הצעירים באים

הצעירים באים

סוף כל סוף ראיתי בייבי צעיר בטבע השנה של תלום קשקשים. השמחה כפולה היות וכבר שנתים לא ניתקלתי במין הזה בבקעת באר שבע בשונה משנים עברו בהם מצאתי מספר מכובד של היצורים האלה בכל שנה. בשנים האחרונות נראה שבאזור באר שבע עקב הפיתוח המאסיבי הוא נעלם.

OREAL1111

New member
טוב לשמוע.

עם כבר נתת תיעוד למצבו בבקעת באר שבע,מה מצבו הכללי בארץ? בכל מקרה,נחש יפיפה (אחד הנחשים שאני הכי מחכה לפגוש.) ותמונות מוצלחות.

לא מדדתי אבל אני מעריך שבערך

25 ס"מ. קשה להאמין שמהזעטוט הזה גדלות המפלצות התוקפניות של השני מטר.

gaichuk

New member
יפיוף!

לא רק שהוא גדל להיות מפלץ לא קטן עם אופי רע,הוא גם מפתח חוסר סימפטיה רציני לצילום... אני חושב שכל הפרטים שראיתי בימי חיי נשארו בקושי מספיק זמן למחשבה על להרים את המצלמה... הפרט הזה מנומר ביותר בשונה מהפרטים הצעירים שבאזורי (ראש פינה) שחלקם כבר חומים כמעט לגמרי כמו הפרטים הבוגרים. האופי אני מאמין,לא שונה...

נחתקלת אצלכם

בפרטים עם ראש אדום-חלוד? ואם כן, מה היה האורך בערך של המפלץ הקטן מבניהם?

gaichuk

New member
אני לא בטוח מה הכוונה...

ראיתי אצל לא מעט פרטים שאזור הראש בגוון בהיר יותר עם נטיה לאדום. HOWEVER,שינוי הגוון רק בחלק התחתון והאחורי ולא זכור לי פרטים שגם החלק העליון היה שונה בגוון. התופעה קיימת גם בפרטים בוגרים (2 מטר) שכל הגוף חום חלק ובתחתית הראש נקודות שחורות. שאלה לי אליך. שמת לב לתופעה חריגה מעט בלשון של התלומים? משהו בצבע?

naja

New member
אני שמתי לב.

ראיתי בזמנו פרט באורך 50-60 ס"מ, שהלשון שלו הייתה מפוספסת באדום לבן. במה אתה הבחנת?

אני מתכוון למופע כזה

בפרטים קטנים ניתקלתי בלשון אדומה. לא זכור לי פרט בוגר עם לשון כזו (מצד שני אני גם לא זוכר צבע אחר
)

gaichuk

New member
כזה בהחלט לא ראיתי!

לגבי הצבעים של הלשון זה די מסקרן. יצא לי לראות את הגוון האדום אבל גם קצוות לבנים. לא ביחד כמובן... נחש מיסתורי משהו. גם הגודל,גם האופי,מבנה הקשקשים,הראש,הלשון,הארס (והשיניים) כל אלה יוצרים שילוב מעניין ביותר. פרט יפיפה. קצת בהיר לעומת אלו שאני רואה בסביבתי אבל נראה לי שזה הצילום ולא הגוון האמיתי. צודק?

בדרום הבוגרים אפילו בהירים יותר

ורק לחלק מהם יש את הראש החלוד. לגבי האופי אני מניח שהתיאורים שלך די קולעים לפרטים שיש בדרום. ההבדל הוא כיסוי הצומח הדליל שמאפשר בכל זאת לראות את היצורים המופלאים הללו.

ינאי 15

New member
יצא לי להתקל בתלום קשקשים

בדיוק כזה ואפילו אף יותר בהיר לפני כחודש בערך....העלתי תמונות שלו למי שזוכר..... ד"א נתקלתי היום ב - 4 עקבות של נחשים, שלושת העקבות של נחשים בוגרים ועבים, כנראה של זעמן שחור ותלום קשקשים בוגרים והעקבה הרביעית של ככל הנראה חנק משריץ.

למעלה