הצעת רילוקיישן

עמית19861

New member
הצעת רילוקיישן

שלום חברים,
אני ובת זוגתי עומדים בפני הצעת רילוקיישן לסן פרנסיסקו, לסניף האמריקאי של החברה שבת זוגתי עובדת בה.
אנחנו זוג נשוי ללא ילדים, בני 27 ו-32. אני עובד בארץ בתחום הפיננסים עם וותק של 4 שנים, בוגר כלכלה באוניברסיטת תל אביב. בת זוגתי, כאמור עובדת בחברה בתחום האד-טק עם 3 שנות ניסיון בתפקיד פיתוח עסקי, משכורתה בארץ כ-22K בש"ח. הכנסתי כ-15K בש"ח. מתגוררים בתל אביב.
ההצעה שקיבלנו הינה, מעבר על ויזת E, למינמום שנתיים.
שכר 110K + בונוס עד 25% לרבעון
ביטוח בריאות (כולל בן הזוג עבור תשלום נוסף יחסי)
401K
מענק מעבר של 10K.(המענק אמור לכלול את כל עלויות המעבר)
מעבר לקידום המקצועי, והחוויה האישית שלעבור לארצות הברית,
אנחנו יוצאים מנקודת מוצא שמשך הזמן עד שאקבל את האישור עבודה ואמצא עבודה יהיה כ-4 חודשים.

אנחנו עומדים לפני השאלה האם ההצעה הכלכלית טובה בהתחשב בכל הפרמרטים, נשמח לעזרתכם ודעתכם.

doronf65

New member
מנהל
זו הצעה לא גבוהה

אבל בהתחשב בזה שאתם ללא ילדים ויש חוויה, ומי יודע מה צופן העתיד - - - האם תוותרו על דבר כזה ?

&nbsp
אני הייתי הולך על זה.

אתה בטוח

שסוג הויזה היא E? ולא במקרה ויזה L שהיא בדר"כ הויזה שמקבלים כשעוברים בתוך החברה מסניף ישראלי לסניף האמריקאי?
ממה שאני קוראת בשנים האחרונות בפורום, לאיזור סן פרנסיסקו זו לא הצעה מאוד גבוה, אבל כמו שכתבו מעלי, אין לכם ילדים אז יש סיכוי לא רע שתסתדרו גם עם זה.
כמה נקודות למחשבה:
חבילת המעבר שלכם לא מדהימה - תבדקו אם נותנים לכם מגורים זמניים ורכב עד שתתמקמו.
תנסו להכניס לחוזה התחייבות להוצאת גרין כארד, אם לא מיידית אזי לפחות שנה שנתיים מיום המעבר.
ביטוח בריאות - ברוב המקרים, למעט בודדים בחברות הממש גדולות( בתוכניות מאוד מסויימות), העובד משלם איזושהי השתתפות עצמית, גם כאשר כתוב בחוזה שהוא מקבל ביטוח בריאות, ולא רק בן הזוג, אז קחו את זה בחשבון.
לדעתי האישית, 4 חודשים זה תרחיש מאוד אופטימי עבורך גם לקבל אישור עבודה וגם כבר למצוא עבודה, בשוק תחרותי שאתה אינך מכיר כלל, ואינך מתמצא בו.

מעבר לכל אלה - בוודאי שעבור זוג צעיר ללא ילדים, מחיה בסן פרנסיסקו היא ללא ספק חוויה שקשה לוותר עליה!

KallaGLP

New member
לדעתי האישית, לאזור סן פרנסיסקו זה לא סתם לא גבוה.

זה נמוך.
המענק בסכום שנקבת לא יכלול את כל הוצאות המעבר, זה פשוט לא יספיק.
בהתחשב בעובדה שאין גם את התנאים הסוציאליים הבמקבילים לאלה שיש לכם בישראל, ויהיו הוצאות מעבר לשני הכיוונים וגם כנראה מסים שתצטרכו לשלם אם תחזרו תוך פחות מ-4-5 שנים.
עוד דבר - בתחום שלך כנראה לא יהיה קל למצוא עבודה, אבל אני לא מבינה בזה מספיק, אז כדאי לבדוק עם מישהו שמבין. בכל מקרה, להערכתי 4 חודשים לפני שתמצא עבודה זה תחשיב ממש ממש לא ריאלי וצריך פוקס לא נורמלי כדי שזה יקרה. רק לקבל אישור עבודה ייקח לך פרק זמן כזה, ולמצוא עבודה גם לוקח זמן. בין חצי שנה לשנה זה גם תחשיב אופטימי, אך יותר ריאלי לדעתי.
בקיצור - אני מניחה שהסכומים שציינתם שאתם מרוויחים בארץ זה ברוטו, אך בכל מקרה אם משווים את כל הפרמטרים אלה למה שיש לכם כיום בארץ, אתם כנראה תפסידו כסף. אם אתם גם מתכננים לטייל הרבה - אז בכלל.

