הקאות של ליחה

dafi1

New member
הקאות של ליחה

שלום רב, תינוקי כבן שנה, חלה בוירוס לפני כשבוע וחצי שכלל יום וחצי של חום גבוה, ולאחר מכן שיעול ליחתי ונזלת. הרופא שבדק אותו אמר שזו רק התקררות ויראלית ורשם לו מוקוליט ומי מלח. במי המלח כמעט לא השתמשתי ומוקוליט הוא קיבל פעמיים ביום. אתמול הוא לא השתעל וחשבתי שזה עבר, לכן לא נתתי לו יותר מוקוליט. בלילה לפתע הוא התחיל להקיא, וכך הקיא כחמש פעמים במשך כשעה וחצי. אם אני לא טועה, עיקר הקיא היה מורכב מליחה. שאלתי היא מה לעשות? היום הוא אכל רבע מהרגיל וישן חצי מהרגיל. האם ייתכן שמדובר בשיניים? ואולי זו התפתחות של הוירוס? אולי חלילה, שעלת?

הקיא ליחה

אם הבנתי נכון כ9-10 ימים לאחר התחלת המחלה, לאחר שיפור קל, החל להקיא , הקאות עם ליחה. לי נראה שמדובר באותה מחלה, שטרם הסתיימה ושאומנם עושה רושם של מחלה וירלית. ילדים מקיאים בקלות. ולעתים קרובות השיעול, אפילו הקל ביותר, מהווה גירוי להקאה. גם קורה לא פעם שמחלה שמתחילה כבעיה בדרכי הנשימה , ממשיכה לאחר מספר ימים עם הקאות ואפילו קצת שלשול. אם מאז התינוק הפסיק להקיא , ממשיך לאכול ואינו משלשל, אין צורך לעשות דבר. אם ממשיך להקיא ולמעשה אין הוא מקבל נוזלים , יש לפנות לרופא. המוקוליט אינו מונע שיעול , הוא רק מאפשר לליחה הסמיכה להפוך לנוזלית יותר , כך שקל יותר להוציאה ( גם אם התינוק בולע אותה , עדיין היא משתחררת מדרכי הנשימה). מאחר ועברו כבר 3 ימים מאז השאילה אני מניחה שאו שהדברים הסתדרו או שכבר פנית לעזרה רפואית. אם זה עדיין אקטואלי את יכולה לעדכן אותי. אין מה להשים את השיניים כאשר יש סימנים כל כך ברורים של מחלה. דר' מילה ברק

למעלה