הצעת יעול חכמה

הצעת יעול חכמה

זה מכבר שבועיים הושבנו את הילדים ובקשנו לתכנן את הארוחות איתם ונולדה תוכנית נפלאה ערבה שבכיתה ב' קבעה את ארוחות הבוקר בביה"ס וערבה ואחיה ראם החליטו מה לאכול בארוחת ערב (חשוב לציין שהם אוכלים צהריים במסגרות הלימודיות) וכך נולדה תוכנית יפה ןלמה - 1. אין ויכוחים יותר של לא רוצים לאכול את האוכל כי הם קבעו אותו רשום שחור על גבי לבן. 2. מבחינה כלכלית זה עוזר למערך הקניות לבית וחוסך המון בלקנות שטויות ולבזבז כסף. הקנייה השבועית ירדה בכ200 ש"ח וזה נהדר.................. 3. וחשוב ביותר הילדים נהנים מלהיות שותפים במערך הבית נסו ותהנו

אילה56

New member
יפה כל הכבוד לך ולילדים

לי יש בעיה רק עם הבוקר. כל מה שאני מציעה לו - הוא לא רוצה. לדעתי זה יותר בשביל תשומת לב ולא בגלל שבאמת לא אוהב: שוקולד,טונה, גבינה מלוחה, צהובה, חביתה. ואיך פתרתי ת'בעיה?? נתתי לו כמה פעמים כסף לקנות בבית ספר סנדוויץ. כל פעם שאלתי מה קנה. כשראיתי שקנה גבינה מלוחה, טונה, וגם אבוקדו, זה מה שהוא מקבל גם מהבית. עכשיו הוא כבר לא אומר שהוא לא אוהב. עכשיו - הוא מקבל רק פעם בשבוע והוא מבסוט.

noa555555

New member
פה יש תוכנית נהדרת גם../images/Emo13.gif

אמא קובעת מה אוכלים, נקודה סוף
פלוס מעדנים. וטיפ טיפה חטיפים בלי הגזמות. אחד לשבוע, גג שניים, וכמה במבות. אבל הענין של שיתוף הילדים במערך הבית מצא חן בעיני. אז נראה, באמת אשקול.הם כמובן קובעים את סוגי הקורנפלקס והמעדנים שלהם, לגמרי זכותם. אני מנסה להגיע למצב שאני ממש קונה רק מה שצריך (פלוס 2 ביצי הפתעה בכל קניה, שכחתי.).מה לעשות, צריך גם מזון לנשמה
תודה על הצעה יפהפיה.

הצעה נהדרת! מוסיפה שאלה משלי

מה עושים אם הילד אוכל כל יום אותו הדבר ומסרב לגוון? אני לא יודעת איך לו לא משעמם, אני כבר משתגעת

אילה56

New member
שולחים אותו לאכול גם אצל חברים...

כך הוא נחשף לטעמים אחרים. הבת שלי היתה כזו כשהיתה קטנה. עכשיו בלית ברירה, היא אוכלת הכל. כי היא מחוץ לבית וחברים שמכינים כל מיני מטעמים מזמינים אותה. דבר נוסף שכדאי לעשות ורצוי כל עוד הוא קטן: להניח על השולחן מגוון. ולהמתין. למרות שהוא אוהבת אולי ציפס ושניצל, אם הוא לא יראה מזונות אחרים הוא לא ירצה לגעת בהם. אז לשים על השולחן מדי פעם גזר קצוץ, פרוסות אבוקדו, סלטים שונים ועוד. דבר שחברה שלי עשתה והצליחה עם הבת שלה, החדירה לה לראש שצריך לאכול כל יום חמש צבעים. יש גם פרסום כזה בתכניות ילדים (לא זוכרת איפה) יום אחד ארחתי את הילדה וכמעט התעלפתי כשהיא ביקשה סלט עם גמבה מלפפון עגבניה ו.............בצל. ואחרון חביב, תכניסי אותו למטבח. זה באמת עוזר. לתת לילד לעזור לקלף לשים בסיר, ולראות איך תבשיל מקבל צורה ואולי זה יגרה אותו לנסות.

