הצפון מתעורר

ש מים

New member
הצפון מתעורר

וכאן יש לי נגיעה אישית


וכרגיל, עיתונות רדודה (ועיתונאים חובבניים/לא מקצועיים): התכנית (מכ/582/חכ/20/ד/א) לא "הוחלטה לאישור", אלא רק "הופקדה"! (ומי שמבין יודע שההבדל עשוי להיות של "להיות או לא להיות", או - במקרה הטוב - הבדל של 10-2 שנים.

אגב, ההפקדה פורסמה ברשומות רק ב- 24.4.12.
ובכל מקרה, השימחה מעט מוקדמת, לדעתי, כי חוץ מאשר צליחת תקופת ההפקדה, צפויים קשיים לפדיון הקרקע מקיבוץ החותרים (שהשטח אמור להיגרע משטח המשבצת/החוזה שלו), וזאת לאור בג"צ הקשת המזרחית, האומלל והכוחני (ובדיוק על זה ניתן להגיד: "ניצחון פירוס"...
)


ומעט נתונים כמותיים מעט מדוייקים יותר (מאתר משרד הפנים): שכונת מגורים חדשה בת 2,153 יחידות דיור ואזור תעסוקה בהיקף של כ- 100,972 מ"ר.
 
מה נראה לך יהיו רמות המחירים (של הדירות)?

ובכלל, טירת הכרמל היא מבחינתי נעלם... לא חושב שאפילו הייתי שם אי פעם...
 

ש מים

New member
אין לי מושג לגבי מחירים, אבל לגבי העיר...

קודם כל - דיר בלאק להגיד טירת-הכרמל, ליד ראש העיר!!

רק: טירת-כרמל!


לגבי העיר עצמה: שווה לך מאוד להתחיל לחקור אותה (עוד לא בדיוק הבנתי מה הוא תחום העיסוק שלך, אבל כל מי שמחפש "הזדמנויות" - אני מאוד ממליץ לו להכנס לטירת-כרמל! דבקה בה תדמית גרועה (ודי בצדק...), בגלל שכונות הסלאמס, נוסח "היוספטלים", אבל בעשור האחרון, לדעתי בעיקר בגלל מצוקות הקרקע הקיימות בחיפה ובכרמל בעיקר, יש לחצים לשינויים ולפיתוח. רוב תכניות החדשות מתרכזות היום בין כביש 4 לעיר הקיימת (יש 3 תכניות: חלק מאושרות וחלק - כמו מתחם החותרים - בהליכים מתקדמים). התכניות החגשות ישנו לחלוטין את פני העיר ותדמיתה, ואין ספק שהקירבה הגדולה מאוד למת"מ תביא אוכלוסיה מסוג אחר לגמרי (הייטקיסטים וכד').
תכנית נוספת מתחילה היום להתגלגל במורדות (מעלה...
) המזרחיים - מעל בית-החולים. זו למעשה "גילגול" של תכנית ישנה ("תכנית צ'רנברודה"), שנדחתה לפני כ- 12 שנים. לדעתי לתכנית זו - שאני לא מכיר, כי אני לא מעורב בה - יש פוטנציאל גדול להפוך ל- "מיני-דניה", אבל עוד חזון למועד (אני בכלל לא בטוח שהיא תאושר, ובכל מקרה היום היא ממש בחיתולים).
יש עוד מספר תכניות ענק ממערב לכביש 4 (על שטחי הסיסי התחזוקה ותע"ש), ביעודים עיקריים למגורים ומלונאות. אם תרצה אפרט בהמשך.
 
השקעתי בחתימה כל כך מפורטת...

ואתה עדיין לא יודע מה אני עושה?!

האמת היא שאחד הדברים שאני עושה (בזמני החופשי) הוא איתור של מתחמים פוטנציאליים לפינוי-בינוי. לפי מה שאתה אומר (ריבוי סלאמס ושינוי חיובי באוויר) אז יש פוטנציאל... מה אתה אומר? שמעת על תכניות לפ"ב בישוב?
 

ש מים

New member
כן. שמעתי ויותר מכך...

1. הייתי מעורב, לפני כ- 8 שנים, באיזה נסיון של פינוי בינוי (ביוזמת משב"ש) - בשכונת בן-צבי, בדרום טירת כרמל. הנסיון לא צלח.
2. כנ"ל למתחם נוסף (אלי כהן, במרכז העיר).
3. אני יודע שהיתה/יש (לא התעדכנתי בזמן האחרון) קבוצת תושבים שרצתה ליזום פרוייקט כזה, בסיוע עמותה מסויימת (גם כן בדרום העיר: שכ' בן-צבי או גיורא).
4. עד כמה שאני מבין, יש היום גישושים (מצד משב"ש או ממ"י?) לפ"ב בדרום העיר (שכ' גיורא).

ככל שידוע לי, בשלב זה, כל עוד ערכי הקרקע לא גבוהים מספיק (וזכויות הבניה לא גבוהות עד כדי כדאיות כלכלית), אין מה לנסות פרוייקטים מסוג זה בישוב.

והאמת שאני לא יודע על שום פרוייקט פ"ב שיצא לפועל צפוני מת"א...


