הצפת ויטמינים

הצפת ויטמינים ../images/Emo184.gif

אהלן אנשים, לפני חודשיים כמעט סיפרתי פה על תופעה של סחרחורות ושיכחה ותוצאות של בדיקות דם שהראו B12 ועוד פרמטרים נמוכים, עקב תזונה דומה לטבעונית (עם כמה חריגים). השבוע חזרתי לארץ, אחרי חודשיים, ואתמול ביקרתי אצל הרופא וזה אמר שבאמת מלאי ה-B12 שלי הידלדל וגם הברזל והחומצה הפולית. הוא שלח אותי לשלשיית זריקות B12 (בתחת, עדיין קצת
) ומלאי של כדורים: B12, B6, B1, FOLIC ACID וברזל (נקרא FERROUS SULPHATE) - לקחת פעם, פעמיים ביום, למשך 3 חודשים ולעשות בדיקות חוזרות. עכשיו השאלות שלי:
מה זה FOLIC ACID ? מה ההשפעה של זה ? יש לה קשר ל-B12 ?
כמה זמן מלאי ה-B12 מחזיק בגוף, בהנחה שהזריקות יקפיצו אותו לקצה העליון של הסקאלה ?
האם זה אומר שאם אני משיך בתזונה הזאת אני צריך לקחת כדורי B12 ? כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת דם ? וכל איפורמציה אחרת תתקבל בברכה. תודה תודה.

כמה תשובות

על חומצה פולית: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/Vitamins/H-Vitamins-B9.html הקשר ל B12 הוא ששניהם ממשפחת ויטמיני B, וכל אחד מהם עלול לגרום לאנמיה כשהוא בחוסר. לגבי זריקות ה B12 - כפי שאמרת, יהיה צורך לעשות בדיקות דם חוזרות אחרי תקופה מסוימת, כדי לראות כיצד הגוף ניצל את הזריקות ואת התיסוף והאם אכן הגעת לקצה העליון של הסקאלה. בעיקרון המאגרים אמורים להספיק לכ 5 שנים, אבל כמובן שצריך להמשיך במעקב מתמיד בבדיקות דם כדי לבדוק מה קצב הירידה. בעיקרון אין סיבה לחכות עד שהמאגרים ידלדלו, וכדאי מדי פעם לתסף באיזו טבלית מציצה של B12. כל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת דם (למעקב שגרתי) - פעם בשישה חודשים עד שנה.

d a p h n a

New member
תקנו אותי אם אני טועה

לי תמיד אמרו שחומצה פולית עוזרת לקליטה של ברזל (ואולי גם של בי 12? לא בטוחה), ולכן לעיתים קרובות נותנים אותם ביחד. כשהייתי אנמית בתיכון, נתנו לי גם ברזל וגם חומצה פולית, בכדורים נפרדים, כי אחת היתה אמורה לעזור לקליטה של השנייה. מאוחר יותר נתנו לי פשוט כדורי ברזל שכוללים בתוכם חומצה פולית, אבל אז אני לא בטוחה אם זה היה עניין של קליטה, או שסתם היה נוח לרופא להציע לי כדורים שבדרך כלל מציעים לנשים לפני ובזמן הריון (למרות שזה לא היה המצב שלי). מאחר ולפני הריון מומלץ לקחת חומצה פולית במשך שלושה חודשים, זה היה חלק מהעניין.

C H 4

New member
אני כבר לא זוכרת

אבל נדמה לי שזה נכון. בכל מקרה לנשים, ביחוד כאלו שמתכננות להיות אמהות, מאוד חשוב לשמור על החומצה הפולית באיזון (לא תאמינו לכמה פחדים קורס אחד על מחלות גנטיות של האדם יכול לגרום)

TheFinalCut

New member
תשובות

1. חומצה פולית (ויטמין B9) היא חומר הנפוץ בצמחים וחיוני לתפקוד גופני תקין (ממלאת תפקיד בחלוקת התא באופן כללי ובבריאות הדם ספציפית). אין קשר ישיר ל-B12, כנראה שהיא פשוט חלק מהמולטי-ויטמין שהרופא רשם לך. 2. משך הזמן שניתן להתקיים ללא אספקת B12 חיצונית תלוי במאגרים המצויים בגוף ובקצב הצריכה שלהם, שני ערכים היכולים לנוע בצורה דרסטית למדי באוכלוסיה. בגסות רבה המאגרים יכולים להספיק למשך 1.5 עד 11 שנה, לפי ספר לימוד בנושא (שבתורו מבוסס על מאמר ב-1963). לא התעמקתי, אבל אני מניח שהכוונה שם היא לאנשים שבנו מאגר (כלשהו) של B12 ורק אז הפסיקו לצרוך מקור לויטמין, לא יודע אם זה יהיה תקף לגביך (גם אם קיבלת זריקות) - צריך להתייעץ עם הרופא או מי שהוא יפנה אליו. 3. אם אתה לא צורך בתזונה מקור ל-B12 תצטרך לקבל אותו מתוסף כלשהו. 4. בדיקות דם כדאי לעשות כל 6 חודשים, אלא אם ממליצים לך לבצע מעקב תדיר יותר.

TheFinalCut

New member
תיקון!

בניגוד למה שכתבתי קודם, יש בהחלט קשר בין חומצה פולית ו-B12: מהצצה בקישור שבעצמי צירפתי בהודעה הקודמת, נראה שהויטמין משמש כרכיב בתגובה אנזימטית שמסייעת להמיר B12 לצורה המשמשת בסינתזה של דנ"א. בקיצור, חשוב לשמור על רמות טובות של חומצה פולית כדי שהגוף ינצל כיאות את ה-B12 שהוא סופג.

למעלה