הצעת שכר מאכזבת

gilev

New member
הצעת שכר מאכזבת

לפני מספר ימים התקבלתי לעבודה, בחברת היי טק(משרת סטודנט).ביקשו ממני לבוא אליהם שוב להצעת שכר.בפגישה התאכזבתי (מאוד!!!) מהתנאים ומהשכר שהוצע לי.מכל מי שדברתי איתו, ומכל הבדיקות שערכתי בטבלאות שכר ועם חברים ומכרים רבים שעובדים בענף- היא באופן ברור נמוכה מהמקובל והראוי.נראה כי החברה(ולא רק זו) מנצלת את מצב המשק כדי לשלם כמה שפחות.לכן אני נמצא בדילמה גדולה עכשיו, עלי להחזיר להם תשובה מחר כי עוד 10-15 אנשים מחכים בתור. האם לדעתכם נהוג וראוי (ועוד בזמנים קשים שכאלה, שתהליך קבלה לעבודה מלא יסורים ושלבים,גם בענף ההי טק) להתמקח על שכר? אדגיש כי זהו לא משחק אגו -> לא משתלם לי לעבוד עבור שכר שכזה מכיוון שמקום העבודה מרוחק ממני ואני עדין סטודנט.

pixiER

New member
משתלם...

במיוחד במצבך כרגע... אתה חייב לצבור ניסיון
נסה לצאת לשוק כשאתה חסר ניסיון לחלוטין, התואר לא יעזור לך בגרוש... אם זה מעודד אותך, גם אותי הזמינו לראיון והציעו שכר מגוחך...
(ולי יש תואר וניסיון) אין מה לעשות, כולם מנצלים את המצב היום
גם אני בהתלבטות כזו כרגע, אבל המצב בשוק לא ממש מאפשר להיות בררנים...

mrona

New member
אכן דילמה ידועה

אז גם לי מציעים עכשיו סכום נמוך בהרבה מהמקובל גם היום. יותר גרוע מזה, אני יודעת שהם שילמו הרבה יותר לעובד שאני אמורה להחליף, אבל במשא ומתן הם שלפו קלף מנצח: יש לנו עוד מועמד ואנחנו מתלבטים בין שניכם בלי העדפה ברורה (יענו, נעדיף את זה שיעבוד בשביל פחות). אז עצתי לך היא - כן להתמקח (בעדינות). תשטח בפניהם את הסיבה לכך שאתה הכי מתאים לתפקיד, ושהשכר שהם מציעים פשוט לא יאפשר לך להתקיים בכבוד, ואז תיתן להם הצעה נגדית עם נכונות להתפשר באמצע. אם הם יגידו - זה מה יש take it or leave it - תיקח, תצבור נסיון, ותלך. בהצלחה.

אין מה לעשות, מדובר בשוק של מעסיקים

היום יש הצפה של אנשי מחשבים, לכן "ערך השוק" שלנו הוא נמוך. לשמחתי אני כבר לא מובטל, אבל מהנסיון שלי בחיפוש עבודה מספר פעמים בשנתיים האחרונות, אני יכול לציין, שהמשכורות הולכות ויורדות. לפני כחודש החלפתי מקום עבודה. היחסים שלי עם המנהל הקודם מצוינים. בשיחה בינינו שאלתי אותו איך מועמדים מגיבים על המשכורת (לידיעה כללית מדובר בערך על 40% ממה שהרווחתי לפני שנתיים וחצי), המנהל סיפר לי, שבזמן שריאינו אותי, הרבה מרואינים, שמעו את התנאים והפסיקו את הראיון. לעומת זאת שחיפשו את המחליף שלי, איש לא הפסיק את ההליכים בגלל חוסר שביעות רצון מהמשכורת. המשכורת אגב, נשארה אותו דבר. אני לא יודע איפוא ההידרדרות תיעצר, אבל אני מציע לקחת את זה בחשבון. בנוסף אין לך כרגע נסיון, ואתה נמצא במצב הכי קשה במציאת עבודה, לכן אני מציע לך לשקול טוב את התשובה שלך

למעלה