הקאות חוזרות

דליה.ד

New member
הקאות חוזרות

שלום רב! אני מחנכת כיתת cp, בכיתתי ילד נפגע cp quadriplegia, עם אפרקסיה שפתית (אינו מדבר), ריור מוגבר וטונוס נמוך. מקיא לעתים תכופות. בתצפיות ומעקב שעשינו גילינו י ההקאות מתרחשות סביב לארוחות, לפני ואחרי לפעמים עד ארבע פעמים ביום. מדובר בילד בן 7 כבד משקל (130, 44 ק"ג), כך שברור שאוכל לא חסר. ההורים אינם משתפים פעולה. הפנינו לאנדוקרינולוג ילדים וגסטרו ילדים, אך בינתיים ההורים עוד לא לקחו אותו. מדובר בילד אינטילגנט, מתקשר ללא מלים, מתוק ויפה. עניין ההקאות מכביד עליו ועלינו - הצוות החינוכי. מה דעתך?

הקאות,האכלת יתר ורפלוקס

תודה על שאת משתפת אותי ראשית- ההורים חייבים לקחת את ילדם לטיפול- את תמיד יכולה לקבל סיוע מעובדת סוציאלית בכדי לסייע להורים לתת לילד טיפול אופטימלי לאור המשקל ייתכן ומדובר בהאכלת יתר- דיאטנית לילדים חייבת להיות בתמונה לילדים עם שיתוק מוחין יש יותר רפלוקס- וזו אפשרות עד לתור אצל הרופאים שאת צריכה לוודא שמתקיים- אני מציע לבצע שינויים דיאטניים פחות מאכלים שומניים המאיטים את התרוקנות הקיבה ללא קפאין- יש גם בקולה וברוב המוגזים ללא משקאות קרים- קור מאיט התרוקנות הקיבה אני בטוח שהגסטרואנטרולוג יסייע עוד יותר

למעלה