הצעת חוק מעניינת מאוד

מסכים ב99 אחוז

חוץ מהקטע של להגיד למישהי איזה חזה וכו יאללה רדו מהבן אדם זה יביא למצב שנפחד לדבר עם בחורה

Dark Muse

New member
הצעה די גרועה...

אם הבן אדם צריך טיפול פסיכולוגי, אז עצם העובדה שהוא אשם מכוונת זדון נעלמת. דבר שני, יש פה נקמה די עלובה לקחת כסף מאנשים אחרי שריצו את עונשם. להתנדב תחת פיקוח במרכז לנפגעי תקיפה מינית זה רעיון מעולה, לקחת כסף אישי ולתת להם בכוח, זה קצת מעפן.

Piren

New member
התלוננו שנעלמתי אז נגיב לפחות על זה

בחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה טימטום ב"הצעת חוק" אחת. כשהגיע השלב של -לקשור אותו לריצפה ולתת למתלוננת להוציא עליו את הגועל- כבר הגעתי למסקנה שמי שהציעה את זה בראשונה צריכה לעבור כריתה של צד ימין של המח, הרי בבירור הוא לא בשימוש (וזה עוד אחרי שאמרתי "נו טוב, ניתן לה לסרס כימית בן אדם על זה שהוא אמר לבחורה "אחלה חזה" פעמיים" וויתרתי על העובדה שהיא מציעה שהוא ישלם פיצוי כספי לכל החיים). אולי במקביל נעלה הצעת חוק שכל בחורה שמלפרטטת עם בחור בלי כוונות אמיתיות להכנס לקשר\לתת לו בשביל להנות עם עצמה\לקבל משהו ממנו\ לנצל אותו (היי, זה כמו הטרדה מינית בשילוב פירסום כוזב לא?) תשלח ל-5 שנים בכלא, טיפול פסיכולוגי למניעת המשך פלרטוטים מיותרים, ניתוח פלסטי על מנת לכער אותה שלא יקרה בעתיד שוב לאחרים - המקביל של סירוס כמובן (אפשר במקום פשוט לתת לגבר לקשור אותה לריצפה ולשפוך עליה חומצה.. או בעיטות לפנים.. הרי ביצים אין לה) והיא גם תצטרך לשלם לו 10% מהמשכורת שלה\בעלה. כן, נשמע לי הגיוני לגמרי. קיצר, תגובה רצינית היתה מגיעה למשהו רציני, ולא בדיחה מטורפת כמו מה שרשמו שם בבלוג.

mandanah

New member
מסכים בתנאי

שעונשים שווים יוטלו על מי שהוכח כי התלונן/ה תלונת שווא

ofir50

New member
נו באמת..

הטרדה מינית -ללא ניצול יחסי מרות( בוס - עובדת ,מפקד -חיילת וכו..) היא לא משהו שצריך להיכנס עליו לכלא אם הוא חד פעמי ולא מתמשך. לא לדבר על זה שקשה להוכיח הטרדה מינית וזה מאוד נתון לפרשנויות ולסחיטות. שר בממשלה ( אידיוט מוחלט) ניסה לנשק בכוח בחורה צעירה שלא כפופה אליו אז בשביל זה הוא צריך ללכת לכלא? על נשיקה של שתי שניות? כלא זה עונש רציני והוא משפיע לא רק על האדם שהולך לכלא אלא גם על משפחתו של ה"עבריין" לכאורה והוא צריך להינתן לפי דעתי במקרים שיש חשיבות עליונה. מספיק לנסות לחנך גברים באמצאות חוקים- התוצאה היא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה, רומיאו ויוליה לא יכול היה להתקיים בימינו בגלל שהיום יוליה הייתה מתלוננן נגד רומיאו והוא היה מקבל סירוס כימי או לא יודע איזה שטויות אחרות שהיה ב"הצעת חוק" המופכת לחלוטין הזאת. לא כדאי אפילו לצחוק על זה...לא כך אנו מעוניינים שהחברה שלנו תיראה. בקצב הזה עוד נהפוך להיות סעודיה..יכרתו לאנשים ידיים על כך שהוא צבת איזה ישבן -אני לא תומך בזה כמובן ואני לעולם לא אעשה זאת לאף אחת אבל החברה שלנו נמדדת גם בסוג של סבלנות כלפי מי שעובר על החוקים ויש לקחת דברים בפרופורציות. אני לא מתייחס כמובן לעניין שבתי המשט לא מסוגלים להתמודד עם הכמויות האדירות של תביעות וניסיונות סחיטה שיתרחשו. זה פשוט להפוך את העולם שלנו לעולם פחות נכון פחות אמיתי .גברים יחששו להתחיל עם נשים ואני רואה את זה כבר קורה בפועל. תחשבי עליכן הנשים שבניכם מקבל שלוש שנים בכלא בגלל שהיא העיר איזה הערה לא במקום? גם למי שחורג מהנורמות מגיע זכויות אדם ומעט רחמים. בקיצר מספיק עם הPC שנכנס לתוך המרקם של החברה ומשנה את היחסים שבין המינים לרעה.

