הצקה ושנאה מצד אחיינית גדולה במשפחה

rachealy

New member
הצקה ושנאה מצד אחיינית גדולה במשפחה

עינת שלום רב! שמי רחלי ולי יש שני ילדים, ילדה בכורה בת 7 וילד בן 5. יש לי גיסה (אחותו של בעלי), מורה במיקצועה וגרושה, לה יש שתי בנות גדולות. אחת בת 14 והשניה בת 12 עם בעיית ADHD חמורה, מטופלת באמצעות פסיכולוג התנהגותי, הומלץ לה על ריטלין אך גיסתי אינה מעוניינת בכך. על כל פנים, אותה אחיינית מאוד לא חברותית ומאוד לא אהובה בכיתתה וזה עוד שאחרי שגיסתי העבירה אותה כבר לכיתה אחרת באותה השכבה, בתיקווה שבכיתה מקבילה היא תצליח להתחבר. האחיינית קנאית מאוד לבת שלי ומאוד רוצה את חברתה כל הזמן, אני מוצאת את עצמי שוללת מפגשים לעתים קרובות ושולחת את ביתי לחברותיה או שחברות של הבת שלי מגיעות אלינו הביתה. הגענו למצב שאותה אחיינית מסיטה את הבכורה שלי נגד אחיה, לא מעוניינת לשתף אותו במשחקים. היא מדברת רעות על בני ליד הבת שלי. הבת שלי מתנהגת מאוד לא יפה לאחיה בנוכחות אותה אחיינית, היא צועקת עליו, דוחפת אותו, מרביצה לו. האחיינית קובעת חוקים ומכריחה את הבת שלי על אותם חוקים, לא להתייחס לאחיה כי הוא לא חשוב וכל מיני דברים דומים. וכשהם ביחד ללא אותה אחיינית, הבת שלי משחקת כל כך יפה עם אחיה, מחבקת אותו מנשקת אותו בלי סוף. דואגת לו, מגוננת עליו כמו אמא. אני אובדת עיצות, מדובר בגיסה חביבה סה"כ שעוזרת לי במיקרים שאני צריכה שהיא תשגיח לי על הילדים (במיוחד בחופשות של חגים מביה"ס והגנים). אני פוחדת לנתק לחלוטין את המפגשים עם האחיינית כדי שגיסתי לא תיפגע, וכדי שלא אצור קרע במשפחה עם בעלי. חמי וחמתי גם עוזרים לי המון, הם מודעים לבעיה הנ"ל אבל הם אוהבים מאוד את אותה אחיינית וכל הזמן אני שומעת אותם אומרים: "הם ילדים, הם משחקים יפה, כשאת לא נימצאת הם משחקים ממש יפה". והבן שלי כבר התחיל לפתח פחדים מאותה אחיינית, הוא ניצמד אלי כל הזמן כשהיא בסביבה (במפגשים משפחתיים), הוא בוכה הרבה בשהות שלנו במפגשים משפחתיים כשאומנם כל המשפחה נימצאת אבל לא תמיד יוצא לנו המבוגרים להשגיח על משחקיהם של הילדים. אני פוחדת מפגיעה גדולה יותר בבני, ואני ממש לא רוצה שאותה אחיינית תערער את ביטחונו. יש לך עיצה? אשמח לתובנות. רחלי.ג.

למעלה