הקדמה ארוכה ושאלה

הקדמה ארוכה ושאלה

לפני המון שנים-18 היתה לי תאונת דרכים ואחרי זה לא הבינו אותי כל כך והייתי עצבנית. רשמו עלי כל מיני דברים בלי שידעתי, עשו ממני בלתי כשירה וכו'. אחרי המון שנים הלכתי לעורך דין ועכשיו אני נחשבת כשירה. בגלל שהבינו אותי לא נכון המליצו לי אחרי בית החולים על שיקום ביחידת שיקום פסיכולוגית שהייתי חייבת ללכת אליה כי הייתי קטינה וכי הייתי חסויה. כנראה שזה לא עזר לי במיוחד.עכשיו הלכתי לועדה בתל השומר בשביל לקבל חוות דעת איך אני יכולה להשתקם באמת. רופא אחד רשם את כל מה שאמרתי לו ואמר שהוא צריך לשבת על זה אחר כך ולהגיע למסקנות ושאני מאוד לחוצה וכנראה מזה הבעיות שלי עכשיו. רופאה אחרת כאילו הבינה שקיבלתי שיקום שלא שיקם אותי ושאני מבקשת ריפוי בעיסוק או משהו קוגניטיבי שישקם אותי אבל היא אמרה שאני מבוגרת מדי ואולי בגלל זה אני לא אקבל שיקום. המרפאה בעיסוק עשתה לי אבחון והיתה מאוד נחמדה. תל השומר זה בעיר מגורי ואמא שלי אמרה שהיא שמעה על המקום הזה ובגלל זה הלכתי לשם.הם אמורים לשלוח מכתב אלי ואולי גם לרופא משפחה שלי, אבל אני שייכת לקופת חולים כללית אז לא בטוח שאקבל שיקום בתל השומר ואולי אצטרך לעבור אבחון עוד פעם.אני בת 31. השתקמתי בהרבה אחרי בית החולים. המצב שלי השתפר אחרי שנים של דשדוש שהייתי אצל היחידה הנוירופסיכולוגית לטיפול ושיקום ששלחו אותי לשם מביטוח לאומי.באו"פ למדתי בהצלחה קורס אחד-6 נקודות.אחר כך לקחתי 2 קורסים במקביל באו"פ ב-3 ימים זה אחרי זה והתייאשתי ולא השקעתי ועכשיו אני חוזרת על קורס אחד-בנובמבר. חברות שלי מתחתנות-לא כולן אבל לרוב מי שעוד לא התחתנה יש חבר. לי יש חבר שיש לו בת וגר עם ההורים שלו ועם הבת שלו ואני איתו בגלל שנחמד אבל אני לא יודעת אם זה יכול להוביל למשהו וזה גם מפחיד אותי. איפה יש ספר שיכול לתת לי מושג איך להעסיק את עצמי באופן קוגניטיבי שגם ישקם במהירות האפשרית את הזכרון שלי שלפעמים הוא ממש טוב ולפעמים הוא ממש גרוע ואני רוצה לשקם אותו. הזכרון המיידי שלי ממש טוב. הזכרון לטווח הארוך גם טוב, חוץ מדברים שלא הצלחתי לזכור בטווח הקצר שזאת מן הסתם הבעיה שלי. אולי זאת בעיה בריכוז. אמרו לי בבית חולים שקריאה יכולה לעזור לי, אבל אני מבקשת לדעת חוץ מזה. כל השנים אחרי התיכון הלכתי לכל מיני קורסים מוזרים, ככה שאני מאמינה שעוד לא התנוונתי. אנא ענו לי על כל שאלות והתייחסו לכל מה שכתבתי. אין לי כיוון מוגדר כי לא נתנו לי כיוון מוגד ובכל פעם שרציתי להשתקם שוב עברתי את אותם דברים בדיוק. נתנו לי לעבוד בסוכנויות ביטוח ואחר כך עזבתי אותם ומצאתי עבודה בחברת ביטוח , אחרי העבודה הזאת שאני עזבתי כי חשבתי אז שאני יכולה להתקדם יותר עם עצמי הורידו לי 23 אחוזי נכות בביטוח לאומי. בקופת חולים לא הייתי עד עכשיו כי לא הפנו אותי לשם, כפי שכתבתי אני יודעת שאני מסוגלת להרבה ורק הזכרונות והחזרה לזה שבעצם עברתי פגיעה איומה תוקעים אותי במקום וכל פעם אני צריכה להוכיח מחדש שאני בסדר ולעבור אבחונים ולספר ולהרגיש חרא . השאלה שלי היא איזה תרגולים אני צריכה לעשות לעצמי בשביל לשקם דברים שמפריעים לי עכשיו ושכתבתי אותם קודם.

את יודעת....

