הקאות מרובות

סיוןט

New member
הקאות מרובות

ביתי בת 10.5 חודשים מקיאה כפעמיים עד שלוש ביום. היא אחרי מחלה וירלית של הקאות ושילשולים שנמשכה שבוע ובמהלכה היא קיבלה 3 עירויי נוזלים. היא ירדה במשקל ומשקלה עכשיו כ-6 ק"ג והיא לא מצליחה לחזור לאכול. היא הקיאה גם כתינוקת אבל לעיתים יותר רחוקות וזה למרות שהיא רק ינקה. ההקאות ממש לא קבועות לפעמים הם בסיום הבקבוק ולפעמים הם לפני הארוחה כשרק מקרבים לה את הבקבוק לפה או כשמושיבים אותה לאכול על הכסא. לפעמים זה גם יכול לקרות אחרי שעתיים שינה. היא נגמלה מהנקה לפני שבועיים בעקבות המחלה שבה העדפנו לתת לה בקבוק ולמדוד את הכמות שהיא אוכלת (לא אוכלת) ביום. לאכול מבקבוק היא למדה רק לפני כחודשיים. היא רגישה לחלב ואוכלת איזומיל אחרי שהיא לא הסכימה לאכול נוטרמיגן במשך תקופה ארוכה. היא תאומה אבל נולדה במשקל 2300 ולא היתה בפגיה בכלל.

הקאות הפרעה במשקל והפרעות אכילה

מה שאת מתארת דורש התייחסות מהירה ועניינית של רופא מומחה התחילו עם רופא הילדים בקשו הפניה לגסטרו ילדים אתם צריכים הפניה למרכז שיכול לבצע ברור וטיפול ולשקול אלרגיה, רפלוקס, הפרעות אכילה והפרעה בתנועתיות הקיבה בשל המחלה הויראלית אני מודאג ומציע לפנות בהקדם בהצלחה

סיוןט

New member
חוות דעת

ביקרנו עם הילדה אצל רופא מומחה ששמע את הסיפור שלנו, בדק אותה (חיצונית בלבד)והגיע למסקנה שיש לה ריפלוקס ואין מה לעשות חוץ מלחכות שזה יעבור. לטענתו המשקל שלה בסדר (7300) לגיל 10.5 חודשים (גובה 70 ס"מ) והיא נראית לו בסדר. הוא המליץ לעשות בדיקות דם ושתן ואם לא תהיה הטבה בשבועיים הקרובים להוסיף לה גם זנטק אבל חוץ מזה לחכות שזה יעבור. אם תהיה ירידה במשקל (שלא כתוצאה ממחלה) או בגיל שנה וחודש היא עדיין תמשיך להקיא אז לחזור לטיפול. אשמח לשמוע את דעתך על הביקור. האם זה נראה לך מספק? איך אני מתנהגת מחר כשהילדה ממשיכה להקיא ואני לא יודעת אם בסוף היום היא אכלה מספיק וקיבלה את כל מה שילדה בגילה צריכה כדי להתפתח ולגדול.

הקאות ומשקל נמוך

קשה לתת התייחסות בייחוד שריאתם ושוחחתם עם מומחה (האם גסטרואנטרולוג ילדים) בכל מקרה המומחה בדק את הילדה וזה מהווה יתרון ענק- קשה לתת התייחסות רצנית וודאי בקורת ללא בדיקה מקיפה ורק על סמך תאור כתוב ראוי שתשקלו חוות דעת נוספת אם אתם מוטרדים אשמח לנסות לסייע

למעלה