הצעת מעבר למיאמי

eng1312

New member
הצעת מעבר למיאמי

שלום לכולם
במסגרת הלימודים הוצע לנו למאימי. השכר השנתי הוא סביב 69K + ביטוחי בריאות. אנחנו זוג (חילונים) עם 2 ילדים, בני 5 ו 3. הוצאות המעבר הן עלינו.
האם סכום זה הינו סכום סביר למחייה? מהן ההוצאות הנלוות מסביב שיש לקחת בחשבון?
תודה

וואו

לא הבנתי באיזו מסגרת אתם עוברים. לימודים או עבודה?
איזו ויזה?
זה מאוד משמעותי, כי אם זה לימודים (פוסט או פלושיפ), המעבר כנראה הכרחי להמשך הקריירה האקדמית. אם זה במסגרת עבודה, זה נשמע סופר נמוך, במיוחד שאת כותבת שכל הוצאות המעבר עליכם - מדובר בעשרות אלפי דולרים.
יש לכם שני ילדים קטנים, אחד שילך לחינוך פרטי, אם תחליטו, שזה לפחות $1000 לחודש.
ביטוח בריאות - גם אם המעסיק משלם, יש השתתפות עצמית, וכשיש ילדים זה יכול בקלות להיות כמה מאות דולרים בחודש, תלוי בתוכנית הספציפית שתהיה לכם.
כשאני כותבת איזו ויזה - זה כדי לדעת אם יש סיכוי בכלל לבן הזוג לעבוד ולשפר את תנאי המחיה שלכם.
מקווה שיש לכם הרבה כסף בחסכונות, כי הכסף הזה יידרש לכם במקרה ותחליטו כן לעבור. או לחלופין, משפחה שיכולה לעזור על בסיס חודשי.
או נכס שתוכלו להשכיר בישראל.

eng1312

New member
כנראה שלא הייתי מספיק ברור

אני (זכר) מועמד לפוסטדוק. אנחנו רואים את המעבר אם וכאשר לא יצליח לאופק אקדמאי, למקפצה לנסיון להשאר לעבוד קצת שם. אין משפחה שתעזור או נכס בארץ.
רצינו לברר מה עלויות המחייה (בגדול) שם כדי לקבל רושם ראשוני.
שוב תודה

Econ2

New member
לא מהאיזור אבל על פניו זה לא נראה לי מספיק..

אם גם אשתך תעבוד אז זה יותר הגיוני אבל על משכורת אחת בלבד של 69 אלף יהיה לכם קשה להסתדר

וואו

לפוסט דוק זה סכום ממש יפה. ברצינות.
תתכוננו שיהיה מצומצם, אבל אפשרי.
עשו זאת אלפי משפחות פוסטים לפניכם, כמונו למשל, ואפילו במקומות יותר יקרים למחייה.
בכל מקרה, כן תצטרכו לשרוף חסכונות, ולא יודעת מה בת הסוג עושה, אבל אם היא תצא לעבוד או תישאר בבית עם הילד הצעיר, אז בכלל תוכלו לסגור את החודש.
בהצלחה

oligomerization

New member
בהנחה שיש משרד לסטודנטים זרים תיצור איתם קשר

בהנחה שיש משרד לסטודנטים זרים תיצור איתם קשר ותבקש שיקשרו אותך לישראלים - אין לי ספק שקהילת הישראלים האקדמאים במקום תעזור לך.

מיאמי לא זולה אבל היא יותר זולה מניו יורק\בוסטון איפה שיש טונה של פוסטים ישראלים שרובם משתכרים פחות מההצעה שלך.

הבעיה העיקרית של הפוסטים מהתבוננות שלי היא בחודשים הראשונים שעדין הם לא מבינים מי נגד מי - לכן תפנה לפוסטים במקום + גם לקהילה היהודית\ההישראלית באזור (חפש JCC או קבוצות של ישראלים במיאמי) - יחסכו לך הרבה כסף.