happymam

New member
הצעה נהדרת ובעיה נפוצה

אבל.. מתברר שאצלי : "לא מגוון" זה מהמגוון הבא: -קורנפלקס עם חלב - טוסטים (הלך לי הטוסטר צריכה לקנות חדש..) - חביתות במגוון טעמים -גבינות וירקות - מרקים -ספגטי -שניצלים - נקניקיות ופתאום אחרי שרשמתי את זה ראיתי שזה מה זה מגוון...(יחסית) לא??

noa555555

New member
תגידי תודה על הירקות והמרקים

פה גם זה לא, כמעט... חביתות? רק בצורה אחת בלי מגוון טעמים (פה) לפעמים קציצות של עוף טוב, חלילה לא ביתיות. אוף. עוף? רק אחת מהן. (השניה מוכנה רק לפרגית בסגנון על האש, בשר הכרעיים בלי העצם, תנסי, הם אוהבים את זה עם תבלין גריל. זה יקרר אבל פעם ב.. אפשר) חזה עוף בגריל - רק לפעמים באופן נדיר. רק אחת אוכלת סלט, השניה לא מוכנה לשמוע מירקות או פירות. נקניקיות - רק אחת מהן. שניצלים, - השניה. גבינות - רק צהובה , בטוסט בלבד. מרקים - רק מרק עוף של אמא, שום דבר אחר לא. ספגטי ופסטה- רק עם קטשופ. פתיתים כמובן, ואורז כמובן - כן. וגם קוסקוס מהיר הכנה עם קטשופ. קורנפלקס - כמובן שכן, ושוקואים וכאלה ומעדנים כן.

happymam

New member
חחחח

הן יכולות להיות תחקירניות של כלבוטק. מה שנקרא.. בעלות טעם "ספציצי" כמו שאמר פעם הילד שלי..

אל תשתגעי יקירה, אצלי זה היה אותו הדבר

וכשהם היו קטנים קניתי שלושה סינרים קטנים ושלושה כובעי שף (שנשארו מפורים באחת מהחנויות של הכל ב- $ והכרזתי שמהיום מבשלים ביחד. "פתאום".... לא רצו רק שניצלים וצ'יפסים. "פתאום" התחשק להם פירה וקציצות ואפילו אפונה וברוקולי.... תני להם להכנס למטבח בקטע של משחק ותראי איך הכל משתנה. וגם אם זה לא יעזור...הגעתי למסקנה שכל אלו שגדלו רק על שניצלים וצ'יפסים או נקניקיות וכו' גדלו אחלה, הדפקה היא אצלנו בראש....

noa555555

New member
והכי כיף זה עיגולי קבנוס

בתוך מרק אפונה. אם כבר ג'אנק, לפחות להנות עד הסוף

happymam

New member
אתמול הכנתי מרק בצל

ושידרגתי אותו עם קרוטונים וגבינה צהובה מגוררת אבל מה?? רק הגדולים אכלו הילד סלד מהריח... פחחח

noa555555

New member
ישנם ילדים רבים שסולדים

ממרק בסגנון כזה, ועם ריח וטעם של בצל. תנוח דעתך, זה יעבור , רק לא ללחוץ, זה הכי חשוב. ילדים משנים טעמם פלאים עם השנים ועם ההתפתחות . על זה נותר לנו לבנות

דורי56

New member
עיגולי קבנוס../images/Emo3.gif

גולש תפוחי אדמה עם המווווןןןן בצל ועיגולי קבנוס! וי וי איזה טעים פחד!!!!!

חייבת לספר סיפור על נקניקיות - היתה תקופה שלא

כל כך הכנסנו נקניקיות הביתה על בסיס קבוע (רק בחופש הגדול ולא תמיד). בשיחה עם חברה טובה התברר שאצלה רוב התפריט הוא נקניקיות, וכשאמרתי לה שאצלי כמעט אין נקניקיות - היא סימנה אותי... לקח לי כמה חודשים טובים לתקן את הרושם שנעשה. היום - הכל היסטוריה ואנחנו חברות טובות מאוד. עכשיו - אחת לחודש בערך ביום שישי אנחנו עושים ארוחת צהריים של כיף - נקניקיות בתוך לחמניות עם קטשופ וסלט.

שרונית28

New member
גם אצלנו אחת לכמה זמן יש בימי שישי

נקניקיות עם לחמניות בצהריים. בעבר גם אני לא הכנסתי אותם הביתה, אבל מאז שעומר הולך לימי הולדת קצת קשה לשלוט על מה שהורים מגישים במסיבות.

למעלה