הצרה עם פילים...

tlingit

New member
הצרה עם פילים... ../images/Emo205.gif../images/Emo13.gif

(שם של ספר מקסים שכתב וצייר כריס רידל, והוא קפץ לראשי כשרציתי להציג בעיה מוכרת...) וה(בעיה)צרה היא... עם הצלחה מתאמן שלי פוגש את הקושי שלו לפעול בתחומים העסקיים בהם הוא מעוניין ומסתבר שהקושי מתמקד בעניין ההצלחה. וביתר דיוק, שבעיניו הצלחה יוצרת ניגוד עם הצורך שהוא רואה לשמור על צניעות כלומר לא לנקר עיניים עם ההצלחה (כלפי חוץ), ולא ל"אבד" את עצמו בגלל ההצלחה (כלפי פנים) כשהעמדנו את הדברים כך באימון הוא הודה שאכן קשה לו להסביר איך זה עלול לקרות אבל זה שההגיון לא מתחבר עדיין לא עוזר לו לשחרר את הקושי עם הנושא אשמח לשמוע מחשבות שלכם, לשמוע מנסיונכם אם התנסיתם בנושא באימונים שאלות שעולות אצלכם מתוך סיפור העניינים, ובכלל - ככל העולה בראשיכם

אוריק3

New member
לא הבנתי הוא רוצה לעסוק או כבר עוסק?

ואם עוסק כבר..זה אכן כמו שהנחת שהוא מאוד חושש מההצלחה אבל גם חושש למדי מכשלון ונראה כאובד דרך.. כמה הוא שולט בחומר מה הערכים שלו כלפי העסק? כלפי הצלחה? כלפי עצמו !!! לטעמי המחסום מצוי בן המחשבות והרצון ובן הביצוע...שזה הבטחון העצמי. יצבי אותו חזקי אותו והוא מלך.. בהצלחה

isaacm

New member
אנחנו פוגשים הרבה מנגנונים חוסמי הצלחה

ובכל מני צורות. צורה אחת חדשה ששמעתי רק עכשיו מדן מילמן מציגה מודל שלפיו אנחנו יודעים בדיוק מה מגיע לנו לפי כל הכללים שלמדנו היטב. בכל מני צורות אך בעיקר על ידי התניות חברתיות. אם לא שמנו לב, נצליח. אם פתאום נשים לב ואנחנו בתוך התחום, הכל בסדר. אם גלשנו מתוך התחום יפעלו מנגנונים להתאים את מידת ההצלחה למידה שאנחנו חושבים שמגיע לנו להצליח. ומכאן והלאה יפעלו מנגנוני החסימה כל אימת שננסה לקבל יותר ממה שמגיע לנו. הפיתרון - לאכול צ'יפס, ולהקפיד ליהנות מכל ביס, כל רגע.
גם אם זה יותר ממה שמגיע לנו. נהנה - יותר ממה שמגיע לי, אין כזה דבר - הכל מגיע לי. איציק

tlingit

New member
כן

גם סקוט בלנצ'ארד מדבר על ההתניה החברתית בנושא
אך הפתרון שהצעת לא כל כך עוזר... לו היתה קיימת הרשות הפנימית לא היתה בעיה בעצם, לא?

כן, מאמנת מישהי עם אותו דבר

זיהינו את האמונה שהיא רכשה מההורים שלא צריך להשתחצן, או להצליח יותר מדי. וקצת דיברנו על זה. אחר כך הנחיתי אותה להדגים לי תנועתית, גופנית, איך זה נראה אם היא משתחצנת. שתתנסה בזה. היא הדגימה. וממש הלכנו ככה בחדר. אני גם. אחר כך ניהלתי איתה דיאלוג כשהיא היתה אמורה להיות הכי שחצנית שאפשר, ואני הייתי בתפקיד מסוים (משהו שקשור לעיסוק שלה). והיא ענתה לי בשחצנות. בהתחלה היה לה קשה ואחר כך היא התחילה ליהנות מזה בשלב מסוים. אחרי עוד כמה תרגולים, היא השתחררה מזה, ומאז היא מרשה לעצמה להצליח, והיא מבטאת את עצמה, ומרשה לעצמה הרבה בתחום העסקי. היא מדהימה! אנחנו לקראת סיום האימון, היא עשתה ממש שינויים נהדרים, והיא הגשימה את כל המטרות איתן היא הגיעה לאימון. אני לא יודעת אם מה שתיארתי מתאים למתאמן שסיפרת עליו.

tlingit

New member
מקסים ../images/Emo13.gif

תודה על הרעיון - לא לעסוק בתפישה עצמה אלא בתחושה שלה ובהתבטאות שלה בחיים ובעשיה. כמובן שלא מתאים אחד לאחד, אבל נתת לי חומר למחשבה

אני מוצאת שבהרבה מקרים,

העבודה עם ההוויה הפיסית ועם הגוף - היא שער גדול לשינוי.

למעלה