הצפה במייל

צליליתה

New member
הצפה במייל

מסרתי כתובת מייל למישהו לצורך עניין מעשי ומוגדר.

מאז, הוא מציף אותי בכל מיני שטויות, וגם פרסומים לעסק קטן שיש לו.
וכדי להוסיף חטא על פשע, לפעמים הוא שולח מייל כאשר כל רשימת התפוצה שלו גלויה, כלומר, המייל שלי חשוף לכל המכותבים שלו.
בקשתי שלוש פעמים , במייל, להסיר אותי מרשימת התפוצה, הוא לא הגיב.
שלחתי לו נוסח לפני תביעה שמצאתי באתר של איגוד האינטרנט, הוא התקשר, אמר משהו על כך שהוא לא יסיר אותי, והעסק שלו בכלל מלכ"ר.
אין לי מושג איך העסק רשום, אבל הוא שולח לי חומר פרסומי לשרותים בתשלום.

הבוקר קיבלתי מבול של מצגות, לא חומר פרסומי.

האם יש דרך להפסיק משלוח של חומר אפילו שאינו פרסומי, והאם יש דרך למנוע ממנו להפיץ את המייל שלי לאחרים

תשובות

א. יש לך עילת תביעה על ההודעות הפרסומיות (הודעות המיועדות לגרום לך לרכוש מוצר או שירות) אין לך עילת תביעה לאותן הודעות שאת מגדירה כשתויות. כמובן שהדרך למנוע הגעת "שתויות" היא לחסום את השולח בתוכנת הדוא"ל ולהשתמש בתוכנת סינון דוא"ל, לא פתרון משפטי.
ב. באשר להודעות הפרסומיות, הדרך היא בדיוק הדרך של הגשת תביעה קטנה ונוכח מה שאת מתארת, הייתי מציע לך לתבוע את האדם הזה באופן אישי ולא את הארגון/תאגיד שלדבריו מלכ"ר.
עד כאן החלק הפשוט. בעניין חשיפת כתובת הדוא"ל שלך ברשימות תפוצה, העניין קצת יותר מסובך. תקראי את הסעיפים הבאים בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981.

סימן ב': דיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו)
17ג. הגדרות (תיקון: תשנ"ו)
בסימן זה -
"דיוור ישיר" - פניה אישית לאדם, בהתבסס על השתייכותו לקבוצת אוכלוסין, שנקבעה על פי איפיון אחד או יותר של בני אדם ששמותיהם כלולים במאגר מידע;
"פניה" - לרבות בכתב, בדפוס, בטלפון, בפקסימליה, בדרך ממוחשבת או באמצעי אחר;
"שירותי דיוור ישיר" - מתן שירותי דיוור ישיר לאחרים בדרך של העברת רשימות, מדבקות או נתונים בכל אמצעי שהוא.

17ד. דיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו)
לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע המשמש לשירותי דיוור ישיר, אלא אם כן הוא רשום בפנקס ואחת ממטרותיו הרשומות היא שירותי דיוור.

17ה. ציון מקור המידע (תיקון: תשנ"ו)
לא ינהל אדם ולא יחזיק מאגר מידע המשמש לשירותי דיוור ישיר, אלא אם כן יש בידו רישום המציין את המקור שממנו קיבל כל אוסף נתונים המשמש לצורך מאגר המידע ומועד קבלתו, וכן למי מסר כל אוסף נתונים כאמור.

17ו. מחיקת מידע ממאגר המשמש לדיוור ישיר (תיקון: תשנ"ו)
(א) כל פניה בדיוור ישיר תכיל באופן ברור ובולט -
(1) ציון כי הפניה היא בדיוור ישיר, בצירוף ציון מספר הרישום של המאגר המשמש לשירותי דיוור ישיר בפנקס מאגרי מידע;
(2) הודעה על זכותו של מקבל הפניה להימחק מן המאגר כאמור בסעיף קטן (ב); בצירוף המען שאליו יש לפנות לצורך כך;
(3) זהותו ומענו של בעל מאגר המידע שבו מצוי המידע שעל פיו בוצעה הפניה, והמקורות שמהם קיבל בעל המאגר מידע זה.
(ב) כל אדם זכאי לדרוש, בכתב, מבעל מאגר מידע המשמש לדיוור ישיר, שמידע המתייחס אליו יימחק ממאגר המידע.
(ג) כל אדם זכאי לדרוש, בכתב, מבעל מאגר המידע המשמש לשירותי דיוור ישיר או מבעל מאגר המידע שבו מצוי המידע שעל-פיו בוצעה הפניה, כי מידע המתייחס אליו לא יימסר לאדם, לסוג בני אדם או לאנשים מסויימים, והכל לפרק זמן מוגבל או קבוע.
(ד) הודיע אדם לבעל מאגר המידע על דרישתו כאמור בסעיפים קטנים (ב) או (ג), יפעל בעל המאגר בהתאם לדרישה ויודיע לאדם, בכתב, כי פעל על פיה.
(ה) לא הודיע בעל מאגר המידע כאמור בסעיף קטן (ד) תוך 30 ימים מיום קבלת הדרישה, רשאי האדם שהמידע מתייחס אליו לפנות לבית משפט השלום בדרך שנקבעה בתקנות, כדי שיורה לבעל מאגר המידע לפעול כאמור.
(ו) הזכויות לפי סעיף זה של נפטר שרשום במאגר מידע נתונות גם לבן זוגו, לילדו או להורהו.

17ז. תחולה על ידיעות (תיקון: תשנ"ו)
הוראות סימן זה יחולו על ידיעות הנוגעות לענייניו הפרטיים של אדם, אף שאינם בגדר מידע, כשם שהן חלות על מידע.

יתכן שהוא מנהל מאגר מידע לא רשום, תגישי תלונה לרשם מאגרי המידע במשרד המשפטים.
תדרשי ממנו מחיקה ממאגר הדיוור שלו לפי החוק.
אם הוא מסרב, תגישי תביעה בטענה של הפרת חובה חקוקה ואפשר לנסות גם פגיעה בפרטיות על חשיפת הכתובת, אם כי לדעתי עילה זו חלשה כשמדובר רק על חשיפת כתובת ללא פרטים נוספים בצמוד אליו.

למעלה