הצעת מילה לאקדמיה

pisco

New member
הצעת מילה לאקדמיה

אנשים יקרים, ראשית, זאת הפעם השלישית שאני כותב את ההודעה ובכל פעם היא לא נקלטת, אני מתנצל מראש אם היא מופיעה שלוש פעמים. עכשיו לעניינו, אני מעוניין לדעת האם האקדמיה מקבלת הצעות למילים חדשות מאנשים? נניח שהמצאתי מילה כלשהיא שלא קיימת בעברית (ואין לה נרדפת בעברית) ואני מעוניין להציע להם אותה? באתר של האקדמיה לא מצאתי פתרון. תודה!!

slevinger

New member
אולי פשוט תטלפן אליהם, למרות

שבעצם זה לא כל כך פשוט....תפוס שם כל הזמן......

python 4

New member
זה בגלל שאין להם טלפון

יש להם שח רחוק ואף אחד לא יודע את המספר של הדבר הזה.

motorist

New member
האקדמיה צבועה!

איך הם לא מתביישים להטיף לאנשים להגיד סח רחוק במקום טלפון כשהם עוברים באקדמיה?!

rrosan

New member
יש אתר של האקדמיה

שמתי קישור למטה, פעם שמתי שם מילה שהצעתי, ועדיין לא בדקתי מה קרה איתה... בהצלחה!

1כתר

New member
בוודאי שיש בזה צביעות ../images/Emo3.gif

שאפילו למוסד שלהם הם קוראים בשם שמקורו מהיוונית. אקדמיה אינה בדיוק מילה עברית מקורית או שמא אני טועה?

pisco

New member
צביעות -האמנם?

זה מה שיש לאקדמיה עצמה לומר: http://hebrew-academy.huji.ac.il/question2.html

slevinger

New member
לא אינך טועה בקשר למילה

באשר לצביעות....אני מסתייגת...יש המון מילים שמקורן ביוונית, אז למחוק אותן מהלשון?? והסנהדרין, המוסד הגבוה ביותר בזמנו, זו גם היתה צביעות??

איליה.

New member
נכון, האקדמיה מעולם לא טענה שחייבים

להשתמש רק במלים עבריות מקוריות. האקדמיה בסך הכל מנסה להכניס מלים עבריות במקום לועזיות כשאפשר וכשזה נשמע סביר. אני מוכן לחתום שאף אחד מחברי האקדמיה לא אומר "שח-רחוק". "טלפון" היא מלה עברית תקנית שמופיעה בכל המילונים, וגם האקדמיה מאשרת את השימוש בה - עובדה שקרייני החדשות אומרים "טלפון".

slevinger

New member
נכון, שח- רחוק למעשה נדחה ע"י

הציבור ולא התקבל (למרות שלדעתי זה מושג נהדר שמתאר את הפונקציה של המכשיר במדוייק...
) השימוש במילה טלפון השתלט (ולא רק על העברית) והתקבל בשפה, עד כדי כך שנוצר ממנו הפועל לטלפן (פועל גזור שם), ויש לו נטייה שלמה על דרך השורשים המרובעים. היות שעל מילים שאולות משפות זרות לא חלים חוקי הדקדוק של הלשון העברית, לא צריך להדגיש את ה-פ' (לשים דגש קל), והיא תהיה רפה (כך גם כימיה, פיסיקה, פסיכולוגיה וכו').

למעלה