הקאות בלידה???

נחמדמדה

New member
הקאות בלידה???

בנות יקרות,שמעתי מכמה חברות שלי שהן הקיאו כל מהלך הלידה,זה נשמע נורא!לא מספיק תחושת חוסר האונים מהלידה עצמה?!רציתי לשאול אם גם אתן חויתן כזה דבר?זה נורמאלי?ועוד שאלה-האם לכל יולדת מחדירים מחט עירוי/אינפוזיה?אני כבר מזה בפחדים מהלידה:-( תודה חמודות

blumm1

New member
נורמלי וקורה הגוף מנקה את עצמו יכול

גם להיות שתהיינה יציאות רכות יותר לקראת הלידה גם סימן

בהחלט יכול לקרות

הכל לוחץ באזור הבטן ויתכן שזה יגרום להקאות. בגלל זה ברגע שאת בחדר לידה, את לא אוכלת וכשיש צירים, עדיף לאכול משהו קל. בעירוי הוא מכיון שלא אוכלים, שתהיה אנרגיה. בד"כ מוסיפים לו סוכר מאותה סיבה.

עירוי - את יכולה לבקש שלא יהיה.

אסור להחדיר לך עירוי ללא הסכמתך. את יכולה לשאול האם יש צורך רפואי בעירוי ומה הוא הצורך הזה - ולהחליט אם את רוצה או לא. נכון, נוטים שלא לעצור לפני פרוצדורות ולשאול אם את מסכימה, אבל זכותך החוקית לעצור את הצוות, לשאול שאלות, ולסרב אם את לא רוצה את הטיפול. רק שימי לב, יש מקרים בהם חייבים עירוי - לפני מתן אפידורל, בניתוח וכו'. מנסיוני, בחדר צירים בסורוקה, בשלב שבו רק רצו מוניטור של שעה, מיד ניגשה אלי אחות עם עירוי - הפסקתי אותה ואמרתי שרק אחרי המוניטור, במידה שיהיה צורך, שידקרו אותי. היא לא אהבה את מה שאמרתי. גם הרופא התורן הגיע להסביר לי שזה נוהל. אז מה. אמרתי לא וזהו. בתום השעה, כשהוחלט על זירוז, רק אז דקרו אותי (והמכשפה פתחה את הוילון בתום המשמרת שלה לצחוק עלי על העירוי שלא רציתי ושבכל זאת קיבלתי). לגבי ההקאות - אני לא הקאתי וכך גם אחיותי וחברותי. אני מניחה שזה אישי. מצד שני, גם בהריון לא הקאתי אפילו פעם אחת, אם זה אומר משהו.

אצלי ההקאה קידמה את הלידה

היא דחפה את הסרעפת (?) למטה, וזה לחץ על הרחם ועזק לקדם את הלידה. קצת כמו אפקט של אפצי' גדול
לא כיף אבל עוזר. (אגב לא הקאתי בהריון אז זה בא לי בלידה
).

הקאות בלידה מתרחשות בדר"כ

בשלב המעבר (בין 7-10 ס"מ), אבל יכולות להתרחש בכל שלב. יולדות שמקיאות מדווחות על תחושת הקלה גדולה ופעמים רבות הלידה מתקדמת מאד יפה לאחר ההקאה. לא כל יולדת מחוברת לעירוי, נשים שמבקשות ללדת בלידה טבעית, בדר"כ לא מחוברות לעירוי (הן פשוט שותות). אבל כשיש התערבות בלידה (כגון: פיטוצין, פתידין, אפידורל וכו') האישה תחובר לעירוי.

למעלה