הצרה שלנו אזרחי ישראל שאנו

שרוף

New member
הצרה שלנו אזרחי ישראל שאנו

נופלים מצרה לצרה. האנשים הלא נכונים למשרדי ממשלה מתמנים זה לא טעות זה מכוון. ראו דוגמה שריד שר חינוך טוב מאוד אבל נפל קשות בעניין דרוויש עשה טעות גסה בנושא דרוויש ולמה? הלקקנות שלו לפלשתינים גרמה למשגה חמור ואי הבנת הממלכתיות שבתפקידו ועל גבנו הוא רצה לשפר יחסים עם הפלשתינים. אני קראתי את כתבי דרוויש ואין מקום ללמדם בבתי הספר שלנו מכיוון שדרוויש מציג אותנו עם ישראל כעם כובש אכזר ונטול רחמים לעומת העם הפלשתיני הנאבק על עצמאותו.רעיון זה הוא בשקר יסודו והוא מבטל את זכותנו על הארץ הזאת. ועכשיו קבלנו שרת חינוך שצריכה קודם כל לחנך את עצמה שרת חינוך שקופת שרצים תלוייה לה מעל גבה בנושא ההלשנות לתחנות שידור פיראטיות על פשיטות משטרה.אשת מדנים חובבת כוח שלטון ובצע כסף. האם פיגורה כזאת צריכה לכהן במשרה כל כך חשובה? כל עוד חקירה משטרתית מתנהלת נגדה?

אלי.

New member
כבר אמרנו שאין אדם מושלם

שר החינוך שהיה טוב, לדעתך, חינך לתכנים לא טובים, שוב לדעתך (ונעזוב את הסתירה שבדבר) ; שרת החינוך הנוכחית, שמן הסתם תחנך לתכנים יותר ציוניים, מידותיה התרבותיות/בסיסיות אינן לרוחך, וזאת בלשון המעטה - מה עושים ? לא הרבה. לעניין התכנים של יוסי שריד (דרוויש וכ``ו) - אני בדיעה שמערכת החינוך צריכה להיות פתוחה למגוון דעות רחב, ולחשוף את התלמידים גם למה שמעבר לקונסנזוס. לימוד שיר של דרוויש אין משמעו הסכמה לתוכנו, כמו שלימוד הפרט ההסטורי שקרוי ``ליל הבדולח`` אין משמעו הסכמה לתוכנו. תחימת המערכת החינוכית רק למה שנחמד/אמצע הדרך/ציוני, לא גורמת להשבחת החינוך, ממש כמו שתחימת התכנים במערכות החינוך החרדיות לא מייצרות איינשטינים.

חתחתול

New member
שיר הלל למשוררי פלשתין

תמוה, תמוה מאד מדוע התנגדו ישראלים רבים כל כך להכללת שיריו של המשורר הפלשתיני הדגול, מחמד ``הכלי`` דרוויש, בתכנית הלימודים הישראלית. האיננו רוצים לפתוח בפני תלמידינו פתח להתנסויות חדשות? לזוויות מבט אחרות? להשפעות שונות ומגוונות? והרי רוב רובו של הציבור הישראלי מושפע כבר בלאו הכי, במודע או שלא במודע, מיצירותיהם האלמותיות של אמני פלשתין הנערצים. וכי מי יכול להכחיש את את הקשר האמיץ שנרקם בינינו הישראלים לבין המזמור המרגש: ``בדם ורוח נפדה את פלשתין`` ? ומיהו שיכול להשאר אדיש למול ליריקה מופלאה נוסח: ``פלשתין בילאדנא וואליאהוד כילאבנא`` (מאבד בתרגום: פלשתין ארצנו והיהודים כלבינו) ? אכן, משירי עם עליזים דוגמת ``איטבח אליהוד איטבח אליהוד`` ועד בלדות קורעות לב כמו ``הספדו של י. עייאש``, ברור יותר ויותר כי חובה עלינו להנחיל מורשת מפוארת זו לילדינו למען נצחון הרוח על החומר. וכפי שאמר בפיוטיות אין קץ אמן השירה המודרנית הידוע, אבו עמר: ``מי שלא מוצא חן בעיניו, שישתה את הים של עזה``. נ.ב. את תיק החינוך יש לתת לאדם ישר, לא טיפש, לא פוליטיקאי במובן הרע של המילה (אם יש מובן טוב), בעל ערכים דמוקרטיים והומניים ולא קיצוני מדי בדעותיו. כזה יש רק אחד בכנסת ישראל - מרידור, שוב הביתה!

thetruth48

New member
שאלה

למה לא לשים גם שירי שחרור מדינת ישראל מימי נאצר? למה לא לשים שירי נאצים? למה כן זו השאלה. ילדי ישראל צריכים ללמוד שירי מולדת יוסי שריד עשה הרבה דברים טובים לחינוך אולי יותר מכל אחד אחר אבל זה לא היה הדבר החזק שלו

hreuven2

New member
איפה ההדדיות?

אנחנו נלמד שירים של שונאינו והם ילמדו הסתה?

אלוני.

New member
שרוף

אתה טוען שממנים אנשים לא מתאימים בכוונה ? ונניח שאתה צודק, מה תועלת תצמח להם ??

