הצעת חוקה למדינת ישראל

ש@לתי

New member
הצעת חוקה למדינת ישראל

התגלגלה לידי הצעת חוקה למדינת ישראל. החוקה המוצעת מתחלקת ליח´ פרקים. אשתדל להביא לפורום חלקים מהכתוב. ש@לתי, שרץ לCNN. פרחים בקנה

ש@לתי

New member
א. עיקרים

בשנת הארבעים לעצמאות מדינת ישראל, מכח החלטת אזרחי המדינה במשאל עם, ניתן תוקף לחוקה זו המגבשת, כאמנה חברתית, את יסודות המשטר והממשל בישראל. מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי ומושתת על זכותו, מעולם ועד עולם, לחיי ריבונות בארץ ישראל. העצמאות המדינית של העם היהודי במכורתו נועדה לאפשר לבני העם היהודי, לאחר השואה ולמול תלאות הגלות, לשוב למולדת אבותיהם כדי לחיות בה חיי כבוד ועמל ישרים וליטול חלק פעיל בקביעת גורל העם ועיצוב חברתו. כבוד האדם, חירותו ושוויון אזרחי ומדיני מלא לכל האזרחים, בלי הבדל מוצא, דת, גזע, מין ולאום, הם בבסיס הוויתה של מדינת ישראל. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית. מקור סמכות השלטון הוא רצון האזרחים הבא לידי ביטוי בבחירות חופשיות ובמשאל עם. למופקדים על קיום שליחות הממשל, החקיקה והשיפוט אין סמכות אלא במסגרת ועל פי הקבוע בחוקת המדינה וחוקיה. למרות המלחמות ופעולות האיבה שכוונו נגד קיום מדינת ישראל ואשר חייבו קרבן דמים עצום של אזרחיה, רואה מדינת ישראל בהשגת השלום ושיתוף הפעולה בין כל מדינות המזרח התיכון ועמיהן- מטרת יסוד נעלה. ש@לתי
בקנה

המוסד

New member
שאלתי אתה די יבש

רק חלק אחד והוא לא מסביר דבר (חוץ ממה שכבר ברור)

ש@לתי

New member
תגובה

אמרתי שאני מביא את זה בחלקים! זה חתיכת כתיבה! וחוצמזה זה ממש לא ברור! יש ויכוחים רבים על האם ישראל צריכה להיות מדינה יהודית או מדינת כל אזרחיה! ש@לתי
בקנה

המוסד

New member
מדינת כל אזרחיה?!?!?

חס וחלילה לא יקום ולא יהיה ומדינת ישראלהיא מדינת העם היהודי! זה העם היחיד שלו זכויות במדינה, לא אזרחים ולא כלום מדינת כל אזרחיה יש באירופה ובאמריקה אם היינו רוצים אחת כזאת לא היינו צריכים לבוא לפה, להלחם חמש מלחמות ולסבול מעשרות שנים של טרור, לא, לא בשביל "מדינת כל אזרחיה" עשינו זאת!

liran_sh

New member
אין ברירה

תוך 20 שנה בערך מדינת ישראל תצטרך לבחור האם היא תפסיק להיות יהודית או שהיא תפסיק להיות דמוקרטית! במה אתם בוחרים? __ לירן 17__

המוסד

New member
ברור שעדיף לחיות במדינת אפרטהייד

מאשר שישראל תהיה לא יהודית אגב מאיפה ה"תוך 20 שנה" שלך? גם בקום המדינה אחוז הערבים היה זהה...

*maayan*

New member
שטויות!

"מדינת ישראל תצטרך לבחור האם היא תפסיק להיות יהודית או שהיא תפסיק להיות דמוקרטית!", תעשה לי טובה! אם מדינת ישראל לא תהיה יהודית אז איפה כל הרעיון בהקמת מדינת ישראל? "ארץ ישראל לעם ישראל", "מדינה יהודית בארץ ישראל" - משהו מזה מזכיר לך משהו? אני לא שונאת ערבים, אני מאמינה באלוהים ואני לא רוצה מדינה של דת אבל אני גם לא רוצה להיות מיעוט בארץ שלי!, זה מה שיקרה אם תהיה זכות השיבה שאני יניח ממה שרשמת שאתה רוצה.

Hermione

New member
איזה שטויות אתם מדברים!

זאת בדיוק הבעיה שלנו היום אנשים פשוט לא מבינים מהי הרמוניה. שמעתם פעם את המושג "דו-קיום"? האם חשבתם פעם על אפשרות של קיום מדינה ובה אזרחים מדתות שונות, גזעים שונים ולאומים שונים? כמובן שלא. היום כולם ראשי מגהץ. זה או אנחנו, או כלום. ומפה בא כל הקטע של עליונות העם היהודי. זה פשוט עצוב. -אלינור רגבי-

אריאל1

New member
לשם שיני אני מסכים אם המוסד

אם אתה רוצה דו קיום תסעי לארה"ב שם חיים על דו קיום. אינני אומר שציך לגרש את הערבים להפך הם יתקבלו כאן בברכה אבל חשוב שיבינו שמדינת ישראל כאן וזהו מקומו והוא לא יזוז ולא יסוג. לעם ישראל אין אפשרות אחרת! דו קיום כאשר אין כאן את עם ישראל בצורה מובלטת אינה טובה ולא בישבילה באניו לפה! (אם צריך להזכיר לך גם בחוץ לארץ היה קיים דו קיום כמו שאת מבקשת לפני הקמת המדינה, ומכאן שהיוצא מדבריך שהקמת המדינה היה דבר מיותר)

Nicki

New member
חולקת עלייך ידידי...

כבר בעת הקמת המדינה עמדנו מול הקונפליקט - יהודית מול דמוקרטית. ואם יהודית - מהי הגדרתה המדוייקת של יהודית - האם מדינת הלכה? האם מדינה בצביון יהודי? שנות קיומנו עד כה הוכיחו כי ניתן לשלב בין שתי הדרכים - מדינה יהודית ומדינה דמוקרטית!!!!!!! נכון, אנחנו לא כמו ארצות הברית (מדינת כל אזרחיה) ברמת הדמוקרטיות, אבל אנחנו מיוחדים, אנחנו עם ישראל!!!!!!!

liran_sh

New member
ממש לא הבנתם אותי

הסיבה שנצטרך לבחור היא שהיהודים יהיו מיעוט משום שהערבים יהיו רוב, וזה על פי נתונים של גיאוגרפים שמבוססים על קצב גידול האוכלוסיה הערבי והיהודי, תוך 20-25 שנים אנחנו מיעוט, אז מה לדעתכם צריך לעשות? __ לירן 17__

להלן:

השמש תידום בין עזה ורפיח ירח ילבין על פסגת החרמון פרחים בקנה ובנות בצריח ישובו לעיר חילים ב- ה- מ- ו- ן! מצטער שלא הגבתי ממש אין לי כוח לקרוא

למעלה