הקדמה : המזרח התיכון בעת העתיקה.-

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
הקדמה : המזרח התיכון בעת העתיקה.-

לפני אלפי שנים החל האדם בן ימינו לנטוש את יבשת מולדתו....אפריקה ולנוע אל הצפון הקריר יותר מיבשת אפריקה . הוא נע צפונה אל אירופה וכן גם אל האגן המזרח התיכון ואל המפרץ הפרסי. במסע הזה הוא יתחיל לגלות דברים חדשים על העולם ,דבר שיביא לשינוי בתפיסה שלו את החיים והעולם. באירופה הילכו עדיין במספרים גדולים וכך גם במזרח התיכון האדם הניאנדרטלי (מי שכיום אנו מגדירים כאדם הקדמון [בבקשה לא להדביק לו סטיגמות היה לו שכל רק שהוא עדיין לא היה מפותח מספיק טכנולוגית]).... המצב לאישורו היה מרתיע שכן האדם הניאנדרטלי שישב כאן היה מעט נמוך מהם ,אך היה בריא וחזק ובעל נטיות לאלימות פיזית (לא רחוק מ- "קרוב משפחה" שהם נטשו באפריקה, הגורילה . האדם המהגר שהגיע אל אירופה ואל המזרח התיכון הביט בחוסר אונים מסביב וכעת נותר הוא נתון לפחדיו וחששותיו. הקירבה אל הסכנה החדשה (ואו הישנה יש לומר לגבי מי שבא מהג'ונגלים של אפריקה) באה לקראתו והיה צורך בדרך מסויימת להשיג ביטחון או יותר נכון לשאוב ביטחון. על כן האדם המהגר פעל בשלושה דרכים על מנת להתגבר על הצרה בעלת החזקה על האיזור החדש : 1) מלחמה עקובה מדם על מנת לטהר מבחינה אתנית את האדם הניאנדרטלי שחי כאן.....(הממממ לא רעיון טוב אם אתה היית אפריקני צנום ואתה פוגש מישהו עם גובה של גרוזיני טיפוסי ,עצבים של מרוקני ומבנה גוף של גורילה וכח של מתאבק סומו ) .... 2) צריך להבין שהאדם הנבון של אז היה פחדן ,חסר אישים שהיה צריך סיבות לתירוצים בכדי להתגבר על הבעיה החדשה ישנה שלו .....הפחד מהלא נודע ,הפחד מהחזק ממנו. הוא פחד (ובצדק) ועל כן הוא המציא משהו חדש שיתן לו תשובה לפחדיו ויסייע לו להבין (להאשים) ולפתור/טור את הבעיות שלו. הדרך הטובה ביותר לפיתרון הבעיה היה המצאת הרעיון של ישות עליונה. האל. 3) כפי שאומר הפתגם הידוע ....אם אתה לא יכול לנצח אותם ,תצטרף אליהם. האדם ניסה את שלושת הדרכים האלה והאמת שמי שפתר את בעיית הניאנדרטלים היה סעיף 3 . הזיווג בין ההומו -ספיאנס לאדם הניאנדרטלי ,יצר סוג נוסף למין האנושי ....הידוע למדע כבני הכלאיים . רבים מאיתנו כיום הם צאצאים לאותם בני תערובת זו.עדויות לבני הכלאיים יש לנו הן בצורת מאובנים והן בתוך התנך עצמו. ההתבוללות המינית של שני סוגי האדם הביאה להסתלקותו הסופית של האדם הניאנדרטלי. הפחד האנושי מהלא מוכר .צרות העין ועוד כל מיני "תחלואים " נפשיים במין האנושי ששרד את הזמן ההוא ,הותיר אותנו עד ימינו אנו חיים בצל הפחד המתמיד מאותם יצורים קדומים שהרתיעו את אבות אבותינו. כאן אני אמתין לשאלות ודברים שהחברים כאן ירצו לשתף או לשאול.

IBP1

New member
מבחינה דתית כן ......

מבחינת האמת בשטח .....המממממ לא!!!!!

IBP1

New member
ישנן בדיקות פחמן 14 ....

