הצעת יעול

avielss

New member
הצעת יעול

קראתי את הודעת המנהלת ואחד המטרות של הפורום הינה להזכיר את השפה שרובנו שכחנו.הלאדינו. מי שחפצה נפשו ויוכל יוכל לרשום את ההודעה בעברית ובתרגום הלאדינו אני מתנדב להתחיל OFERTA POR MEJORAR MELDI EL MESSAGO DE LA DIRECTORA Y ANTENDI QUE UNA DE LOS PROPOSIOS DE HESTE FORUM ES A RECORDAR LA LENGUA QUE MAS OLVIDIMOS EL LADINO KEN QUE DEZEA SU ALMA Y PUEDE PUESE ESCRIVIR SU MESSAGE EN HEBREO Y EN LADINO YO AMPESO AVIEL

אני מציע...

שגם אם כותבים בלאדינו שיהא זה באותיות עבריות (לו היו אותיות רש"י דיינו) כשם שכתבו נואסטרוס פאדרס אן לה גולה.

avielss

New member
אמה אי סולו אונה פרובלמה

קה מיס פדרס טורקוס נו סביאן אסקריביר

רותי ב.

New member
צריך לבדוק אם יש כללים בקטע הזה,

ובטוח יש באיזה מקום, של כתיבת לדינו באותיות עבריות. איפה מוצאים איך כתבו נואסטרוס פאדרס ? יש את המכון לחקר הלדינו נדמה לי במעלה אדומים, בהנהלת מר אבנר פרץ. ושם הוא אוצר כתבי יד עתיקים בלדינו, ועיתונים וספרים וכמה שיותר חומר. אולי שם אפשר למצוא דברים מעניינים. ובקשר לתרגום, אני כבר כתבתי פה לא פעם שהספקתי לשכוח הרבה, כך שאני לא יודעת אם יצליח לי לתרגם את המשפטים אחד לאחד ללדינו. לא להגזים ווקשה...

כל הטקסטים המקוריים בלאדינו שנמצאים

בידיי הם מתוך סידורי או מחזורי תפילה וכולם נכתבו באותיות רש"י. בכל זאת מדובר בשפה של יהודים לכן אני מציע אותיות עבריות. מודע לבעיתיות שהרי זו שפה לטינית ונדרשות אותיות ניקוד, לכן מציע שכאשר יש מילה מסובכה היא תיכתב גם בעברית וגם באותיות לטיניות.

avielss

New member
כל החומר שאני קראתי ונתקלתי

בו בלאדינו נכתב באותיות לטיניות ואפילו יש קישור של הפורום על הכללים לכתיבת לאדינו (אין C רק K וכו)

רותי ב.

New member
אי אסטו אז וורדט...

גם בספרים שיש לי התרגום ללדינו הוא באותיות לועזיות. אני אומרת שלא חייבים כללים, אלא נראה איך נזרום אם זה. ברור שאם נכתוב יותר בלדינו, גם נזכר בשפה מהר יותר, ולא נתביש לכתוב בה (מה שקורה לי רוב הזמן, אני כל הזמן דואגת שמא אני טועה... )

אני בטוח שמעטים הבקיאים בכללי

הדקדוק. אני יודע בבטחה שאני לא יודע אותם. רובנו מכירים את השפה מלהקשים לזקני השבט ולא מתורגלים בה. בכלל פה זה פעם ראשונה מזה כשנה וחצי (מאז אביאל בעצם) שאני בכלל כותב ספניולית.

רותי ב.

New member
אספרה אומפוקו....

אני אנסה להעלות לכאן מסמך הדרכה לכתיבה מנוקדת, בתקווה שיצליח לי... אולי זה יפתור את הבעיות של ההיגוי, אבל זה וואחד עבודה לסדר ניקוד בטקסט... 1. קודם יש להקליד את הטקסט 2. הסמן צ"ל אחרי האות שתקבל את הניקוד 3. מקש Caps Lock ע"ל דלוק 4. לוחצים על Shift ובו זמנית על אחד המקשים משורת המספרים שמעל האותיות במקלדת: ~ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 - = ויתקבל הניקוד הבא: ~ בְ שווא 1 בֱ חטף סגול 2 בֲ חטף פתח 3 בֳ חטף קמץ 4 בִ חיריק 5 בֵ צירה 6 בֶ סגול 7 בַ פתח 8 בָ קמץ - וֹ חולם \ (מעל מקש ה Enter) בֻ קובוץ = וּ שורוק = בּ דגש 0 שׁ נק´ ימין 9 שׂ נק´ שמאל

רותי ב.

New member
טוב, אבל גם את כל הבלאגן

בשרשור השכן. וזהו, לא כדאי כאלה פה. סו סריוזה....

איזה העלבות????????

הכל ברוח טובה כמיטב ההומור השורה עלינו. הודעות מוחקים במקרים נדירים נדירים ביותר. אין להתעלם מן העובדה כי הספניולית שהיתה שגורה בפיהם של הורינו וסבתותינו לא שומשה דרך כלל לשיחות בעינייני מהות הקיום או כיוצא באלה. המדובר הוא בשפה עממית ששימושה עממי והיא מלאת הומור גם כלפי האחרים וגם כלפי עצמה. וגם אם מוזכרות קללות פה ושם אז מה? בתכלס מדובר במילים המשומשות ביותר בכל שפה.

למעלה