(אני לא פוסט ואני לא מאקדמיה - אבל אישתי עושה דוקטורט בניו יורק ובאמת כולם מנסים לעזור לכולם ברמה של עזרה במציעת עבודה לבני זוג \ רהיטים וכדומה...)

gidishemer

New member
נשמע דווקא גבוה בשביל פוסטדוק

אז מברוק על ההצעה. כמובן שזה תלוי לאן באופן ספציפי. היות וזה לפוסטדוק מן הסתם אתם לא מצפים לנסיעה בספינת תענוגות כל שנה. צריך לשאול ספציפית על איזה איזור במיאמי ואני מקווה שיהיו כאלו שיוכלו לעזור. מיאמי יכולה להיות יותר יקרה או פחות יקרה בעיקר בהתאם לחינוך הציבורי שתרצו לילדים.
אנחנו עברנו לעיר קטנה יותר בחוף המזרחי אז לא חוכמה שאני אתן לך מסקנות ספציפיות, אבל מבחינת סדר גודל קח בחשבון שפוסטדוקטורנטים רבים מגיעים עם משכורות נמוכות יותר, כמובן שללא הוצאות מעבר, ומסתדרים גם בלי לפרק את כל החסכונות כפי שלפעמים אנשים בפורום נוטים לחשוב.
תצטרכו להיות עם יד על הדופק לגבי ההוצאות שלכם, בעיקר בחודשים הראשונים לפני שיודעים כמה עולה כל דבר, אבל בגדול זה שווה את החוויה

gidishemer

New member
וכמובן שאם זוגתך תצטרף למעגל העבודה

זה ישפר את המצב באופן מהותי. זה בדרך כלל לוקח קצת זמן עד שמוצאים אבל זה אפשרי.

eng1312

New member
תודה על העזרה ועוד מס' שאלות

תודה ראשית על התגובות
כמובן שאיננו רוצים לאכול את החסכונות שלנו. גם ככה קשה להגיע אליהם בארץ...
ההצעה היא מאונ' פלורידה. איזה אזור יכול להיות מתאים וזול יחסית?
אפשר בהערכה גסה מהן ההוצאות שצריך לקחת בחשבון? יש איזשהו מספר "קסם" (בכוונה במרכעות) שנוכל להיות שקטים איתו?
אנחנו כמובן לא רוצים להגיע ופתאום להבין שיש איזשהי הוצאה שלא לקחו בחשבון. דברים כאלו יכולים להיות קריטיים בסוף
בת הזוג עוסקת בחינוך, אינני יודע מה אפשרויות התעסוקה שלה שם אם בכלל
שוב תודה

לא, אין

איזושהו מספר קסם מכיוון שעבור כל משפחה המספר הזה שונה.
סדרי העדיפויות שלנו בחיים שונים.
מכיוון שיש לכם ילד בגיל 5 שיכול להיכנס למערכת החינוך הציבורית -החינמית- כדאי ללכת לפי שכונות בהן בתי הספר היסודיים טובים, היינו הדירוג שלהם לפחות 7.
אפשר להתחיל לבדוק באתר הזה, שיכול לתת לכם אינדיקציה ראשונית - https://www.greatschools.org/

מכניסים מיקוד או עיר/איזור ורואים את דירוגי בתי הספר. אפשר להקליק על בית ספר מסויים ולגלול למטה לראות בתים למכירה/השכרה ולקבל מושג ראשוני על מחירים דיור.

ההוצאות בגדול הן דיור, גן לילד הצעיר אם תחליטו (בארה"ב אם האמא אינה עובדת,מאוד מקובל להשאיר בבית עד גיל 5 ואז להכניס למסגרת ציבורית) אוכל, רכב, חשבונות, ביטוחים (רכב,בריאות).
וכן, אתה חייב לקחת בחשבון שיהיו גם דברים לא צפויים, גם אם נכתוב לך כאן הכל בפרוטרוט, כי מה לעשות, ככה זה.
כמובן שלא כללתי את הוצאות המעבר עצמן כגון תשלום על הויזות (פר ראש), כרטיסי טיסה, דיור זמני, השכרת רכב (כל אלה עד שתתמקמו) וכו.
מכיוון שעשינו את המסלול בעצמנו (אמנם עם 3 ילדים, ובכל זאת) קשה לי לחשוב על דרך שלא תוציאו חסכונות כלל, לפחות בהתחלה, כי ההוצאות הן אכן מאוד מרובות ואף אחד לא משתתף בהן, גם אם ממש חוסכים (כמו שאנחנו עשינו).
לגבי אישתך - אם אתם על ויזה J והיא תוציא אישור עבודה (שגם הוא עולה כמה מאות דולרים) היא תוכל לעבוד בבתי ספר/גנים יהודיים פרטיים.

למעלה