כלא זה אקדמיה לעבריינים צעירים

לדעתי צריך להנהיג מידה כנגד מידה רוצח יהרגו אותו אנס יסרסו אותו וכו בתי הסוהר סתם לוקחים כסף לאנשים משלמי המיסים

לא תומכת ב100%...אבל...

חוקים לרוב לא עוזרים כלל, יש מיליון חוקים במדינה ומיליון ואחת איש שעוברים עליהם. חוצמזה שלפני כל גזר דין שהוא שנות מאסר בפועל וכו' חוקרים ובודקים טוב טוב את הנושא. ולא על כל שטות קטנה שולחים לכלא, תאמין לי... אין מקום מיותר בכלא שעל כל שטות יכניסו. דבר שני... למה שהמדינה תחשוב על המשפחה של האסיר/עבריין אם הוא לא חשב עליהם לפני שעשה את מה שעשה? ותאמין ששב"ס חושב הרבה על המשפחות של האסירים המוחזקים בבתי הסוהר בארץ.

יעלוש166

New member
הגיע הזמן שאגיב

דבר ראשון- שמתי לב שכולם פה מתייחסים למקרים חד פעמים, בעוד כותבת הפוסט ציינה מספר פעמים שמדובר על הטרדה כרונית בלבד! לא מדובר על סתם הערות או שליחות ידיים במועודנים מדי פעם. מדובר על אנשים שעושים את זה ממש כדרך חיים! אף אחד לא קרה פה לשלוח לכלא בחור שסתם התחיל בצורה בוטה עם מישהי או אפילו ליטף לה את הישבן באיזו מסיבה. אני חושבת שהכותבת אולי קצת הגזימה, אבל אני מסכימה לחלוטין שמקומם של אנשים שנוהגים כך בצורה כרונית(כמובן אחרי שהמוטרדת הבהירה להם שמדובר בהטרדה) בהחלט מאחורי סורג ובריח. וכן, גם כאלו שלא יכולים לשלוט על הפה שלהם אף פעם! אני לא שקשה להוכיח התנהגות כרונית כזו אצל בן אדם. זה לא שהוא עשה את זה באופן חד פעמי... לדעתי היא טיפה הגזימה, יחד עם זאת בהחלט הייתי נותנת איזה 4 שנים לאנשים כאלו. ואני חושבת שאם הייתי גבר, הייתי תומכת בחוק כזה ולו רק בגלל שהוא נותן מענה שמנצלות את החוק לרעה ומגישות תלונות כזב.

