הצעת ייעול לפורום הנפלא!!!

הצעת ייעול לפורום הנפלא!!!

הרבה פעמים אנשים (בעיקר דורון
) מצרפים קישורים למחקרים רבים המצודדים בטבעונות כתזונה בריאה, אני מציע לפתוח חלק נוסף בחלק הקישורים שיהיה חלק של מחקרים שבו יופיע הסבר קצר לטענה העיקרית בכל מחקר וקישור למחקרים... הדברים העיקרים שזה יעזור להם: 1. עם כל הכבוד לאנגלית שלי (כדוגמה) עדיין לקרוא 15 עמודים של מחקר ברמה של אנגלית מקצועית לוקח לי לא מעט זמן, לא תמיד יש לי סבלנות ו\או זמן לקרוא את המחקר באותו רגע, אם יווצר מצב בו אני אוכל לחזור לקרוא את המחקר בזמן מאוחר יותר בלי צורך לחפש בארכיון הפורום. 2. לא יודע מה איתכם, אבל אני אישית לא טורח לנהל רשימה של מחקרים ותקציר שלהם על המחשב הפרטי שלי, כשאני רוצה לרשום למישהו טענה מסוימת אני רושם מהזיכרון ולא מפנה למחקרים - אם יהיה לי מצב שבו תהיה רשימה מסודרת של מחקרים יהיה לי קל הרבה יותר לדפדף בה ולצרף קישור למחקר רלוונטי. 3. ניתן יהיה בקלות להפנות אנשים אחרים (שעדיין לא חברים בפורום) לעבור על המחקרים ולקרוא. אולי אפילו לתת לרופא מרגיז שפולט מיתוסים מקושקשים קישור לארכיונון שאנחנו ניצור כאן. בכל אופן זה דורש מישהו שיכיר את נושאי המאמרים, יכול לכתוב תקציר קצרצר לגביהם וידע לסנן מחקרים לא רציניים. מה אתם סבורים? 558 (נורא כיף לקרוא לך ככה!!!), מה לגבייך?

Neta558

New member
אלונצ´וק,

(אין לך מספר. מה חשבת? שאני אהיה מקורית בתגובה?
) לא יפתיע אותך בודאי, שעם רמת האנגלית המתסכלת שלי, אני לא קוראת את המאמרים שדורון מקשר אליהם. (תודה דורון!
). רעיון נהדר, אבל רק אם אתה מתכנן גם ליישם אותו, לצערי אין לי את הכלים

אין לי ממש בעיה... (דורון לקרוא...)

דורון, יש לך אולי קישורים בהיכון לכל מיני מחקרים ומאמרים שתוכל לשלוח לי רשימה שלהם? אם תוכל לרשום תקציר קטן בעברית (לא ממש תקציר - משהו יותר בסגנון של נושא המחקר, לדוגמה: מחקר הבוחן את רמת ספיגת הסידן ממוצרי חלב) אני אשמח, אם אין לך כוח (אנחנו גם ככה מטרטרים אותך יותר מדי... ) פשוט תשלח, אני אעבור עליהם וארשום בעצמי...

גם לי יש כמה מאמרים

אני אספתי הרבה מאמרים בנושא. הרוב לא במחשב אלה בתיקיה ממש עבה שלי, אבל יש לי כה מאמרים הנה כמה.

דורון ק

New member
558!

(אלון צודק-באמת נחמד
). מה מאמרים בעברית?HEBREW? לא חזרת אליי בקשר למאמרים שאני ואלון רוצים להעלות כאן... אלון,גם אתה חייב איזה מייל,לא? אני מקווה מאוד שזו לא עוד מזימה שלכם עם בן 1000 007 ו-69!

Neta558

New member
../images/Emo9.gif התנצלות מיוחדת ../images/Emo140.gif

*יורדת על בכרי, משפילה ראשי אל האדמה ומודה במבוכה* כתבתי לעצמי תזכורת על שולחן העבודה, ובכל זאת אני שוב ושוב שוכחת לשלוח לך את הדואל. זה בטח 69 משכיח ממני, הוא תמיד מסיט את תשומת ליבי עם ענינים אחרים!
אני אשלח היום, מבטיחה! (*רצה להוסיף עוד הערות, כדי שזה יראה כאילו עבדתי על זה חודשים!*) נטע
(באמת קראתי! באמת באמת!)

