הצעת ייעול

TaxiMedia

New member
הצעת ייעול

כלי לשליחת הודעה אישית למנויי הבלוג. נכון להיום המנויים מקבלים מייל בכל פעם שאני מעדכן את הבלוג. ז"א, שמבחינה טכנית ליצור כפתור - תיבת הודעה "מסר למנויים" אמור להיות משהו קל לביצוע. למה זה טוב ? לדעתי, אם הבלוגרים יוכלו ליצור דו שיח עם המנויים שלהם שלא על גבי הבלוג זה יהווה אחלה כלי לקידום הבלוג. דוגמאות שימושיות ? לשלוח להם ברכת חג שמח, פוסט אישי, ביצוע סקרים ושאילתות וכן על זה הדרך. מי שיגזים בשימוש בכלי הזה מסתכן בביטול המנוי בדיוק כמו שהוא מסתכן עם פרסום כל פוסט. מי שידע להשתמש בזה בתבונה, לטעמי לפחות, יזכה להפיק תועלת מרובה. בכל מקרה, היה ממש נחמד לו היה לי כלי כזה.

חהמן

New member
חה!

לדעתנו כבר קיים כלי כזה, הוא נקרא "פוסט חדש" חה! אבל ברצינות, מצד אחד, כן זה יכול להיות נחמד, ולייצר תחושה טובה יותר של "הבלוג שלי הוא קהילה" מצד שני אפשר לעשות אותו דבר באמצעות המייל (אחרי הכל יש לך את רשימת המיילים של כולם, פשוט תעתיק אותה לדואר האלקטרוני הקרוב למקום מגורייך) אז אולי שווה לתת לזה עדיפות נמוכה יחסית...

TaxiMedia

New member
תשובה לך ולבצלאל

חה מן, אתה צודק. אכן יש לי את הרשימה של כולם ומן הסתם אני יכול להעתיק אותה לתיבה ולשלוח להם מייל. בנוסף אמרת בהומור "תמיד אפשר לפרסם עוד פוסט..." . לגבי הרשימה שנמצאת ממילא : ראשית, הרבה יותר נוח לשלוח הודעה מיוחדת למנויים דרך אדמין הניהול מבלי לעמול קשה. נוחות היא שם המשחק עבור הבלוגר. שנית, זה נראה הרבה יותר טבעי וקצת פחות מפחיד לקבל מייל מהכתובת של חה מן, תפוז ולא מאיזה כתובת מייל שהמנוי לא מכיר. לגבי פרסום פוסט כפי שאמרת בהומור: דוקא בגלל זה. בתור מנוי הייתי מרגיש הרבה יותר נעים והרבה פחות ספאם לו הייתי מקבל הודעה בערב שבועות בנוסח הבא : "רציתי לאחל לך ולמשפחתך חג שבועות שמח. גבינות זה אחלה. " איך זה יראה בעיני המנוי ? הוא יחשוב שהעדפת לאחל לו חג שמח באופן פרטי. במיוחד עבורו. אם תשלח לו הודעה פעם בחודש חודשיים עם ברכה לחג/ המלצה מיוחדת על מאמר או וידאו או אתר/ הצעות לשיפור/ זה נראה הרבה יותר טוב מלעשות את זה בפוסט ציבורי. אגב, אני ביטלתי שני בלוגים שעשיתי מנוי אצלם רק בגלל שהם גרמו לי להיכנס לפוסטים של שלוש שורות בשביל להגיד לי תודה שאני לא צריך ולא מחפש. בצלאל, לא דיברתי על קשר חברתי כפי שאתה רואה. מדובר בשילוב של התחשבות וכבוד כלפי המנויים ויחד עם זה אחלה דרך להפתיע אותם מדי פעם עם המלצות "לעיניכם בלבד...". זה דוקא נראה טוב כשאתה מוכן לשלוח להם משהו מיוחד עבורם מבלי שום צורך בשיפור הסטטיסטיקה והתגובות. ירתעו ? נו באמת. במקרה הכי גרוע, מה עדיף ? פוסט באסה שגרם לך להקליק פעמיים ? או פוסט באסה שגרם לך להקליק פעם אחת ? הכל בעיני המתבונן. ונדמה לי שבתשובתי לחהמן הסברתי גם מדוע זה נראה יותר טוב. חג שמח לכולכם.

Bezalel P

New member
אני לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב

לדעתי אם תהייה אפשרות כזאת זה ירתיע אנשים מלעשות מנוי לבלוגים. מי שרוצה להיות בקשר עם הבלוגר מעבר להודעה על רשומות חדשות יימצא את מגוון האפשרויות לעשות את זה בכרטיס האישי של אותו בלוגר.

נראה לי..

שכשמישהו עושה מנוי לבלוג שלך הוא רוצה לקבל עידכונים על פוסטים, זה הכל. מה שאתה רוצה לשאול אתה יכול לעשות דרך הפוסטים, מי שרוצה נכנס וגם מצביע ומי שלא לא.

למעלה