הצעת, ואני מתארח

yehuda winer

New member
הצעת, ואני מתארח../images/Emo41.gif

בקר טוב, אני בעיקר מפורומים אחרים אבל שמח להתארח ומבקש עזרה. איך אומרים חלון שיש עליו אדים, מים דקיקים עליו ושאי אפשר לראות החוצה, שאפשר לכתוב ולצייר על "זה". אני מרגיש ששכתי אבל אולי אף פעם לא ידעתי או שאין מילה כזאת, המילה אחת, כמו למשל הזכוכית נקיה, מכאן.. "הזכוכית......."(מאודה-לא יכול להיות). תודה ובקר מעולה!

yehuda winer

New member
??../images/Emo24.gif

מְעוּבּה?? (ב סגולה). ככה? או מאוּבָּך? הרגה אותי העברית "הזוֹתי" לקראת הוצאת הספר..שאני אוהב אותה ולצערי לא תמיד יודע וזוכר..והניקוד. תחשבו על משהו לא מקצועי שצריך להחליט בין רָצָה ל רָצָהּ ורוצה לומר יחידה , הווה,של רָצות , ולא יחיד, עבר, של רוצים... רָצָהּ ?? בחרתי נכון? אם כן, תדעו שאני עונה וכותב שאני חומד!

גנגי

New member
אין עבדה, אין שפה...קשה, קשה...

שברתי את הראש המעובה שלי ולא מצאתי לך פתרון הולם בן מילה אחת בתחומי העברית הרגילה. מעובה נשמע לי טוב, דווקא, אבל כל מי שהתייעצתי איתו טען שזה נשמע כמו חלון שעיבו אותו (מבחינת עובי). אם דו-משמעות או עמימות מסייעת לך, אז בחר "מעובה" (כן, בסגול, אם זה חלון). אם אתה נרתע ממסרים עמומים - ותר על זה. אפשרויות נוספות שחשבתי עליהן: ערפילי, מעורפל, אָדוּי (מזכיר צלילית את "עטוי", ולכאורה עטוי אדים, ובסמיכות כמובן ינוקד בחטף-פתח). צורת בינוני יחידה של "רצות"? רָצָה, בלי שום מפיק. ואתם יכולים להגיד בשמי ליחידות הקישור של צה"ל שאני ממש לא אוהבת את זה שלוקחים אנשים למילואים בדיוק כשצריך אותם כאן בפורום.

yehuda winer

New member
../images/Emo24.gifקשה...אבל הצלחת!

תודה! ויש לי מקצוע כ"כ מזעזע שאני תמיד צריך להגיד שמקווה שלא לעזור אף פעם! תודה תודה!

גנגי

New member
אבל אתה יכול לעזור

לא במקצוע שלך, אלא במשלוח של PANFORTE למכורים שמחפשים את זה בנרות...

גנגי

New member
ק"ק בוסטון.

המקום הכי נמוך מבחינת אוכל שאפשר לדמיין. מיונז, רוטב בשאמל, קטשאפ, שוקולד הרשי'ז, דאנקן דונאטס. פיכס עלי אדמות.

בעניין ה"בקר מעולה"

רציתי רק להעיר שלאור הידיעות האחרונות על התפרצות מחודשת של מחלת הפרה המשוגעת, בקר מעולה זאת רק נוסטלגיה. נסתפק בהודו מעולה, או בעולה מהודו.

אדים

המים שהתעבו על החלון נהוג לקרוא להם אדים. אבל ספק אם זו מילה מוצלחת. המילה אדים מתארת מים במצב הצבירה גז. האדים לאחר שהתעבו על החלון הפכו למים במצב נוזל. אז למה להמשיך ולקרוא להם אדים?

smv

New member
אם אלו אדים, זה לא "חלון מאודה"?../images/Emo8.gif

גנגי

New member
הסינים האלה אוכלים הכול...

מה יותר טעים, חלונות 98 מאודים, או חלונות 2000 מאודים? ~גנגי, לא מאודים, מירושלים~

גנגי

New member
אחח... נוסטלגיה...

פעם באמת היו, אבל היה לי מספיק קשה לשבת על כנף הטרקטור ארבע שנים, אז בשלב מסויים המרתי את טרקטיביותם המסוקסת בזו של החנונים מירושלים.

למעלה