הקאות

tinil

New member
הקאות

שחף בת חצי שנה , עד עכשיו ניזונה מהנקה מליאה . בשבועיים האחרונים ( התחלנו מנה אחת של תחליף) כמעט כל יום היא מקיאה פעם אחת , לא את כל הארוחות . חשבנו שמדובר כי הבעיה בתחליף החלב , אבל ביומיים שבהם אכלה רק חלב אם היא גם הקיאה . עברנו לתחליף צמחי ושוב הקאה . מדובר על הקאה שך ארוחה אחת ביום . די מתלבטת , אם ההקאות נובעות משינוי בתזונה . עברנו לתחליף כי אני מרגישה שהחלב שלי כמעט נגמר . האם לתת לזמן לעשות את שלו או שכדאי לעבור לתחליף חלב לפי מרשם ? רופא הילדים טוען שקיימת בעיה רק אם היא יורדת במשקל , קיבלתי ממנו מרשם לתחליף חלב שאותו היא לא אמורה להקיא . תודה .

אני מציעה ללכת עם הרופא

הקאות הן עניין שיכול להיות רציני בגלל סכנת התייבשות ולכן רצוי מעקב צמוד .

אור ויס

New member
גם לי קרה

כשהפסקתי להניק ועברתי בהדרגה למטרנה (בגיל 1/2 שנה) החל ילדי להראות סימני רגישות - אדמומיות בגוף ויובש. רופא עור מומחה ורופאת ילדים טענו כי הילד סובר מדלקת עור אטופית ויש להשתמש בקרמים וסבונים משובחים למיניהם. עשיתי זאת וכמובן שום דבר לא עזר ולאחר חודשים הילד החל להקיא, בהתחלה במנות קטנות ואז כמעט כל ארוחה. החלפתי לו את התזונה למטרנה צמחית- והפלא ופלא- הדלקת עור אטופית נעלמה יחד עם ההקאות. אני מודה מקרב לב לעצמי שהייתי מספיק חכמה ועירנית וקראתי מספיק מאמרים באינטרנט והחלטתי להעביר אותו למטרנה צמחית. ובוודאי לא מודה לרופאים המומחים שהתיעצתי עימם ונתנו לי תשובות ששוות ל.... ואסיים בנימה אישית - מצטערת מאד מאד שלא התעקשתי להניק את בני עד גיל שנה... יכול להיות שמדובר ברגישות לחלב וכדאי שתדעי שיש סימילאק נטול לקטוז

למעלה