דורון ק

New member
007

אלון,ידוע לך איפה הוא? יחד איתו ועם 558 נוכל להריץ את זה...
רעיון נחמד! כמה דברים/שאלות להוגה הדעות והרעיונות: 1)אם הבנתי נכון-הכוונה היא לתאר מחקר/מאמר ואז לקשר אליו?אזי שהוא צריך להיות מאמר מלא שניתן בחינם ולא תקציר כי בזה אין הרבה הגיון?רוב המאמרים/מחקרים לא ניתנים לקריאה בחינם,אבל יש גם הרבה שכן...ניתן למצוא דברים מעניינים,דרך אגב ה-British MEDICAL JOURNAL BMJ החליט לפרסם את כל המאמרים שלו בחינם בנט. 2)ניתן בנוסף אולי לרשום מאמר קצת יותר גדול(בנושא שנרצה) עם קישורים לכמה מחקרים/מאמרים רלוונטים ולא רק תיאור. 3)שלח לי מייל או תאר כאן אם כבר יש לך רעיון ספציפי,ונעבוד על זה. 4)נחמד לראות שכולם פה קוראים בשקיקה את המאמרים שאני מקשר אליהם!!

הכוונה היא שבאזור הקישורים...

יהיה חלק של מאמרים\מחקרים, גם אם מדובר בתקציר של מחקר (שכולל גם מקור מאיפה להוריד אותו). הנקודה היא שאנשים שיחפשו מידע אמין לגבי האם טבעונות היא תזונה טובה, אנחנו יכולים עד מחר להגיד להם - אבל אם כל הכבוד, קשה קצת להסתמך על דמויות וירטואליות באינטרנט כנותנים עצות יעילות. את אותם אנשים נוכל להפנות לחלק הקישורים בפורום, שם יוכלו להיכנס למחקרים מסוימים (או אפילו תקצירים של מחקרים), כאשר הם יודעים מראש לאן הם נכנסים, למשל כמה דוגמאות: אדם נכנס לפורום ורוצה מידע לגבי האם חלב מזיק וכו´ וכו´, אפשר יהיה להפנות אותו לדף הקישורים, שם תחת הכותרת מחקרים מדעיים (ואם יהיו המון יהיה אפשר לחלק גם את אלו לתתי נושאים) הוא יכנס לדף עם הרבה קישורים, ויראה קישורים בסגנון של: - האם חלב הוא מקור אמין לסידן? מחקר מהעיתון הצ´רקסי לבריאות נמלי המדבר. (
) - האם יש קשר בין חלב לאוסטופורוזיס? תקציר של מחקר מאת ה-PCRM (נו לפעמים צריך להיות רציני, לא?) - מחקר בנוגע לאי סבילות ללקטוז ונפוצות התופעה בחברה, לקוח מתוך נתוני משרד הבריאות הצרפתי. זה הרעיון הכללי... ככה שגם אם מדובר בתקציר של מחקר יש הגיון בלתת אליו קישור... ואם למשל עכשיו חבר הפורום זקי (סליחה אם יש מישהו שבאמת קוראים לו זקי) ינהל דיון נוקב לגבי הקשר בין אכילת בשר לסכרת, הוא יוכל להיכנס לאותו דף קישורים ולחפש מחקר שהכותרת שלו היא: - קורולציה בין אכילת בשר לסכרת, תקציר מחקר מאת 007 סוכן סמוי. עכשיו עוד פסקה אחת שתבהיר את הרעיון סופית (בשעות לילה מאוחרת אני נוטה לחזור על עצמי, מצטער) הדבר למעשה יהווה מעין "הספרייה הרפואית" של הפורום... כמו שלמשל אני בטוח שאנשים שעוסקים ברפואה / תזונה וכו´, יש להם בפייבוריטס המון קישורים למחקרים, מגזינים, אגודות וכו´ שהם מצאו אצלם מידע מעניין, אז לנו יהיה את זה כמשהו של הפורום. לגבי המאמר, הגעתי למסקנה שרמת הידע שלי די אפסית, הוא כולו שלך. חובבת הלשון העברית (558) תעזור לך הרבה יותר ממני בהגהה ובניסוח. אני אנסה אולי לתמצת אותו באיזושהי צורה שתהיה ברורה יותר לקורא המפחד ממילים לא מוכרות...
ולגבי 4! היי! היי! אני לרוב קורא! (או מנסה לקרוא) אבל מה לעשות שמאז שהבבילון שלי מת, אין לי תמיד חשק לקרוא באופן מלא מאמרים של 15-20 עמודים! (את הקצרים יותר אני בהחלט קורא!)

למעלה