KallaGLP

New member
וכן, כמו שאמרו כבר כאן - לפחות תדאגו שיגישו אתכם לגרין קארד,

אחרת תהיו לגמרי תלויים במעסיק, שיהיה מודע לזה ולא יהיה לו שום אינטרס לשפר את התנאים או לבוא לקראתכם בשום דבר.

ilanvag

New member
כבר כתבו הכל לפניי, אז רק לסכם בקצרה:

1. לך עצמך ייקח, באופן ריאלי, 9-12 חודשים מרגע ההגעה ועד שתמצא עבודה, וגם בשביל זה תצטרך מזל (4 חודשים רק עד שתקבל אישור עבודה; ואז תצטרך להתחיל לחפש, ולהתראיין, וכולי וכולי -- ובתפקיד כמו שלך, בו כנראה אין לך שום יתרון יחסי בארה"ב, זה יכול לקחת הרבה זמן).
&nbsp
2. בקיצור, לפחות לשנה הראשונה, המשכורת שלכם תהיה 110K ברוטו. זו משכורת מאוד נמוכה לאזור סאן פרנסיסקו. גם אם נניח שהסכומים שאתם מרוויחים בארץ הם ברוטו, הרי 37K ברוטו בחודש בישראל, ואפילו אם מתגוררים בתל-אביב היקרה, מאפשרים לכם רמת חיים הרבה (הרבה!) יותר גבוהה ממה שיהיה לכם בארה"ב. אם אתם רוצים לעבור בשביל החוויה אז סבבה -- רק קחו בחשבון ירידה, ואפילו דראסטית, ברמת החיים.
&nbsp
3. כל הסיפור של ויזת E מריח לי לא טוב. אם זוגתך עוברת מחברה ישראלית לחברה-אם (או חברה-בת) אמריקנית, אז סוג הוויזה צריך להיות L1, לא E. ויזת E היא הרבה יותר בעייתית, לא ברור לי למה משתמשים בה. בבקשה ברר את הסוגיה הזו.
&nbsp
4. מענק מעבר של 10K לא מכסה גורנישט. זו עבודה בעיניים (ואני מניח שזה גם יגולם ברוטו, כך שתשלמו על זה מסים...). עלות מעבר אמיתית היא לפחות פי שתיים, אם לא פי שלוש. אגב, מה זה אומר שהמענק "אמור לכלול את כל עלויות המעבר"? זה גם כולל את כרטיסי הטיסה? את המזוודות העודפות שתקחו אתכם למטוס?
&nbsp
5. כל החישוב הכלכלי מבוסס על ההווה, כאשר אין לכם ילדים. מה יהיה בעוד שנה-שנתיים, אם תרצו להביא ילד?
&nbsp
בשורה התחתונה -- ההצעה הכלכלית לא סתם "לא טובה", היא גרועה.
&nbsp
תן לי לנחש, על סמך ניסיון -- מדובר באיזשהו סטרט-אפ ישראלי קטן, שבקושי יש לו משאבים פיננסיים? ואותו "סניף" אמריקני כולל, בניחוש גס, כמה אנשים בודדים? כי ההצעה שהבאת פה טיפוסית לחברות מן הסוג הזה... לא לחברות רציניות ומבוססות.

Econ2

New member
מניסיון אישי, אתה תמצא עבודה מהר (בהינתן שהניסיון רלוונטי)

אני לא יודע באיזה תחום אתה בדיוק, אבל בהינתן שעבדת בתפקידי FP&A, שיש לך אנגלית טובה מאוד ורצוי ניסיון בחברה ציבורית, אתה תמצא לדעתי עבודה מהר ובשכר טוב (לפחות 90k שכר בסיס).
אני גם עברתי עם אשתי לפני שנתיים, גם למדתי כלכלה בתל אביב וגם היה לי ניסיון של פחות או יותר 4 שנים ומצאתי עבודה כחודש לאחר שהתחלתי לחפש. (קיבלתי את האישור בנובמבר ומצאתי באמצע ינואר, במהלך החגים לא באמת חיפשתי כי מעט מאוד חברות מחפשות בזמן הזה).
השוק לתפקידים פיננסיים חם מאוד כרגע.

בהצלחה!

ilanvag

New member
איך הגעת מ-"עובד בארץ בתחום הפיננסים" לתפקידי FP&A ?

תחום הפיננסים יכול להיות גם פקיד בנק, או ברוקר, או אלף תפקידים אחרים...
&nbsp
אז כן -- אם הוא עובד בתפקיד מאוד ספציפי, אשר לא דורש רישוי, ויש עבורו ביקוש גבוה -- אזי ייתכן והוא ימצא עבודה מהר.
&nbsp
אבל זה המון "אם" מצטברים, שמבוססים על אפס מידע... אולי זה הוא, ואולי לא.
&nbsp
הכותרת שלך, לפיכך, היא מאוד בעייתית -- "מניסיון אישי, אתה תמצא עבודה מהר". אתה מתחייב לעזור לו למצוא עבודה? ולעזור להם ולתמוך בהם כלכלית באם התחזיות שלך לא יתממשו???

Econ2

New member
למה התעלמת ממה שכתבתי בסוגריים?

חוץ מזה סביר להניח שהוא לא פקיד בנק וסביר להניח שאם הוא עובד במקצוע שצריך עבורו רישיון אמריקאי הוא לא מצפה למצוא עבודה תוך חודש חודשיים כפי שציין בהודעה.

אם וסביר להניח

הם על אותו משקל כשמדובר באנשים שאנחנו לא מכירים באופן אישי.
תתפלא אולי לשמוע ולדעת שיש המון אנשים שאפילו לא חושבים/יודעים שהתפקיד שלהם מצריך רישוי מקומי.

Econ2

New member
מקווה בשבילו שהוא לא צריך כי בשביל לשמר את אותה רמת חיים

כמו בתל אביב, הוא צריך להרוויח עוד בערך 100 אלף דולר.

למעלה