הצצת בכורה קטנה...

The Crusader

New member
הצצת בכורה קטנה...

טוב...החלטתי במקום לשבת ימים ולנסות לחשוב על סוף מגניב לקומיקסון שלי...פשוט להתחיל לצייר ולראות לאן זה יתפתח... בכל אופן הנה הכריכה של הקומיקס שלי (ספיידי ווולבי נגד הולק) תהנו...

chatenoire

New member
רקע מול דמויות

ההצללה על ההאלק מעניינת מאוד, והתנועה הכללית של כולם טובה, אבל הדינמיות שלהם נעצרת ע"י הרחוב השומם והסטטי עד כאב. אם בחרת לצייר את הסצנה המאוד תזזיתית הזו באמצע רחוב זוויתי וישר, כדאי אולי למצוא נקודת צילום מעניינת יותר, אולי מלמטה, מנקודת מבט של אחד הגיבורים, מנקודת המבט של האלק כששניהם מתנפלים עליו - משהו שיתמוך בדינמיות של הדמויות ולא יתנגש בה. עוד הערה לגבי הרחוב: המדרכה מאוד מאוד לא מאוזנת עם הכביש. שים לב שלאורך התמונה המדרכה הולכת ונוטה לכיוון הבניין, ולקראת נקודת המגוז היא נראית יותר כמו מדרגות מאשר כמו מדרכה. זה נובע לדעתי מהקוים שמאונכים לכיוון הכללי של המדרכה (אלה שיוצאים מהקיר ופונים אלינו): לפי חוקי הפרספקטיבה, הקוים האלה היו אמורים להיעשות מתוחים יותר לקראת הסוף, כי גם להם יש נקודת מגוז (אם כי אחת שונה מקווי המדרכה). אצלך הם מקבילים אחד לשני, וכנראה שזה לא עובד. לפעמים קשה לדעת כאלה דברים מראש, בעיקר כשהסצנה מסובכת מבחינת פרספקטיבה, וצריך לעצור (אפילו בסוף העבודה) ולבדוק שהכל באמת בסדר.

moshikgulst

New member
תגובה

דבר ראשון, הפרצוף של האלק יצא ממש טוב. תמשיך ככה. כל הכבוד. יצא דינמי ולדעתי כל קו ממש במקום. אמנם ישנן כמה בעיות באנטומיה שלו, אבל אני מניח שזה בגלל ההתלהבות שרצית להראות אותו כהר-אדם. בנוסף, גם ההעמדה של הענק יצאה טוב מאוד לדעתי- תנוחה מאוד מתאימה לעטיפה.. עכשיו בקשר לדברים שיש לשפר: אביב כבר הזכירה את הרחוב, אז אני מציע לך או שתיקח פשוט תמונה של רחוב ותעתיק ת´בנינים, או שפשוט אל תצייר רחוב, אלא תעשה פיצוץ או משהו כזה שלא דורש ידע רב ברישום מדוייק (זה הרי נועד רק לעטיפה, לא?). חוץ מזה, היתי עושה הרבה סקיצות של רחוב עד שתצא התוצאה המיוחלת. תאמין לי שתמיד אבל תמיד ציור יצא יותר טוב אחרי סקיצה או שתיים... גם התנוחה של ספיידרמן נראית גולמית ולא "עכבישית" וצריך עוד לעבוד על הגמישות שלו.. לסיום, רק עבודה תשפר אותך כצייר, ובאמת רואים שיפור... תמשיך ככה!

מלבד ההערה של אביב...

יש לי רק דבר אחד לאמר: הערתי בקומיקס הקודם ואף ךפניו על חוסר הפרופורציות בציור הרחובות והבניינים, הקירות והרהיטים בחדרים בציורים שלך, וגם הצעתי פתרון. חבל שצריך להעיר לך 3 או 4 פעמים עד שתחליט ששוה להקשיב להערות שלנו. אני באמת מעיר לך מכל הלב, הערות בונות ומנסה לגרום לך להקשיב להן, כי אני מאמין בכישרון שלך ורוצה לראות אותך מממש אותו. אבל באמת שכבר מיצה את עצמון הרעיון של לאמר לך לקחת "רפרנטים" מתוך תמונות אמיתיות... אז אולי עכשיו תקשיב ל(רשימה חלקית): אביב, ערן, מושיק,סקאם באני, האק משין, איילה ואנוכי עבדיך הנאמן? עופר.

ailag

New member
../images/Emo32.gifאיילה=אני?

כי אני ailag.. :) (כשהופכים את האותיות, פוף. makes sense.)

The Crusader

New member
אממ...

תודה לכולם... עופר.. אל תעלב או משהו... אני כן התייחסתי להערות שלך...והייתי בטוח שהפעם הפרופורציות יצאו טובות... בקשר לרפרנציה..חיפשתי משהו שיוכל להתאים...אבל אין תמונות רבות שמתאימות לכיוון שרציתי (כולל המתיחה לנ"ק מגוז...) ככה שאל תחשוב שלא התייחסתי... פשוט לא יישמתי כמו שצריך....

למעלה