הקאות מרובות

סיוןט

New member
הקאות מרובות

ביתי בת 10.5 חודשים היא מקיאה מגיל ינקות, כשבחצי שנה הראשונה ההקאות היו בערך פעם אחת ביום. והיא ניזונה מהנקה בלבד. בתקופה האחרונה היא החלה לאכול בקבוק עם איזומיל והיא מקיאה לפעמים גם 3 פעמים ביום. ההקאות יכולות להיות ישר אחרי הארוחה, יכולות להיות כשמושיבים אותה לכיסא לאכול או כשמקרבים אליה את הבקבוק ואפילו אחרי שעתיים שינה. ולפעמים היא אוכלת את הבקבוק וכלום לא קורה. חוץ מזה היא לא כל כך מתלהבת לאכול ירקות או פירות מרוסקים למרות שבגיל חצי שנה כשהתחלנו לתת לה מרוסקים היא כן אכלה אותן יפה לתקופה של חודשיים ופתאום לא מוכנה לאכול. היא אוהבת לאכול עם הידיים אבל עדיין לא אוכלת כמות שמספיקה לה. היא כבר שבועיים לא יונקת למרות שהיום נראה היה לי שהיא מנסה לינוק וחשבתי שאין הרבה סיכוי שהיא תזכור מה זה והיא החלה לינוק בהתלהבות והקיאה מיד אחרי שסיימה. נראה לי חשוב לציין שהיא תאומה ואחותה אוכלת יפה מהכל אבל עדיין יונקת כי היא לא מוכנה לקחת בקבוק. אבל ניזונה מירקות, פירות ודיסה בכפית. זה הפך להיות ממש סיוט לתת לה בקבוק כי אנחנו לא יודעים איך זה יגמר. היא גם אחרי מחלה ויראלית של הקאות ושילשולים שהגיעה עד מתן עירוי נוזלים וירידה במשקל. אני מעריכה שהיא שוקלת עכשיו 6 קילו בערך.

הבהרות

לא ציינת מה היה משקל לידתה. האם ההקאות גברו עם מתן האיזומיל ולמה בחרתם דוקא אוכל צמחי? האם ההחמרה בהקאות הופיעה/החמירה אחרי המחלה הויראלית? האם ניסיתם לתת לה את החלב שלא בבקבוק אלא בכפית או בכוס ? השלימי לי את החסר ואשמח לענות לך

סיוןט

New member
הבהרות

נטע נולדה במשקל 2300 היא אוכלת איזומיל כי היא רגישה לחלב, יש פעמים שהיא אוכלת את האיזומיל יפה מאוד ולא מקיאה לכן זה לא נראה לי כמו תגובה אלרגית לאיזומיל, למרות שהרגישות שלה לחלב היתה מאוד חריפה. ההחמרה בהקאות החלה כחודש לפני המחלה הויראלית והמשיכה אחריה. בכפית היא בכלל לא מתלהבת לאכול גם ירקות וגם פירות ומאוד קשה להאכיל אותה בכפית. היא תמיד תעדיף לאכול עם הידיים. נראה שהיא עדיין זוכרת את היניקה ומעדיפה יניקה על פני הבקבוק ורציתי לדעת אם ישנן הפרעות אכילה פסיכולוגיות בגיל כזה, כלומר האם היא יכולה להקיא רק כדי למשוך תשומת לב או כמשחק כוח על ההנקה שאני מונעת ממנה ועדיין ממשיכה לתת לאחותה התאומה. היא לא לוקחת מוצץ אז די חשוב לי שהיא כן תקח בקבוק כדי להרגיע אותה ולעזור לה להרדם. תודה רבה.

המשך נקודות למחשבה...

נקודות למחשבה: -קשה לי להבין למה היא לא יונקת יותר, בעוד אחותה התאומה עדין יונקת. אשמח אם תפרטי... -בכל מקרה ידוע בספרות שכ-40% מהילדים שרגישים לחלב פרה רגישים גם לסויה ויתכן שיש לזה קשר להקאות. -לגבי הקאות ממראה של בקבוק או מעצם ישיבה על כסא זה בהחלט יכול להיות רצוני כבר בגיל כזה וצריך להבין מאיפה זה מגיע. - אני חושבת שבשלב הראשון את צריכה להחליט אם את רוצה להמשיך להניק או לא, או אפילו לא הנקה מלאה. אפשר לנסות לתת לה חלב יותר היפואלרגני, כמו "נוטרמיגן" (שדרך אגב טעמו לא מזהיר) ולראות אם יש שינוי מבחינת ההקאות. בכל מקרה אצל ילדה שוקלת 6 ק"ג בגיל 10 חודשים וחצי עם קליניקה של הקאות יש לשלול קודם בעיה רפואית גרידא לפני שפונים לסיבות אחרות. נסי להעזר ברופא הילדים שלה ובמידה ותגיעי למבוי סתום נשמח לעזור במרפאתנו.

