הצעת ייעול למנהלי הפורום

joko7

New member
הצעת ייעול למנהלי הפורום../images/Emo127.gif

אחד הדברים שאני מרגיש בחסרונם הוא "פינת הדייג המתחיל" פינה שתתן מענה הולם לכל המתחילים שחושבים שהם שואלים שאלה קטנה ופשוטה שלמעשה היא תורה שלמה רק שהם אינם מודעים לזאת. תודה לאל וכל יומיים מצטרפים אלינו חדשים וכל המרבה הרי זה משובח, אז בואו ונכין להם פינת קבלת פנים חמה שתעשיר אותם בידע ותחסוך מאיתנו הסברים חוזרים ונשנים,,,,אז מה אתם אומרים??????

helpmeplz

New member
רעיון טוב!

הרגע שלחתי לאורי את המדריך שכתבתי על הדיג ברולר (אם אתה זוכר), יש במאמרים את כל המידע החיוני שצריך... רק צריך לקרוא..

joko7

New member
הממממממ, הדיג ברולר אתה אומר?

קח לך נקודה למחשבה ואם יבוא לך לנסות פאזה הפוכה שאינה מקובלת על כלל הדייגים אבל אני משתמש בה לאחר שהתחלתי במקובל כמו כולם אז בבקשה תנסה ותאמר לי איך זה. אני עם 0.40-0.45 על הרולר בדרך כלל, משקולת כבדה של 80 ג´ ו4-5 קרסים מס´ 5-6. את המשקולת אני קושר בסוף החוט ועולה מטר למעלה לקשור את הקרס הראשונה עם תלאי קצר של 10 סנטימטר ועולה עוד 10 סנטיטמטר לקרס השניה וכך הלאה עד לחמישית. עכשיו כשזורקים עם משקולת כבדה ומתחילים לגלגל בעדינות עד לנקודת העצירה,עד שהמקל כבר מכופף מעט ואז אני מניח בסטנד ושוב מותח מעט, כל מגע של דג עם הפתיון מורגש בבירור על החוט מכיוון שהמשקולת אינה מפריעה,,תתאר לך מצב בשיטה הרגילה שהמשקולת נתקעת בסלעיה ובחוט שיוצא ממנה אוכל דג,אם היא תקועה אתה תרגיש מעט מאוד אם בכלל את הדג שנוגס בפתיון. מעבר לזה, בגלל המקל הארוך שלי 5.20 ובגלל שהשובר גבוה מהמים זווית הכניסה של החוט למים היא ממש אלכסונית, המרחק בין המשקולת לקרס הראשונה גורם לזה שהקרסים מעט גבוהים משטח הסלעיה וכמעט שאינני מסתבך ומאבד קרסים,,,תנסה את השיטה הזאת ותגיד לי איך היה....כל טוב אחי

גם אני

גם אני הגעתי לשיטה הזו והייתי די מרוצה. גם אני עובד עם כמה קרסים. אבל יש שתי בעיות (קטנות) עם זה: 1. בגלל שיש הרבה חוטים וקרסים ביחד, לעיתים קרובות הם מסתבכים זה בזה, ואז צריך להקדיש זמן להתרה. 2. נדמה לי (לא בדקתי בצורה מסודרת) שהולך יותר פתיון ביחס לכמות הדגים. בכל זריקה, צריך לשים יותר פתיון (אני שם גמברי). בתאוריה, היו צריכים לצאת יותר דגים ביחס לינארי. בפועל, אני לא בטוח שזה קורה. יתכן שמפעם לפעם הקומבינה עם כל הפתיונות נופלת ליד להקה של דגיגים, והם מחסלים הכל, או שהגרירה על הקרקעית מפילה את הפתיונות. דבר אחד לא הבנתי אצלך- איך כל מגע של דג בפתיון מורגש יותר, אם החכה שלך תקועה בסטנד? האם אתה שם פעמון, או יושב ליד החכה עם אצבע על החוט?

helpmeplz

New member
הוא כתב זאת

הוא גורר מעט, מגלל משקל העופרת קצה המקל מתעקם מעט, ומרגישים כל אכילה...

joko7

New member
אינני מאבד שום פתיונות בגרירה,סבידה

זה הפתיון המועדף עלי למרות שהדגים יעדיפו יותר גמברי,אינני מוטרד מקטנים שאוכלים את הסבידה אי אפשר לגנוב והרבה פעמים אני מוציא את הדג והסבידה שלמה בפה שלו,כנ"ל בגרירה,שום דבר לא מתפרק לכן אני אוהב לדוג עם הסבידה. בנושא ההסתבכות תשתמש בסוויבלים בצורת האות T ואם הקרסים יושבים על חוט באורך של 10 סמ´ אז תקח מרווח של 15 סמ´ בין הקרסים,בתיאוריה אתה אמור להוציא 5 דגים אם יש לך 5 קרסים על הראשי אבל תיאוריה לחוד ומציאות בחופים שלנו לחוד,אבל אני נהנה כך אז הכל נהדר. אני הולך לדוג בעיקר בלילה ונעזר גם בפעמונית וגם בסטיק-לייט בו זמנית ואני מתורגל בלהסתכל הרבה על המקל,להחזיק את המקל ביד כל הזמן זה לא בשבילי.

joko7

New member
ממש לא,חתיכות של סבידה קטנות שאני

גוזר עם מספריים בצורה של עיגול עד כמה שאפשר ופשוט משחיל אותן על הקרס אחת על השניה וממלא את הקרס ככל שניתן, אם תאבד יותר מ 20 אחוז ממה שהשחלת על הקרסים במשך כל השעות שאתה דג אני אתן לך מה שתרצה,הסבידה פשוט כמו חתיכת צמיג של מכונית,נורא קשה להוציא אותה מהקרסים.

אוריא

New member
תודה על הרעיון.

אהלן joko7 כבר זיהינו את הצורך בכך לפי המון זמן ואפילו פעלנו בנידון. בקרוב זה יקרה, וצריך קצת סבלנות. בכל אופן תודה על הרעיון.

למעלה