הצעת חוק

rambling

New member
הצעת חוק

עם השלכות שנראות רלוונטיות לאנשים כאן: תקדים חוקתי מסוכן תמצית העניין: על-פי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו יכול בית המשפט לקבוע, כי חוק שחוקקה הכנסת אינו חוקתי ולהכריז על בטלותו. יכולת זאת מקנה לחוק היסוד את מעמדו החוקתי, הגובר על חוקים המנוגדים לו. עכשיו בא שר המשפטים ומגיש לאישור הוועדה הצעה שתוציא כל חוק, שעניינו הגבלת הכניסה לישראל, תושבות, או התאזרחות, מכלל החוקים שבית המשפט יכול להחליט על בטלותם, מהיותם מנוגדים לחוק היסוד. לגבי חוק כזה, בית המשפט יוכל רק לקבוע, כי הוא מנוגד לחוק היסוד, אבל לקביעה זאת לא תהיה משמעות מעשית זולת העובדה שהכנסת תצטרך לדון בה בתוך 90 יום.

פספורט

New member
כפי שאני מבין המטרה של התיקון לחוק

הוא למנוע תושבות או אזרחות ממשפחות המבקשות להתאחד עם מי שאינם יהודים . אלפי ערבים מהגדה או מעזה מתחתנים עם ערביה ישראלית משיקולים כלכליים וזכויות סוציאליות , על פי החוק הקיים אין אפשרות למנוע "איחוד משפחות" וכך ההגירה לישראל מהשטחים הולכת וגדלה . לא נראה לי שיש כאן השלכה לאזרחים בחו"ל .

rambling

New member
לא מכיר מספיק

האמת, אני לא מכיר את החוק והתיקון מספיק בשביל לדעת בוודאות. לי זה היה נראה שכל מה שקשור בחקיקה של הגירה, תושבות ואזרחות מוצא מתחום הפיקוח של בית המשפט העליון. יכול להיות שאתה צודק וזה לא באמת קשור.

למעלה