ofir50

New member
חיקוי זול של ארה"ב

המצב מממי שאנו לומדים ממנה-ארה"ב שם אתה יכול להיות חופשי( חוץ מתביעות) הוא שורש כל הרע. הייתה בחורה שהוטרדה מינית ותבעה את המעסיק שלה ואת החברה ובית המשפט החליט שנעשה עוול משווע כלפיה והיא קיבלה 150 מיליון דולר פיצויים. שוב כמו שאמרתי קודם אני לא תומך בהטרדה מינית אבל אפילו נפגע בתאונת עבודה ונשאר נכה יקבל מקסימום מיליון דולר פיצויים. יש כאן שלטון של פוליטקלי קורקט ומישהו חייב להגיד שהגזימו עם זה. אני אפילו יכול להגיד שזאת דרך שבה גברים יכולים להשלוט על עולם העבודה אבל באופן חוקי -כי למרות שהם מקבלים משכורת כמעט כפולה מהנשים ומפלים נשים לרעה בקידומים ומתייחסים בשלילה לבעיות של אימהות וגמישות תעסוקתית עדיין גברים יכולים להגיד שהם יצרו את החוק להטרדה מינית לכן אל לנשים להתלונן כי הממסד הגברי דואג לבעיות הנשים. הטרדה מינית היא לא הבעיה של נשים במקומות עבודה אלא חוסר שיויוניות במעמד העבודה שנובע מסטיגמות ודימויים של נשים שהם לא טובות כמו הגברים או שהם תהיינה עסוקות בגידול הילדים במקום להתמסר לשעות אינסופיות במשרד לטובת בעל העסק. ושוב הטרדה מינית תוך ניצול יחסי מרות היא בעיני דבר פסול מאין כמותו ויש לשלם עליו קנסות ופיצויים ובמקרים כאלה אולי אפילו ניתן לחשוב על מאסר בפועל אם הייתה פה הפרה חמורה של יחסי מרות. אבל מכאן ועד לגישה המתלהמת שקיימת היום רחוקה הדרך,כל אדם שעיניו בראשו ורואה את ההתדרדרות שהתחילה מאז קבלת החוק להטרדה מינית ( או בשם אחר החוק להטרדה\סחיטה של הגבר) לא פוצה פיו מפחד של ליברלים כביכול פן התקשורת הליברלית תצלוב אותו על הצלב לצורך קידוש כבוד האישה-הם שכחו שליברל אמיתי דואג לאנשים החלשים בחברה שהם היום לאחר שנחקק החוק השערוריתי הזה( ואני בהלם שהחוק הזה בניסוח הנוכחי שלו קיים במדינה ליברלים כביכול כמו ישראל) לשצערי היום הציבור החלק הוא הציבור הגברי חבר טוב שלי נסחט היום על ידי אישה שהיא עובדת איומה שלא מבצעת את תפקידה ומאיימת עליו בהטרדה מינית אם לא יעלה לה את המשכורת ישראל 2006

אמנם הצעה מפתה אבל..

צריך מאד מאד להזהר מהבור ללא תחתית שנפער תחת רגלינו. בארה"ב הם הגיעו למצבים אבסורדיים שלמשל באוניברסיטאות מסויימות אם אתה מלקק את שפתיך בעוברך מול בחורה אתה מטריד מינית. יש להזהר לא לשפוך את המים עם התינוק. יש להציב גבולות מאד ברורים לכל דבר לבל נהפוך למרכז לסרוס ומניעה של תקשורת זוגית,תוך כדי רדיפה מקארטיסטית וצייד מכשפות משולח רסן שיהפוך לכדור שלג שלא תהיה לנו שליטה עליו. הרי רק עכשיו אנחנו עדים למגיפה של תלונות,שחלקן כנראה באמת בעקבות הטרדה מינית ממשית וניצול סמכות,וחלקה פשוט נסיון ציני "לעלות על הגל", לתפוס טרמפ על הטרנד החדש ואולי כמה שקלים ופרסום על הדרך. שוב - ענישה של גברים (וגם נשים כמובן) החורגים מגבולות החיזור הראוי (שיש להזהר באופן הגדרתם),ראויה בהחלט. אך בואו נזכור שהגבול בין חיזור להטרדה לעיתים דק ושברירי. רק העלתי נקודה לחשיבה. גמר חתימה טובה לכוווווווווווווווולם

misty10

New member
חשיבה קצת יותר לעומק...

