הקבלה היא מדע ולא דת

hagit32

New member
הקבלה היא מדע ולא דת

לכל הנשים שמחפשות עניין מעבר לעולם הגשמי שלנו כל חיי חיפשתי סוף סוף מצאתי.... אני לומדת בקב החוץ של בני ברוך, אני חילונית , תל אביבית ועוסקת בתחום הקולנוע מצאתי שם את מה שחיפשתי יש המון נשים, יש קב נשים, תמיכה ועידוד לא, ואין כאן שטיפת מח ממליצה בחום... http://www.kabbalah.info/hebkab/index.php

אריק ל

New member
מיסטיקה היא לא מדע

לכן כל ההודעה שם היא תעמולה זולה ותו לא. וגם עושה עוול למוסד המכובד הזה שנקרא מדע. אולי בימי הביניים מיסטיקה הייתה מדע, היום לא.

hagit32

New member
חבל לי שאתה חושב ככה

ושאלה לי: אתה כ"כ סוגד למדע... עם כל ההתפתחויות של המדע..האם אתה מאושר? האם זה עשה לך חיים יותר קלים? מה זה משנה איך קוראים לזה? אם זה מה שיוביל אותנו לאמת? אני לא רוצה להתווכח איתך. אם קראת מה ששלחתי לך ולא הבנת. אז חבל על הזמן. אין לי מה להוסיף http://www.kabbalah.info/hebkab/maamarim/maamar_makor_matrat.htm חגית

אריק ל

New member
אני ממש לא "סוגד" למדע, כי אין למה

לסגוד. המדע הוא לא דת. המדע מתבסס על הוכחות. אם תוכיח לי שמשהו במדע לא נכון, וההוכחה תיהיה מדוייקת ותיהיה לה אחיזה במציאות, אני אקבל את זה. והמדע אכן עשה אותי לאדם הרבה יותר מאושר ובטח שבטח הקל על החיים שלי. עצם העובדה שאני יכול פה לשבת ולשוחח איתך מבלי הצורך לעבור עשרות קילומטרים וזמן יקר, היא ההוכחה הכי ישירה. העובדה שהאוכל לא מתקלקל יום אחרי שקונים אותו בזכות המקרר, עשתה את חיי הרבה יותר פשוטים. לא שלא הבנתי, אני פשוט לא מקבל את זה שאת משתמשת במונח מדע על משהו שאפילו לא קשור למדע. בטח שזה משנה. כי השם שבו את משתמשת משמש אותך להפלת אנשים בפח כדי שכבר מההתחלה יתייחסו בשיא הרצינות לדבר שאותו את מקדמת. את בעצם ע"י שימוש בשם הזה, שהוא גם לא נכון, מטעה אנשים לחשוב שמדובר במשהו מדעי, במשהו מדוייק, במשהו שהוכח ע"י המדע.

hagit32

New member
חבל על הויכוח

לא אתה ולא אני מוסמכים להגדיר את המילה מדע. ולתשומת ליבך, מנסיון אישי שלי, אני יכולה להוכיח מלא חוקים שעובדים בקבלה, זו ההגדרה שלך למדע, לא? אני לא רוצה יותר להתווכח בנושא זה. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה. יומטוב.

אריק ל

New member
אין ויכוח כל עוד את לא משתמשת

במושגים שקריים כדי להציג את הקבלה בתור מדע. הקבלה היא לא מדע, נקודה. באמת חבל להתווכח. והדבר היפה ביותר במדע, בניגוד לדת, שאותו דווקא קל מאוד להגדיר. הנה הגדרה למדע:
science knowledge that deals with a body of facts or truths systematically arranged and showing the operation of general laws; systematic knowledge of the physical or material world gained through observation and experimentation​
זאת ההגדרה של קבלה:
An eclectic and multiform mystical system of ancient Jewish origin analogous to yoga. It encompasses "angelology," demonology, meditation, and prayer.​
מכיוון שהקבלה לא עומדת בקריטריונים של מדע, הקבלה היא לא מדע.

למעלה