הקאה - זקוקה לעזרה !!

eyal301

New member
הקאה - זקוקה לעזרה !!

ביתי בת חודשיים בארבעה ימים האחרונים היא מקיאה כל יום בדר"כ בערב . אין קשר לארוחה אלה סתם פתאום. אני רק מניקה. עשו לה בדיקות דם וצואה והכל תקין. אני לחוצה מה זה יכול להיות ? מה מפריע לה? זה מסוכן? כיצד ניתן לטפל בזה ? אולי ניתן להקל על התופעה? למי לפנות? אולי צורת ההנקה ? ברצוני להוסיף שאין תופעות לוואי נוספות אלה רק הקאה. תודה רבה

הקאות בגיל חודשים

קודם כל אין סיבה להלחץ כל עוד ואת בעצמך מתרשמת שאין כל סימן של מחלה מלבד ההקאות. שנית כל אין כל סכנה לתינוק שמקיא 1-2 פעמים ביום, כל עוד שכל שאר הארוחות נעכלות. חשוב לדעת מה תוכן ההקאה :אם הן חלביות אז האם מקיאה חלב טרי או חמוץ (חלב שעבר כבר עיכול חלקי),האם הן ירוקות? כמה זמן לאחר הארוחה היא מקיאה? האם קורה שמקיאה 3-4 שעות אחרי הארוחה? האם ההקאות הן בקשת (בעלות אופי מתפרץ)? האם היא גם משתעלת או היא מנוזלת בימים האחרונים? בקיצור ייתכן שאין להקאות שהופיעו לאחרונה כל משמעות, אבל גם ייתכן והן רומזות על התפתחות של בעיה כלשהי. אני מציעה שאם המגמה הזאת תמשך להתיעץ עם רופא ילדים שאמור לבדוק אותה וגם לשקות אותה. דר' מילה ברק

eyal301

New member
הבהרות בנושא בקאות

ההקאות הם כמו גבינה. לדעתי אין כלל קשר לארוחות .למשל היום ממש לפני מספר רגעים היא הקאה והיא אכלה לפני שעתיים. ההקאות הם במצבים שהיא בעריסה לפעמים ולפעמים שאתה מחזיק אותע אז הם קשתיות. אני חושבת שהיא מעט מנוזלת או שיש לה לחה. ניתן לבדוק נזלת ולחה? הרופא בדק את הנשימות ואמר שבכל תקין. היא מגעקת הרבה .יש לזה קשר? בימים האחורנים התחלתי לקחת גלולות האם יכול להיות קשר לזה? יש מצב להחנקות כאשר מקאים בעריסה ?

המשך הקאות

מה שנירא לי הכי חשוב כעת זה לשקול אותה ולוודא שהיא ממשיכה לעלות במשקל למרות ההקאות. אם כן עולה במשקל כרגיל, ייתכן מאוד שבאמת הילדה מעט מנוזלת וזה הגורם להקאות. הגיהוקים והגלולות לא קשורים לעינין. אם היא לא עולה במשקל או אפילו יורדת יש צורך בבדירות מעמיקות יותר, ואז על הרופא הילדים להחליט באיזה מסגרת. דר' מילה ברק

למעלה