הצעת עבודה בארה"ב

shahak18

New member
הצעת עבודה בארה"ב

שלום, השבוע קיבלתי הצעת עבודה בחברה שמנהל את אחד מסנפיה בארה"ב , החברה יושבת בחוף המערבי. אחד הדברים שכרגע ביקה אותי החברה זה להכין מסמכים לטובות אשרת עבודה H1 האם מישהוא יוכל להעביר יותר פרטים לגבי מהות המסמכים שצריכים, סוג הויזה הנ"ל וכו... תודה מראש המתלבט

roy269

New member
מסמכים עבור ויזת H1

כדי לקבל ויזת H1 אתה צריך מינימום תואר ראשון אז כמובן צריך תעודה של התואר מאוניברסיטה מוכרת, מתורגמת וכל מסמך אחר שיכול להסביר לשלטונות ההגירה מדוע להעדיף אותך על אמריקאי מקומי מובטל. כל תעודה / מכתב המוכיח נסיון רלוונטי בתחום העבודה המוצעת - יבורך. השתלמויות, קורסים וכו'. על החברה לפנות למשרד העבודה ולקבל עבורך אישור העסקה לתחום ולאחר מכן לפנות למשרדי ההגירה לקבל אישור לויזה דמי הטיפול (שה-INS) גובים - 1100 דולר קבלת האישור - 4 עד 6 חודשים. ניתן לבקש תהליך פרימיום - עבור תוספת של 1500 דולר. מקצר את התהליך במשרדי ההגירה לשבועיים (לפי הכתוב - לא בטוח שבפועל עדיין עובד כך) הויזה ניתנת לתקופה ראשונית של עד 3 שנים ולאחר מכן ניתן להאריך אותה לעוד 3 שנים לאחר 6 השנים עליך לחזור לארץ - לא ניתן להאריך יותר את הויזה (כמובן שבפרק זמן זה ניתן להגיש בקשה לגרין כארד - אבל זה כבר סיפור אחר)

shahak18

New member
H1

ראשית אני רוצה להודות לך על התגובה.מאחר והחברה שרוצה להביא אותי לחו"ל אמורה לטפל בנושא הכספי אין זה בראש דאגותי, אני אמור לסיים את התאור הראשון שךי במאי האם מסמך רישמי מהאוניברסיטה על כך מתאים? האם מסמך ממקום העבודה המעיד על רמת המקצועית של בתחום מסוים תופס? והאם ניתן "לחרטט" מסמכים מהצבא וכו.... תודה מראש.

roy269

New member
מסמכים ורשויות ההגירה

רשויות ההגירה מקפידים מאד מאד על מסמכים תקינים כיוון שהמדיניות המוצהרת היא לדחות כמה שיותר מתן אישורים כל מסמך שלא לפי מה שהם דרשו יוחזר אליך להשלמה ויחזיר אותך לסוף התור את תעודת הגמר מהאוניברסיטה הם מעבירים לרשות העושה הערכה לגבי רמת האוניברסיטה (האם היא מקבילה לאלה בארה"ב) ולגבי תקפותה. לא נראה לי שפתק מהמזכירות של האוניברסיטה יעבור מחסום זה. אולי אתה לא צריך להיות מודאג מהתשלום, אבל כן צריך לעניין אותך משך הזמן הנדרש לטיפול בבקשה. אם החברה לא תהיה מוכנה להוסיף את הנדרש לטיפול הפרימיום זה הולך להיות ארוך מאד. לידיעתך, כמות ויזות H1 המונפקות בשנה מוגבלת, בתקופת פריחת ההי-טק הכמות הועלתה למשך שנתיים ל - 200,000 במקום ה - 60,000 הרגילים. ב - 2004 הכמות תחזור ל - 60,000 הרגילים אם לא תצא תקנה מיוחדת, לפי מצב האבטלה כאן אתה צריך רק לקוות שלא יורידו את זה מתחת ל - 60,000. ושוב, גורם הזמן נכנס למשחק, אם נגמר מלאי הויזות לאותה שנה - אתה מחכה שנה שלמה!! כל מסמך שתורם להכרה במקצועיות ובנסיון שלך - יבורך "חרטוט" מסמכים לא מקובל, אבל אם תצליח להוציא מכתב (באנגלית) עם לוגו רשמי (מספיק דואר צבאי, לא צריך מספר יחידה) בו יהיה כתוב כי עסקת במקצוע במשך 3 שנים - יש לזה יתרון. דרך אגב - למה ויזת H1 אם זו חברה שאתה עובד בה כרגע בישראל, אולי ויזת L1 יותר מתאימה

למעלה