אם תבחני את ההצעה הזאת לעומקה, הרי היא כחרב פפיות דווקה לבנות. למשל, אני אמנם בחורה אולם יש לי את האפשרות לחשוב כגבר, (ואת המודעה הזאת אנסח באופן גברי בכוונה) וזאת רק דוגמה אחת שעולה לי לראש איך חוק כזה או אחר בנוגע להטרדות מיניות כנגד המין הנשי יכול להיות חרב פפיות, והכי מוזר זה שאף אחד לא חשב על זה קודם: ניקח סיטואציה שהיא: אני מחפשת עובדת, שתהיה פקידה, מן הסתם יש לי דרישות מהפקידה, שתהיה מקצועית, שתהיה אמינה וכו', אולם וכאן חשוב להשים לב!| לב|! אם אני אחשוד במישהי, שאם אתן לה מחמאה, היא ישר תרוץ לעיתונות שהטרדתי אותה מינית, ותתחיל לחשב את גובה הפיצוי (וכן, יש הרבה שכל מה שהן רוצות זה כסף, והיו דברים מעולם, שלא היו דברים מעולם ובכל זאת הייתה תלונה), אני במקום מעסיק כזה, הייתי לוקח מזכיר (כן, זכר, אולי קשר יותר למצוא) אבל!!! וזה גדול, הוא לא יטען להטרדה מינית אם אניח לו יד על הכתב ואגיד מילה טובה על העבודה, או שהוא נכנס ואתן לו תגובה חיובית, על מה שהוא לובש/איך שהוא מריח וכו'. לדעתי, כך יעשו בעתיד רוב הגברים שירצו להימנע מלחשוב פעמיים, אם המחמאה שהוא נתן למישהי תהפוך אותו למטריד מיני. והנה סיפור שראיתי בעצמי: בסופר גדול, ניגש מישהו לקנות נקניק, מסוג מסוים. נגשת בחורה ולא יודעת במה לבחור. הבחור בלי לחשוב פעמים נותן לה פרוסה מהנקניק שזה עתה קנה ושאל אותה בלי לחשוב: את רוצה לטעום מהנקניק שלי? הבחורה לקחה את הנקניק, טעמה ואפילו קנתה את הסוג שהוא הציע לה, הודתה לו והלכה לדרכה. בקופה הם נפגשו, והיא הודתה לו על העיצה. פתאום הוא נתקף במחשבות: הבחורה הזאת יכולה הרי לטעון שהטרדתי אותה מינית, הרי נקניק זה יכול להיות סמל לזין שלי, והיא היתה יכולה לעשות לי סקנדל, מה עשיתי? איך אמרתי מה שאמרתי? למה לא חשבתי לפני שדיברתי? וכך הלאה.... מה דעתכם? ויש עוד הרבה דוגמאות אשמח לשמוע מה דעתכם

דעתי בעניין

קודם כל הצגת לטעמי את הדברים בצורה שממחישה הכי טוב את העניין. יש כאן מדרון חלקלק שעוד כולנו נכה יום אחד על חטא. גברים ימנעו מכל חזור או מגע עם נשים. הפגיעה הראשונה תהיה סרוס טוטאלי של החיזור הטבעי. גבר ילך ברחוב עם עורך דין צמוד ושני עדים ובלשן שיפרש כל משפט העשוי להשתמע לשתי פנים בפנותו לבחורה. מבחינה מנטאלית הגבר יתחיל להתנהג כאשה לכל דבר ועניין (הניצנים נראים כבר באופק),כלומר ,התנהגות הססנית פחדנית ולא אסרטיבית,וחשש על כל צעד ושעל.שיתוק של כל יוזמה. האשה מצידה לא תחפוץ בגבר החדש הזה שמפחד ליזום ,עדין עד כדי שבריריות ונסוג בכל יוזמותיו. היא תבוז לגבר שהיא יצרה. נשים מצדן באופן מסורתי נוטות פחות ליזום חיזור ומכאן הדרך קצרה להרס טוטאלי של הסיכויים ליצירת קשר זוגי איתן שגם כך ,בנייתו היא תהליך מורכב וסבוך. במישור התעסוקתי ,התוצר של התיסכול המיני והזוגי יהיה סוג של מלחמת מינים גלויה או סמויה הכוללת העדפה מהסוג שתיארה קודמתי. בקיצור חברים,התחלנו בכריתת הענף שעליו אנחנו יושבים. עכשיו עדיין ניתן לעצור את התופעה באיבה. בעתיד, כשכולם יסתובבו ברחובות (ובתל אביב זה כבר קיים!!!) עם ילדי מבחנה (כי הרי סוף לזוגיות) כלב עם רצועה ובדידות מעיקה בלב,אל תאמרו שלא צפיתם שכך יהיה.

