הצעת מחקר לתזה

הצעת מחקר לתזה

היי לכם, אני סטודנט לתואר שני(בר אילן). ידוע לי שבגדול,עד שנה-שנה וחצי מתחילת התואר השני אני אמור להגיש הצעת מחקר. איך אני עושה את זה? מה היא צריכה לכלול?כמה?איך?למה? וכו'. המנחה שלי לא כל כך יודע לעזור לי בעניין זה(אני ושאר האנשים אצלו הם המחזור הראשון שלו).

בתודה מראש.

22ק ו ס ם

New member
נשמע לי משונה

בדרך כלל יש הנחיות ברורות למה צריכה לכלול הצעת מחקר, ואם אין כאלו כתובות אז המנחה או ראש המגמה אמור לתת אותן. מה הוא בדיוק מצפה שתמציא אותן בעצמך? אדם אחד יכתוב 3 עמודים ואחר יכתוב 20 ושניהם יהיו קבילים?

mummy

New member
נשמע לי כמו סיבה להחליף מנחה...

או לפחות להביא לידיעתו של ראש החוג/תכנית שלך שהמנחה לא יודע להנחות אותך בענין (סוג של אוקסימורון?). בגדול הצעת המחקר לתזה היא בד"כ בהקף של 10 עמודים ויש בה בד"כ מבוא, רקע תיאורטי, סקירת ספרות, מתודולוגיה, ופרק חשוב על תרומת המחקר המוצע. היא כתובה לפי כללי הכתיבה האקדמית וכמובן מצורפת לה רשימת בבליוגרפיה. בהצלחה.

ללס1

New member
התחלה טובה היא בחירת התחום והנושא

היי לך,לא יודעת באיזה שלב אתה ,אבל צריך להתחיל לבחור תחום עניין ספציפי שעליו אתה רוצה לחקור,לאחר מכן לקרוא המון על התחום עד שמתגבש נושא,זה כמובן עם המנחה ובשיתופו. אני למשל קראתי על כמה תחומים לפני שבחרתי.אחרי שמתגבש נושא מאד ברור עם גבולות של תזה ולא של דוק' וקראת מספיק על התחום מתחילים לכתוב,אני בטוחה שבאתר המחלקה יש פרסום על המבנה המקובל אצלכם אבל באופן כללי זה מבוא,רקע תאורטי,שאלת המחקר,השערות,מתודלוגיה וחשיבות המחקר הספציפי שלך (לא סגורה על הסדר). לי זה לקח שנה + .יש חשיבות רבה מאד למנחה,אם אין לו מושג יש בעיה,לפחות תתיעץ איתו על התחום של המחקר שייתן לך כיוונים אפשריים. הצלחה

מאיזו פקולטה אתה שייך?

מהו הנושא/התחום אותו תחפוץ לחקור...? לפי הנושא יהיה ניתן לייעץ לך, כמובן כל אחד מחברי הפורום בזיקה לתחומו בהצלחה

שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

ראשית כמו שכבר אמרו לך עליך בהחלט לדעת שהמנחה שלך הוא הדבר הכי חשוב בעבודה, במיוחד בMA. הוא אמור לסייע לך , לכון אותך, ובעיקר לוודא שאתה עושה את הדברים הנכונים. לא כתבת מאיזה תחום אתה בא, וזה אולי משמעותי, אולי יוכלו כאן לתת לך הכוונה מסודרת ומדויקת יותר לפי תחום העיסוק שלך דב רנוסף - אם המנחה שלך הוא "טירון", אולי שווה לבדוק איתו את האופציה לצרף מנחה נוסף (co), שיוכל לסייע לשניכם במטלה הזו. ולגבי מה אתה עושה ואיך - שלב ראשון - ידיעון תלמידי מחקר בפקולטה שלך - שם אמורים להיות רשומים לפחות העניינים הטכניים. משם תוכל להכיל אותם על הנושא שתבחר אבל - לפני הצעה - עעיקר העבודה היא בקריאת ביבליוגרפיה רבה ומגוונת, כדי לההגיע להחלטה על נושא, וכדי שיהיה לך חומר ביבליוגרפי להסתמך עליו. עיקרה של הצעת מחקר הוא סיקרה והצגת מצב המחקר... לכן זה החכחרי וחשוב. בהצלחה

תודה לכולם על התגובות,והנה עוד פרטים:

קודם כל,אני חושב שהוא מנחה מקסים(באמת), וגם אם לא הייתי עובר את התענוג של מעבר מנחה(...), לא הייתי רוצה להחליפו. עכשיו, אני לומד בפקולטה למדעים מדוייקים, ואני באמצע שנה ראשונה של התואר השני. כבר קראתי המון מאמרים על התחום שלי(לא התחום ה"רחב" אלא בדיוק בדיוק על העבודה שלי). למעשה כבר עכשיו אני די שוחה בפרטים של כל המחקר(וזה לא מתוך גאווה,חלילה-זה פשוט מה שנסיון עושה), לפני כ3 חודשים העברתי מצגת על העבודה שלי. כבר היום יש לי הרבה תוצאות, חלקן ממש טובות, לא יודע אם זה משנה...ובכל אופן, לכתוב מה אני עושה,למה, ואיך(וגם תוצאות אם צריך) - זו לא בעיה. אני פשוט צריך הנחיות,וחשבתי שיש כאלה באופן גלובלי,לכל התארים השני-ים הנלמדים בארץ.

לענ"ד תוכל לעיין

בעבודות תיזה (מתחום לימודך) משנים קודמות (רצוי מהשנים האחרונות)המצויות בספריה ובטח משם תוכל לשאוב רעיונות.

מצאתי רק עכשיו את העמוד בו מפרטים טכנית

איך/כמה ולמה לכתוב את ההצעה(באתר של בר אילן). מעבר לזה, המון תודה למגיבים ועל השקעת הזמן שלהם,סופ"ש נעים

האם יועילו לך הצעות מחקר של אחרים?

אם תגיד לי בכמה עמודים מדובר בגדול, אולי אני אצליח לאתר לך הצעה לתיזה של דוקטורט או של תואר שני אצלינו. אני פשוט מנסה להבין את ה-scope של המקבילה הישראלית להצעת מחקר.

מממאיה35

New member
פנה לראש החוג / ראש המלקה

או למזכירות החוג או מזכירות המחלקה - צריך להיות דף נהלים ברורים איך לכתוב הצעת מחקר. בכל אוניברסטיה זה אחרת, ואפילו בכל מחלקה / חוג זה אחרת - כל אחד והדרישות שלו. אז הכי טוב - לפנות ל"ראש" הרלוונטי ולקבל הנחיות לכתיבת הצעת מחקר. אפשר כמובן גם לבקש מאחד החברים שלך למחלקה את ההצעה שלו ע"מ לראות מה ההיקף מה נדרש וכו', אבל בכל זאת לא הייתי מוותרת על הנחיות רשמיות.

למעלה