הצפה רגשית לפני הלידה

רוני1977

New member
הצפה רגשית לפני הלידה

שאבל בשבוע 37 מותר, נכון? תקציר (כתבתי כאן קצת, לא מצליחה להרשם תחת אותו ניק) : לידה ראשונה שנגמרה בקיסרי מיותר בהחלט (הכל הלך מצויין, אבל לפי הפרוטוקול "נגמר הזמן" והעבירו אותי לניתוח תחת איומים ותסריטים אפוקליפטים על העתיד להתרחש אם לא אחתום על הסכמה לניתוח.) הפעם זה יהיה אחרת לגמרי, אני מתכננת לידה טבעית לחלוטין בלווית הרופאה שלי (תומכת בלידות ויב"ק ובלידות טבעיות). עד עכשיו היה לי ברור לחלוטין שאני מזמנת אלי את הלידה שאני רוצה, שתהיה לי שליטה במה שיקרה ושאדע להתמודד עם התהליך. בימים האחרונים אני מרגישה שאני מתחילה לאבד ביטחון. ראשית, קשה לי להפרד מההריון. אני מאוד אוהבת להיות בהריון, אוהבת את התחושות הגופניות והרגשות הנלווים, אוהבת את ההתעגלות, את התנועות, את כל המכלול. אני שמחה לקראת התינוק, אבל קשה לי להפרד מהסטאטוס ההריוני. נראה לי חשוב שאגיע ללידה עם המוכנות לעבור שלב ואני לא מצליחה להגיע לרצון ללדת כבר (לא יודעת אם אני מעבירה את התחושה בצורה בהירה, מקווה כן) שנית, הבן שלי נולד במשקל 3820. הפעם לאורך כל ההריון הועבר היה קטן יותר ואני השתדלתי לעזור לו על ידי עלייה מתונה מאוד במשקל. בימים האחרונים נפרצו הסכרים והפכתי לקלישאה של הריונית בתשיעי- אכילה ללא הפסקה. הרופאה שלי אמנם מאוד ליברלית, אבל אם הערכת המשקל תגיע לאזור ה4 ק"ג+ , אני חוששת שגם היא תמליץ על קיסרי. במקרה כזו תהיה לי דילמה אמיתית. מצד אחד קיסרי לא בא בחשבון מבחינתי .אני יודעת שתמיד קיימת האופציה ללדת בבית (אם כי אני לא מוכנה נפשית לזה עדיין- מקווה מאוד שבפעם הבאה כן) או לגשת לביה"ח ולסרב לניתוח. מצד שני,י יש לי הרבה אמון ברופאה הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אישית . אמנם האמון שלי בממסד הרפואי בכלל ובכל הנוגע למיילדות בפרט לא מרקיע שחקים בלשון המעטה, היא מבחינתי היוצאת מן הכלל ואני מאמינה שנוכחות שלה בלידה כן תתרום ותעצים. עד עכשיו בכלל לא עלה בדעתי שייתכן שהלידה הזאת לא תתנהל כפי שאני רוצה.לאורך כל ההריון סיננתי לגמרי את כל האמרות נוסח "תנסי ללדת רגיל, אבל תזכרי שמקסימום ניתוח" כי בתוכי ידעתי שמבחינתי זו לא אופציה. אולי זה לא חכם, אבל העדפתי בכלל לא לקחת בחשבון אפשרות כזו. הרגשתי שברגע שאקבל את האפשרות שהלידה לא תהיה לידה אלא ניתוח, זה איכשהו יפתח לזה פתח. סליחה על הבלבול והאסוציאטיביות ותודה למי שהגיעה עד כאן.

C a t o m

New member
רוני חייבת לשאול אותך

יש קשר בין תינוק גדול לאמא זללנית? כי משום מה חשבתי שגודל הילוד הוא פונקציה של גנים ו/או סכרת הריונית. האם לא נכון הדבר שהתינוק מקבל את מה שצריך וכל זלילה בלתי מבוקרת של האם מצטברת אצלה בצמיגים ובמקומות אסטרטגים אחרים?

רוני1977

New member
ובכן, גם אני חשבתי כמוך עד ששני

רופאים (הרופא שביצע את הסקירה והרופאה שלי) אמרו לי שלאחרונה, בעקבות מחקרים שנערכו בהקשר של אינסולין וסכרת הריון הסתבר שיש קשר בין העלייה במשקל של האם לבין גודל העובר. מבאס ביותר, שכן זה כמובן לא פוטר אותנו מהצטברויות בצמיגים

sorry its in engliah

Sorry to be writting in english my hebrew keyboard is not working yet any way the baby's weight is not always related to how much the mother eats, gained, etc. i gained TONS almost 25 kg and i was a samll person before and the estimate on my baby's weight is pretty low. i know you trust your doctor and you should, but i think the connection between how much and what you eat is not 100% related. I am sure there must be some correlation but I ouwldnt take it too literaly also i think you should find a balance between not even wanting to consider a c section and thinking that it might happen all in all i wish you a great birth and a very happy baby

אום נטע

New member
תמנעי מהערכות משקל באולטרסאונד

תעשי הערכות ידניות במקום. הרופאה עשויה להיות יותר גמישה אם אין 'נייר רשמי' של הערכת משקל גבוהה.

למעלה