בדיקת התיארוך שלו לגבי עצמות באיזורנו מחזיר אותנו לפני כ-28000 שנים..... העצמות העתיקות מאפריקה מביאות אותנו לקצת יותר מפי שניים מזה. אם נערוך בדיקת פחמן 14 למספר מקומות במערכת הכוכבים מסביבנו ונעמיד זאת מול תיארוכים של סלעים עתיקים של כדור הארץ נגיע ל-5 מיליארד שנים .עד כמה שזכור לי מלימודי התורה בישיבה העולם אמור להיות בן פחות מ-6000 שנים. בוא נשאיר את האמונה בצד ולא נחפש לשים אותה מתחת ל"מיקרוסקופ " .שכן אני בחמש דקות מפריח את כל מה שנמצא בה אחת לאחת. נ.ב: אני מחשיב עצמי כיהודי המאמין בקיומו של בורא עולם !!! אבל מוכן להתערב כי מישהו בדרך .....דאג לשנות כמה דברים בספרים הקדושים והיהדות לא תמיד הייתה טלית שכולה תכלת....

../images/Emo197.gif בתור יהודי מאמין

לפי היהדות - אדם הראשון יחד עם חווה נולדו על הר הבית במקום בו נימצאת כיום כיפת הסלע . ובאותו המקום גם ניברא כל העולם

IBP1

New member
מנא הני מילי ?

בתרגום מארמית לבקשת השאילתא "מניין המילים הללו?"........ ואני עד כמה שאני מכיר את התורה תמיד חשבתי שהאדם נברא בגן עדן....טוב לדעת שהם לא נבראו בגן העדן ונבראו בהר הבית וכל התקדים הדיוני של הקבלה בגין שכר הצדיקים לשוב אל גן העדן באמתלא לתיקון חטא אדם וחווה הוא כלום.....היש סיכוי אולי שהר הבית הוא גן עדן???? נו תהיה רציני קצת בתשובותייך ,אילו לא תשובות שמביאים למישהו שבקיא בתחום. בבקשה קצת מקורות ואסמכתות לדברייך.

פרויז1

New member
האי נודע ילד את הדת?

תוכל לפרט יותר את התהליך שהוביל ליצירת הדת? למעשה איציק, אתה מתאר את הזיק הראשון של סיפוק צרכים אנושיים באמצעות הדת. תודה רבה!

Simply Miri

New member
../images/Emo124.gifפרוייייייז-

הנה- בסוף מצאתי אותך- מחפשים אותך בעולם המיסטיקה! נו... רוץ- ואפילו הקדשתי לך שיר
. חוצמזה- נחמד לראות שאיציק הוא העזר כנגדך... גילי כנראה צודקת
נתראה ב
?

פרויז1

New member
מה? לא יכלו לעשות הוקוס פוקוס ולדעת

בדיוק שאני ממש פה? איזה מיסטיקנים אתם, אה? מי???

IBP1

New member
תעשה טובה פסיפלורה .....

תריץ בגוגל את המשפט הבא....."עולם חסד יבנה" תבין מעט איך העולם באמת נברא... אם יש לך מעט רקע קבלי כמו שלי יש ,תקבל תמונה מעט שונה מזאת שהרבנים ממציאים כל יום מחדש.....

פרויז1

New member
איציק! האם קיים הבדל בין

הראייה המחקרית לבין הראייה האמונית? מעניין! אני משער שתימָצא מחלוקת ביניהם מכל מיני סיבות, לרבות : שיטות תעוד ורישום, מתודות לימודיות , אופני הניתוח ועוד. ובכלל : הגישה האמונית קשיחה ולא מקבלת ביקורת בהשוואה לגישה המחקרית המעמידה עצמה לביקורת. אני לא נוקט כרגע שום עמדה, אני רק מברר את ההבדלים בין הגישה האמונית לבין הגישה המחקרית.

פרויז1

New member
אם כך, יסוד אי ההתאמות בים האמוני למחקרי,

נמצא פחות או יותר במה שהצעתי. תוכל לתת דוגמה אחת לאי הסכמות הקיימות בין שתי האסכולות ? תודה !

IBP1

New member
גיל העולם למשל...

יש עוד אלף ואחת דוגמאות .....ישנם חלקים בתורה עצמה שצונזרו .....פסוקים שהושמטו.... אלף ואחת דברים שהם עבודה זרה שחדרו אל הדת היהודית והפכו להיות חלק ממנה.

פרויז1

New member
הדתות מעתיקות אלו מאלו,

וזה לדעתי, מזכיר הכנת עבודה סמינריונית : סוקרים כמה עבודות/מאמרים קיימים ועל בסיס ידע זה עושים סיכום 20 עמודים כשבחצי האחרון, כותבים מעצמנו על יסוד מה שסיכמנו. אתה לא חושב שהדתות גם קמו כך?

IBP1

New member
כך היהדות עשתה מהזארטוסטרים למשל.....

אז למה שהיתר לא יעשו אותו דבר גם ליהדות.

למעלה