ההקדמה באמת ארוכה ומורכבת מפרטי חיים שונים אבל מתוכה עולה משהו אחד ברור - את רוצה לעשות משהו כדי להכניס יותר שליטה (של עצמך) על חייך. תרגילים אינם הפתרון לשיקום או לשינוי. בודאי לא תרגילים וירטואליים. הם מקסימום יתנו לך תובנה כזו או אחרת (מבטיחה לתת אחד בסוף) מה שחשוב הוא לעשות משהו מעבר להחלטה לשקם - להחליט אם את רוצה טיפול או אימון לבחור טוב טוב מטפל או מאמן ו.... לצאת לדרך ארוכה, אולי לא פשוטה, אבל דרך מנצחת !!! כשאת נעזרת בהרבה גורמים תומכים בחיים הנוכחיים שלך (החבר, חברים אחרים, משפחה וכו'). ובכל זאת, משהו קטן - כי ביקשת. את מתארת נקודות קושי לא מעטות במהלך השנים מאז התאונה. את גם מתארת (במלה אחת שמרכזת בוודאי מאמצים וכוחות עצומים) - שהתגברת, השתקמת, החלמת, הצלחת..... חזרי אל ההסטוריה האישית שלך - והפעם לא מתוך התמקדות במשברים אלא דווקא באותם מקומות (רבים!!!) בהם התמודדת בהצלחה והתגברת. נדרשו לכך כוחות ותעצומות, כמו גם יכולות. והם כולם קיימים בך. קחי דף, כתבי בראש העמוד "יש לי את זה" ופרטי - עד לפרטים הקטנים, את העוצמות שהתגלו בך בסיבובי החיים השונים. מה היה בך שעזר לך לנצח כל סיבוב כזה מה קיים בך וגרם לך להתגבר בכל משבר מה מהדהד בפנים ולא נותן לך לקרוס לגמרי בכל פעם שכזו מהן העוצמות הפנימיות שהתגלו בך במהלך חייך ובמיוחד בתקופות המשבר. פרטי ככל האפשר... הרחיבי... מלאי את הדף ואז, שימי את הדף קרוב אליך כך שתוכלי לעיין בו במשך היום פעמים רבות. זה לא טריק. גם לא פטנט. זו פשוט דרך נהדרת לחזור ולהיזכר כמה פעמים ביום - מה יש בך וכמה יש בך. את כל השאר - תוכלי לעשות בטיפול פסיכולוגי או באימון. בהצלחה, כי באמת מגיע לך
ענת

תשובה:)

טיפול פסיכולוגי אני לא אקח כי ראית כמה שזה יכול לעשות רע וכמה זה עשה לי רע. מה זה בדיוק אימון?

בתשובה למה זה בדיוק אימון....

שלום למקורית,
קראתי את סיפורך המרגש ואת התשובה של ענתוצאות, איתה אני מסכימה מאד ..התרגיל "יש לי את זה" זה בעצם תרגיל באימון.... אמרת שאינך רוצה טיפול פסיכולוגי ואינך יודעת מה זה אימון...שאלת מה אפשר לעשות על מנת לשפר את הזכרון שלך...האמת היא שלא ממש הבנתי מה בדיוק את רוצה להגשים. אם זה שיפור הזכרון נראה לי שזה תחום של מומחה.. אם זה שינוי של מצבים קיימים למצב חדש, כמו לעבור ממצב מצוי למצב רצוי אחר, את יכולה להתאמן עם מאמן על המצב הספציפי. במקרה זה את מגדירה מה בדיוק את רוצה להגשים (כלומר מה המטרה) ואחר כך עושה תוכנית אימון (לפעולה) יחד עם המאמן, ומתחילה בעשיית המשימות בהתאם לתוכנית, להגשים את המטרה. מטרה יכולה להיות גם שיפור הזיכרון אך אילו היית המתאמת שלי קרוב לודאי (אחרי שבדקתי איתך את כל הנתונים) הייתי מזמינה אותך להתיעץ עם מומחה כמשימה ראשונה. מה שעושה את האימון אפקטיבי הוא המיקוד על הדברים שעובדים ועל ההצלחות על ידי יצירת מערכת יחסים עמוקה עם כל מה שיש לך. אני מקווה שזה קצת עונה על שאלתך... אני מעריכה מאד את הרצון העז שלך והדביקות שלך לשפר את חייך. אם יש לך שאלות נוספות אני בטוחה שכולנו נשמח לענות ולעזור.. בכל מקרה אני מאחלת לך הצלחה בדרכך... חיבוק גדול

tlingit

New member
הי המקורית rainman1 ../images/Emo13.gif

קיבלת הצעות ורעיונות נפלאים, ואני לא אוסיף כי "מרוב עצות קשה לצאת לפעולה", ואת מאד רוצה להתמקד ולהתחיל לפעול
לעניין מומחה נראה לי שהכוונה לרופאים מומחים – התייעצות אצל רופא נוירו-כירורג למשל, או התייעצות עם רופא מומחה לנושא זיכרון ושיקומו. מגיעים אליהם דרך הפניה מרופא כללי בקופת החולים שאליה את שייכת. הם מכירים את נושא איבוד הזיכרון והדרכים לעבוד עליו מן הצד הרפואי – שיקומי, כלומר המעשי. מאחר שאת מחפשת דרכים מעשיות לעבוד על פתרונות ייתכן שהתייעצות כזו תועיל לך. מאחלת לך הצלחה במסע שלך, ורק טוב

