataly210

New member
בלוג מתכונים

את יכולה להיעזר בבלוג שלי... יש מעל 150 מתכונים טבעוניים. ספרי האם עזר לך, הקישור למטה.

למעלה