זכוכיות

New member
"יד על הכתף"

"מילה טובה", "מחמאות על הריח" אלו לא הטרדות מיניות! בשום חוק לא כתוב שאלו הטרדות מיניות. אישה שתפנה למשטרה עם סיפורים כאלה תשלח להסתכלות! הטרדה מינית היא לא "מחמאה"- היא הערה בעלת אופי מיני מובהק- "סחטיין על הטוסיק", "איזה ריח חירמנת אותי בטירוף", פליקים בישבן, הצעות מפורשות ("תקפצי אלי היום בלילה, אשתי בחול")- דברים כאלה, אלו הם דברים שיוכלו להתפרש באופן מיני- ורק מיני! בנוסף, הערה אחת או מקרה בודד אחד גם לא יניע את גלגלי הצדק, גם לא שניים או שלוש, לכל אחד יש נפילות, הטרדה כשמה כן היא צריכה להיות הטרדה, כלומר- אירועים שחוזרים על עצמם שוב ושוב וגורמים אי נוחות למוטרדת. כמו שאם מישהו יתקשר אליכם ב3 בלילה וינתק, או יסטלבט עליכם, לא תוכלו ללכת עם זה למשטרה, אם זה יקרה בכל לילה- אז זו הטרדה טלפונית. ובנוסף אחרון, הסיפור שלך תלוש מהמציאות. לא רק שכל דבר שיכול להתפרש אחרת בבית המשפט יתפרש אחרת, כי תמיד נותנים מקום לספק. לא רק שגם אם הוא היה אומר לה, כמו בפחדיו הגדולים "רוצה לטעום מהזין שלי?"- הערה אחת לא היתה מפילה אותו לשום מקום, גם בנוסף אין בין שני האנשים בסיפור שלך שום יחסי מרות! ברגע שהאישה עברה את גיל 16, ובמידה ואתה לא רודף אחריה בכל יום וצועק לה הערות גסות (ואז זו עילה לתלונה מסוג אחר לגמרי)- כל עוד אין לך איתה יחסי מרות, אתה לא: בוס, מורה, מדריך וכו' וכו'- החוק לא חל עליכם! החוק חל רק על אנשים שמנסים לנצל את מעמדם כדי לנצל נשים. אך ורק. זה הכל. אל תעשו מזה מה שזה לא.

שטויות..

יש כבר חוק נגד הטרדות מיניות... זה שלא משתמשים בו מספיק זה הבעיה... חוץ מזה שהרוב לא מתלוננות... נראה לי שאם כל אחת הייתה מתלוננת על הטרדה.. אז היא כל שבוע ימים הייתה מוצאת את עצמה מתלוננת על פליטת פה של ההוא או מגע של ההוא ( אני מדבר על מגע נורמלי ואל תשגעו אותי פה כל אחת יודעת למה אני מתכוון )... שלא נדבר... על המשטרה שהייתה קורסת לגמרי.... ונראה לך שכל אחד ילך לבית משפט על כל מילה שטותית שהוא זרק אחרי 2-3 בירות אנחנו עדיין לא בדיקטטורה נשית פה.... הגזמת... אם בא לך לעשות כסף.. יש דרכים אחרות....

זכוכיות

New member
גם אתה צריך לקרוא את התגובה שלי.

מעניין שאנשים בכלל לא יודעים מה היא הטרדה מינית.

למעלה