סיוןט

New member
תשובה

לגבי הגמילה מהנקה אני פשוט רוצה להפסיק להניק וברגע שנטע למדה לשתות מבקבוק הורדתי לה את הנקות היום ואח"כ בעקבות המחלה גם את הנקות הלילה, אחותה לא מוכנה לשתות מבקבוק למרות שאין לה בעיה לאכול את האיזומיל מוסמך בכפית. ולכן אני עדיין מנסה ללמד אותה לשתות מבקבוק לפני הפסקת ההנקה. בעקבות הרגישות הקשה שלה לחלב הרופאה שלה חשבה על הסטטיסטיקה לגבי רגישות לסויה ונתנה לי את הנוטרמינגן אבל כמו שציינת טעמו בכלל לא מזהיר ונטע לא הסכימה לגעת בו וכדי לנסות בכל זאת לגמול אותה מהנקה עברנו בנוכחות הרופאה לאיזומיל וזה נראה היה שהיא לא רגישה לסויה. אני מרגישה לפעמים שההקאות הן בכוונה, היא כאילו משתעלת בכח ומקיאה למרות שישנן הקאות מתוך שינה אם היא נרדמת אחרי הבקבוק או הנקה. היום למשל היא אכלה ירקות ממרק של קוסקוס ורציתי לנסות לתת לה את הקוסקוס עצמו בכפית ורק נגעתי בפה שלה עם הכפית היא עשתה פרצוף שזה לא טעים לה והקיאה את כל הארוחות הקודמות. אני הולכת איתה מחר לרופא גסטרו ילדים אבל אם תוכלי לנסות לתת לי סימנים להקאות שהן כן פסיכולוגיות בעיקר בגלל שהיא תאומה ויש אצל תאומים את עניין הקנאה ותשומת הלב. תודה רבה.

עדכני אותי

עדכני אותי לגבי היעוץ גסטרו ואז ננסה להחליט לגבי הקאות פסיכוגניות.

סיוןט

New member
עידכון

הפרופסור טוען שיש לה ריפלוקס ולכן היא מקיאה, בדקנו שוב את משקלה והוא 7 ק"ג ולטענתו זה משקל טוב ואין מה להלחץ. הוא אמר שאם אחרי גיל שנה וחודש ההקאות לא יפסקו צריך לטפל בזה ועד אז אם אין ירידה במשקל (שלא ממחלה) פשוט לחכות שזה יעבור. אם בשבועיים הבאים לא תהיה הטבה אז לתת לה גם זנטק נגד חומציות ובנתיים גם לעשות לה בדיקות דם ושתן לשלול מחלות שונות. האמת היא שאני לא מבינה איך נמשיך ככה עם כל כך הרבה הקאות ואי ודאות לגבי מה וכמה היא אוכלת ביום. אבל למרות שלחצתי וניסיתי למצוא פיתרון הבנתי שאין פיתרון לתופעה. אין לנו מושג מה מגרה אותה להקיא בחלק מהמקרים ומה עוזר לה להשאיר את האוכל בקיבה. אני אשמח לשמוע טיפים שאולי יוכלו לעזור (להסמיך אוכל או לדלל וכו... בנתיים נמשיך לאהוב ולחכות שיעבור. הפרופסור די שלל הקאות פסיכולוגיות בגלל שהן התחילו בגיל מאוד צעיר. תודה

הקאו ת חוזרות

האבחנה המבדלת של הקאות חוזרות היא רחבה ובהחלט אחת מהן היא ע"ר רפלוקס שבד"כ משתפר כשעוברים למזון מוצק יותר.\ אני מציעה לך לנסות את הזנטק ולהשלים את הברור הרפואי , אם הברור יתברר כתקין ולא תהיה הטבה עם ההקאות נמשיך בברור גם בכוונים אחרים. לגבי הסמכה של האוכל, את יכולה בהחלט לנסות להסמיך לה אותו עם קורנפלור ולראות אם יש שפור בהאות , במקביל להמשך מתן מזון מרוסק אחר(אפילו בכמויות קטנות ) בהצלחה, עדכני אותי בהמשך

למעלה