הקאות לאחר פתיחת טבעת

ורד זר

New member
הקאות לאחר פתיחת טבעת

עברתי בהצלחה ניתוח טבעת לפני 11 חודש. ירדתי למעלה מ-20 ק"ג, כמובן תוך הקאות בלתי פוסקות.
לפני חודשיים הלכתי לרופא לפתיחה חלקית של הטבעת. עליתי מייד 3 ק"ג. ההקאות נמשכו וירדתי 2 ק"ג.
לפני חודש הלכתי לעוד פתיחה. שוב עליתי מייד ולאחר שבועיים ירדתי במשקל שוב. אני ממשיכה להקיא. יכולה לאכול מעט ורק כמה סוגי מאכל: לא בשר,לא ירקות ולא פירות. גם לא מיצים טבעיים. ניסיתי סלט מלפפונים מרוסקים. גם את זה הקאתי.
האם לנצח ימשך הסיוט?
אני מאושרת מהמראה שלי, מרגישה מצויין וכל מחלות הרקע שהיו - נעלמו. א-ב-ל, אני חולמת על סלט ירקות למשל או על מיץ תפוזים. וגם לא נראה לי שההקאות יכולות להיות חלק קבוע מחיי. אני מצד שני, חוששת מעוד פתיחה של הטבעת כי אני חוששת מהשמנה חזרה.
יש עיצה? יש פתרון?

אופירA

New member
מנהל
זה לא צריך להיות כך בכלל.

ההתנהלות שלך ממש לא טובה.
לא ברור לי בדיוק מה קורה בהתנהלות שלך, ואיפה הכשל ההתנהגותי. אבל ברור לי שזה לא צריך להיות כך, גם לא אצלך.
עצם ההתבטאות "כמובן תוך הקאות בלתי פוסקות" מוזרה בעיני, ומעידה שהגישה שלך מלכתחילה לא נכונה.

אני צריכה להבין מה את אוכלת, מה אכלת 11 חודש, מה היה לפני הניתוח (רקע, גנטיקה, מה אכלת, מה הסיבה להשמנה), ואם את יודעת את הכללים הנכונים לאכילה עם טבעת, כפי שאנו מדריכים בפורום התמיכה, קיצורי קיבה, ובאתר "טבעת" שבחתימתי.
לשם כך אני מציעה לך להתקשר אלי לייעוץ טלפוני חינמי, מקיף ומשנה חיים.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי. אפשר עד 12 בלילה.

טבעת אינה מלתעות. היא לא אמורה לחסום את המעבר לאוכל. היא אמורה לעזור להתגבר על הרעב, ולאפשר לאכול מעט מאוד. אבל לאכול, ובריא.
הרזיה מתרחשת כתוצאה מתכנון קלורי ומהבנה בתזונה, ובדרך שבה מטפלים בחילוף החומרים הפגום, שהוא הבעיה העיקרית של שמנים שהגיעו למשקל מורבידי.
כך שצריך לברר אם יש לך מספיק ידע בתזונה המותאמת לחילוף חומרים איטי, מבחינת סוגי המאכלים, כמויות, צירופים, פיזור, טיימינג וכל הכללים הנחוצים כדי לחיות אורח חיים נכון. כשחיים נכון, ההרזיה מתרחשת, לאורך זמן.

הקאות לאחר פתיחת טבעת

נשמע שלמרות הירידה במשקל איכות חייך נפגעה, בדומה למנותחי טבעת רבים אחרים.
לא במקרה מעטים החולים שחיים בשלום עם הטבעת שלהם בטווח הארוך.
יתכן שבמעקב צמוד יותר עם הדרכה טובה יותר תוכלי להגיע לאיזון נכון יותר וע"י כך לשמור על משקל נמוך מבלי להקיא, אך לא אתפלא אם בסופו של דבר תבחרי לוותר על הטבעת ואולי אף להמיר אותה בניתוח אחר.

אופירA

New member
מנהל
האם לאחר המרה לניתוח אחר

מחלימים החולים ממחלת ההשמנה המורבידית?
האם לניתוחים האחרים אין השלכות בטווח הארוך על בריאות האדם?
האם אין אפשרות כלל להשמין בטווח הארוך לאחר ההמרה לניתוח אחר, או לאחר שמבצעים ניתוחים אחרים כברירה ראשונה?

ואם יש אפשרות להשמין, מעט או הרבה, גם לאחר ההרזיה באמצעות ניתוחים אחרים, מה צריך החולה לעשות, לאחר שהשמין?
האם הוא צריך לעשות ניתוח שלישי, ורביעי, וחמישי, ושישי? האם אין השלכות חמורות במיוחד לניתוחים אלו?
האם ניתוח מעקף התריסריון, ש"אינו מאפשר כלל למנותח להשמין, והוא יכול לאכול כמה שהוא ירצה", אינו גורם לאיכות חיים גרועה במיוחד לרוב מנותחיו, יותר מאשר כל טבעת שבעולם?

לעניות דעתי, המציאות מוכיחה מעבר לכל ספק, שכל החולים בהשמנה מורבידית משמינים בטווח הארוך אחרי כל ניתוח מכל סוג שהוא, אם לא שינו את אורח חייהם והתרגלו להרגלי תזונה נכונים. ואין לכך פיתרון באמצעות ניתוחים חוזרים נוספים, כל 3-4 שנים, ללא שהחולה מסתכן מאוד מאוד בהרעה גדולה בבריאותו ובאיכות חייו, בעצם ביצוע כל כך הרבה ניתוחים בקיבתו (הגם שהכירורגיה היתה מאוד רוצה להאמין שיימצא ניתוח שיפתור את בעייתם של השמנים בלי לסכן את בריאותם).

לפיכך, אם מבצעים פתיחה מתאימה בטבעת, מפסיקים לסבול מהקאות ומירידה באיכות החיים, אבל משמינים כמו אחרי כל הניתוחים האחרים. וכמו אחרי כל הניתוחים האחרים, אין מנוס מלעשות שינוי מלומד ומתאים באורח החיים, ובכך להשיג את מיתון ההשמנה גם בעזרת ניתוח הטבעת, ללא פגיעה משמעותית באיכות החיים ובבריאות מערכת העיכול.
מה שנראה לי בריא הרבה יותר מאשר להסתכן בסכנותיו של ניתוח רביזיה, שהוא לצערי הגורם לרוב מקרי המוות בניתוחי בריאטריה.

למעלה