שרוף

New member
לא מדובר בתועלת אלא בנזק

הנזק שהשרים עושים לנו לעם ישראל.קח לדוגמה את דליה איציק שרת איכות הסביבה בממשלה הקודמת. מה היא עשתה נוכח הפשע המתרחש יום יום בגלוי של חברות פטרוכימיות כמו כימיקלים חייפה המזהמות את הקישון וגורמות סיכון לאזרחי ישראל לחלות בסרטן?ובכן שום דבר היא לא עשתה שום הצעת חוק לניטור השפכים וניקוי הנחל שום התחלת תכנית חומש לשיפור המצב. אנחנו עם ישראל שילמנו לה משכורת כדי שתטפל בבעיות שלנו נגד התאגידים הגדולים ומה היא עשתה? הכל חוץ מהתפקיד שלה.

beam

New member
השנאה מעבירה אותך על דעתך

האם אתה עומד על כל מילה שכתבת? ``אשת מדנים חובבת כוח שלטון ובצע כסף`` המשפט הזה מתאים לכל פוליטיקאי מצוי, בענין בצע כסף- האם היא מעלה בכספים? יש לך הוכחות? על איזה קופה של שרצים אתה מדבר ? השנאה מעבירה אותך על דעתך רוב חברי הכנסת ``זוכו`` מחמת הספק כלומר עשו מעשה אבל אין מספיק הוכחות על מנת להעמידם לדין וזה מימין ומשמאל. אם יש אשה נמרצת בימין הרי זאת לימור לבנת נאחל לה הצלחה היא התחילה ברגל ימין. קדימה!

שרוף

New member
לא רק שאני עומד על מילה שלי

אלא יכול להוסיף עוד מטעמים נגד הגבר(ת) הזה אופס סליחה הזאת. בו נסגור עניין אחד לא סגור. אני לא שונא אני מתעב וזאת זכותי לתעב ואת הפסיכולוגיה שלך בגרוש קח בבקשה למקום אחר. נכון אני מתעב אותה עד עמקי נשמתי אני זוכר את ההתנהלות שלה בשבועיים האחרונים לשלטונו של ביבי את הסכין היא תקעה בגב שלו וסובבה וסובבה עד שיצאה נשמתו. ( לא שאכפת לי כל כך מביבי ) אבל אכפת לי מהצביעות שלה מההתבהמות שלה הנמרצות שלה היא אך ורק בשביל עצמה. אני לא רוצה אותה כשרה בכלל ובפרט כשרה שמופקדת על החינוך של בני. אני בכלל לא הצבעתי בשביל המפלגה הצבועה והמושחתת הזאת.

beam

New member
המילה שלך מול האמת

אתה טפוס של משתלח .לימור לבנת היא סלע איתן, צדיקים וטהורים לא נמצאים בפוליטיקה בין אם הם חילוניים או חרדים. כל פוליטיקאי הוא אופורטיוניסט, אחרת לא היה שורד ,היא חתרה תחת נתניהו , והוא חתר בדרכו שלו, כך נהגו אישים וכך סחטו מפלגות. אותי מטריד המשפט:`` אני בכלל לא הצבעתי בשביל המפלגה הצבועה והמושחתת הזאת`` ןאני אומר לך שהצבעת בשביל מפלגה צבועה ומוחשחת אחרת. כמורה אני בטוח שהיא תחזיר את הגאווה הלאומית ותשים את הדגש על ערכים ציוניים דבר שלא היה ליגיטימי כל כך בשנים האחרונות.

שרוף

New member
זאת בדיוק הנקודה שבה אתה נופל

אני לא הצבעתי לאף מפלגה אני הצבעתי בפתק לבן. אני לא כמוך חושב שהמפלגה זה הבית בשבילי המדינה זה הבית לא המפלגה. בשבילי לימור לבנת היא חלק מהממסד הרקוב והמושחת הזה. מה שאותי מטריד שכמורה אתה נותן לגיטימציה למילה חתרנות בתנאי שהיא שווה משני הצדדים לאמור אתה מסכים איתי שהיא חתרה נגד נתניהו אבל אומר שגם נתניהו חתר בדרכו. ואז זה בסדר. ובכן זה לא בסדר זה חלק מההתנהלות של רוב הפוליטיקאים במדינה הזאת. אני גם שם לב שאתה מציין את עובדת היותך מורה בישראל. ובכן לפי מצב החינוך הירוד בארץ ורמתם של המורים לא הייתי ממהר להתהדר בתואר הזה.

hreuven2

New member
אתה נופל בפח של עצמך

תוכנית החיסולים של השמאל השפיע גם עליך?כל פעם שהשלטון עובר לימין בהכרעת רב מתחילה תוכנית שמאלנית של הגשת בגצ``ים וניסיון פשיסטי לחתור תחת שלטון שנבחר ברב. לגבי יוסי שריד-טיפשותו לגבי נהרי הפילה אותו וזו מלבד הדברים שציינת. ומה עם ההיסטוריונים החדשים שבעידוד עמיחי עיוותו את ההיסטוריה המודרנית של עם ישראל בארצו? תן לה ימי חסד ואל תיגרר לתעמולת השמאל

למעלה