נוירוכירורג זה מנתח מח

היה לי נוירולוג ומבחינה רפואית אני חושבת שעשיתי הכל.הלכתי לאבחון לא מזמן בועדה בתל השומר ואני מחכה לתשובה שבטח תגיע מתי שהו אחרי סוכות. אחרי זה בטח אלך לרופא משפחה. קיוויתי שמאמנים אישיים יוכלו לתת לי את התרגילים שאני צריכה בשביל דברים שפירטתי בהודעה . בנוסף אני מאוד מאוכזבת מזה שהמלצות בית החולים שמזמן הגיעו לרופאי משפחה שלי (בכתובת שהיתה לי ובכתובת שעברנו אליה) לא יושמו בכלל.

תודה רבה על התשובה

אני רוצה אימון ואני ממש לא רוצה טיפול. אני ממש לא רוצה תרגילים וירטואליים אלא מחפשת תרגילים מעשיים שיעשו נתיבים חדשים במח שלי וילמדו אותו לזכור נכון.דרך אגב, מנסיון מר אני יודעת שטיפול פסיכולוגי זה ממש לא מה שאני צריכה כי הם אלה שאבחנו אותי חזור ואבחן לא נכון ותקעו אותי. טיפול פסיכולוגי עוזר לפעמים אבל לא לבעיה שלי. איך עושים את כל השאר באימון?איך מגיעים בכלל לאימון?

הדברנית

New member
שיפור הזיכרון וביטחון עצמי../images/Emo106.gif

שלום למקורית!יש לי כמה הצעות מתוך ניסיון אישי:1-ספר "מדריך למשתמש בראש"מאת טוני בוזן ופיתרון של תשבצים ותשחצימ קלים{וכאלה שאפשר ליראות את הפתרונות}-בחכלת עוזרים כי גם מטעויות לומדים 2-לצאת יותר:טיולים של פנוים-פנויות טיולים מאורגנים{כמו יד-בן צבי עולם אחר וכ"ד} ולכל מקום שאת אוהבת ליהות בו 3-להירשם לחוגים כמו:פסיכודרמה לוגוטרפיה וביבליוטרפיה וסדנאות כמו צחוק והיתמודדות עם מצבי לחץ כל הדברים האלה עושים טוב לנשמה וזה כבר מהשהו לא?!אז שיהיה בהצלחה ושנה טובה עם הרבה שימחה בלב!

הדברנית

New member
:סליחה אםפגעתי-לא זאת היתה הכונה ||

הדגש שלי היה:שתעשי יותר דברים שיעשו לך טוב!יש בך כוחות להמשיך לצעוד קדימה בראש מורם!סליחה שאני כוטבת במישפטים קצרים שלא בדיוק מביעים את מהשהיתי רוצה ליכתוב כפי שאןלי שמת לב אני כותבת בלי ניקודות וגם עד שאני כותבת לוקח הרבה זמן רקלמדתי קצד להקליד והמיכתב שלך פשות ריגש אותי ולא יכולתי שלא להגיב אז שוב סליחה אם פגעתי בך שנה טובה ובהצלחה!

tlingit

New member
ברוכה הבאה הדברנית ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת לפורום שלנו
מרתק לראות עוד נקודות מבט ומחשבות נוספות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

einatgross1

New member
המערכת ואני

שלום המקורית rainman1. את מתארת כאן מעגל של מערכת מתסכלת ולוחצת, ופער בין ההבנה שלך את עצמך, מול הבנת המערכת אותך. האמת שמה שעברת נשמע כמו סיוט מתמשך, ומזל שהצלחת לשמור על התחושה הפנימית של מי שאת ולמה שאת מסוגלת, מול מערכת שהיא לא פעם מנוכרת. בתוך כל התנודות האלו גם הצלחת להגיע להישגים מסוימים, אך לא בכל התחומים ברור לך שאת בכיוון הנכון, ולא תמיד ברור לך מה הוא הכיוון. יש פה הרבה תחומים שאת מתייחסת אליהם, ויש הרבה מה לעשות. מעבר למה שכבר נכתב לך, אני רוצה להוסיף את הבדיקה איתך בתחום הקריירה. האם את מעונינת לחשוב על כיוונים בתחום הקריירה עכשיו (במקביל לשיפור הזיכרון), או קודם לטפל בשיפור הזיכרון לטווח הקצר, ורק אח"כ לחשוב על קריירה. מה מבחינתך ייחשב כהתקדמות בתחום הקריירה? במה היית רוצה מאוד לעסוק? מה את אוהבת לעשות? במה את ממש טובה? באהבה,

einatgross1

New member
בסדר גמור

ואני בטוחה שיום יבוא ויהיו לך את הכוחות לשאת את עצמך למחוזות להם נפשך חפצה. הרבה הצלחה, כוח, וטוב בעולם. זה מגיע לך,

למעלה