לגבי החתימה: אתה צודק, ואני בוש ונכלם!

אבל זה כנראה תוצאה של כתיבה תחת אש, בעבודה...
 
את זכויות הבניה אפשר לשנות...

עד גבול מסוים כמובן... את ערכי הקרקע והדירות קצת יותר קשה ולכן קשה להרים פ"ב בישובים מהסוג הזה. אבל שווה בדיקה מעמיקה יותר... אולי אקפוץ לשם איזה יום.
 
בינתיים טירת כרמל מפנה את הגב לכרמל

מצד אחד יש שכונה חדשה בסוף המסלול בנחל גלים, ומצד שני אין מחשבה על הקשר בין העיר לשטח הפתוח.
 
וזה שלט שנמצא על מסלול ההליכה בנחל גלים

אולי אני נאיבי מדי, אבל אמירה מפורשת ובוטה מסוג זה בשכונה שמתהדרת בגן הלאומי, ממש הפריעה לי.

מה היה קורה לו הקבלנים היו מקדישים ולו תשומת לב סמלית למטיילים, כמו הצבת לוח מידע עם מפה של השבילים באזור?

התמונות צולמו בספטמבר האחרון.
 
לצערנו אנחנו חיים בעידן של "מתחמים סגורים"

ככל שהשכונה/מתחם החדש מבודד יותר, כך הוא אטרקטיבי יותר מבחינה שיווקית, אז אין מה לצפות מקבלנים שיציבו לוחות מידע למטיילים... ובכלל, זה גם לא התפקיד שלהם אלא של הרשויות.
 
זה די "ראש קטן"

לדעתי ראוי שהמגזר העסקי בארץ יגדיל את מידת האחריות החברתית והסביבתית שלו. הרשויות לא צריכות לעשות הכל.

אני כבר הרבה זמן חושב שצריך לגבות תמלוגים מקבלנים/עסקים שמשתמשים בטבע כמקדם מכירות. נמאס לי להיתקל בתופעה ש"שמורת האלונים", "גבעת האירוסים", "קריית הסביונים" וכו' הם שמות של פרויקטי בנייה.

דוגמא שצורמת לי במיוחד היא "אזורי האקליפטוס" בנווה גן (רמת השרון), שם עם תחילת הבנייה הושמדו האקליפטוסים הגדולים והמרשימים שהיו שם עשרות שנים. העיקר שמצאו שם לשכונה...
 
וואלה אתה תמים...

המטרה היחידה של קבלנים היא למקסם את הרווחים שלהם והם יגלו אחריות חברתית/סביבתית רק אם הם יחשבו שזה יתרום להם לשורה התחתונה בדו"ח הרווח והפסד השנתי.

אפשר לראות את זה בצורה יפה בנושא הבניה הירוקה - אין (עדיין) בארץ נכונות מצד הרוכשים להוסיף 3%-4% למחיר הדירה בפרויקטים בבניה ירוקה. אז יוצא מזה שאמנם יש אינספור פרויקטים "ירוקים" (רק בפרוספקטים...) אבל בעצם אחוז הפרויקטים הירוקים שעומדים בתקן הוא זניח. (אם כי יש לציין את שיכון ובינוי שרוב הבניה שלה דווקא כן ירוקה). אז איפה פה האחריות החברתית? אי אפשר להכריח את הקבלנים לגלות אותה, כן אפשר לתמרץ.

הרשויות אולי לא צריכות לעשות הכול, אבל נראה לי שיהיה הגיוני לצפות ששלט הכוונה ציבורי מסוג כלשהו הוא דווקא כן באחריות הרשויות. ואגב, הן לא חייבות לעשות הכול בעצמן, אלא רק לנהל ולפקח, לדוגמא להכריח קבלנים לעשות X או Y כחלק מהסכמי הפיתוח/התב"ע, בדומה לשטחים ציבוריים שמפותחים ע"י קבלנים.

אבל אי אפשר לצפות מקבלנים להגדלת ראש ולגלות באופן אוטומטי אחריות סביבתית או קהילתית. זו גישה קצת תמימה.
 

ש מים

New member
נכון, אי-אפר לצפות. אפשר לחייב.

אפשר לחייב - או באמצעים סטטוטוריים או ע"י לחץ ציבורי.
 
ואני מסכים איתך לגבי שמות הפרויקטים הירוקים

תמלוגים אי אפשר לגבות, אבל התופעה הזו בהחלט מגוחכת.
 

ש מים

New member
עמית, זה מרתיח אותי!!


לפני כמה שנים השתתפתי בצוות הליווי של תכנית המתאר החדשה של טירת כרמל. אחד הדברים שבלטו לי אז (ושאותו אמרתי בגלוי ובפורום מלא) היה נושא ההתעלמות ממשאבי הטבע המערביים, ומכך שכל ההתייחסות פונה לכיוון הים!
לא המשכתי עם הצוות ואני לא יודע לאן התפתחו הדברים (אבל בזמנו היו הדים לדברים שאמרתי).
לכן ומה שאתה מביא ומספר כאן עכשיו פשוט מטריף אותי ! כזה פיספוס, כזה טימטום!!!!!!!
 
למעלה