הקדמה לדיון מזרח ומערב.

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
הקדמה לדיון מזרח ומערב.

בכדי להבין איך תרבויות דתיות קמות ,עולות ,נופלות ויוסדות אחרות ....צריך לדעת כמה דברים ראשוניים : 1. מהות הטבע האנושי. 2. פוליטיקה אזורית. אם נציץ למשל אל עולם המיסטיקה נבין כי מיסטיקנים ומאגים וכל מי שעסק בדת ובאמונה ,הרוויח הכי הרבה כוח מחששותיהם של ההמון הפשוט. בין אם מדובר בכוח פוליטי ובין אם מדובר בבצע כסף. אנשי הדת ,המיסטיקנים והמאגים מהווים מקור של כוח הנותן לאדם המאמין ביטחון בהם. הם מספקים משהו שכל אדם מחפש בעת בעיה ...פיתרונות! אם אנו מסתכלים על המפה האזורית העתיקה אנו רואים את הזארטוסטרים והשומרים במזרח. התרבות היוונית והרומית בצפון .במרכז התרבות הערבית והכנענית ,הנבטית והאמורית. בדרום הזאר האתיופי ,במערב התרבות הברברית המארוקנית ,התרבות הטוארגית העתיקה של אנשי המדבריות הצפון אפריקניות. האימרה שהביטחון הוא במספרים משחקת כאן בגדול. אם אנו מעוניינים לחוש ביטחון אנו צריכים לחיות כקבוצה. קבוצה בעלת זהות אחידה מגדילה את הסולידריות בשעת סכנה. יש לזכור פרט קטן שהמאבקים אז סבבו סביב העניין של חקלאות ודת , האנשים נדדו בזמן ההוא לפי מקורות המזון שהיו קיימים אז. דוגמא יפה לכך אנו רואים בסיפור של יעקב ובניו שירדו למצריים בזמן שבארץ ישראל הייתה בצורת. תרבויות זזו כל הזמן ולפעמים עסקו במסחר בימי שלום. דוגמאות לכך יש למכביר בהיסטוריה המקומית שלנו דוגמא לכך ניתן לראות בפולקלור המקומי. ניקח למשל את הסמל המוכר בשם "חמסה" , באיזורינו הוא מוכר תחת נוספים ,"היד של פאטמה" .האמת שעד היום אין יודעים את מקורו האמיתי של הסמל כי רבים בעת הקדומה עשו בו כשלהם ולאחר מכן .בעת העתיקה הוא שימש כסמלה של טתיס (האמא המאמצת של הרה [אישתו של זאוס.]) מאמיניה ענדו אותו על מנת לייצג עצמם כמאמיניה .בעיקר אלה שיצאו לים. הברבריים המארוקנים מציינים את הסמל להגנה מפני כוחות השחור. באיסלם הוא נתפס כסמלה של פאטמה ביתו של הנביא מוחמד. . החשש מהלא נודע והלא מוכר הביא להמון מלחמות קודש . מלחמות שכל מה שהביאו היה לעוד מלחמות. הפיתרון לחוסן של העם היה לקחת את הסמלים של האוייב החזק ולאמץ אותם על מנת לשאוב מהם כוח ,ביטחון,הצלחה וכדומה. על נושאים כאלה ואחרים אנו נדון היום. כאן נשאר לכם לשאול שאלות ונראה לאן דיון זה ימשוך.

איציק בוקר אור ../images/Emo42.gif בקשר ל-../images/Emo57.gif:

אני הבנתי שהחמסה מייצגת את הסמל לכוחם האנרגטי של כפות הידיים, נשמע הגיוני לא? מה אתה חושב?

IBP1

New member
כן בהתיחס לצד המזרחי של הירדן.....

בצד המערבי "האצבעות" נתפסים כסמל הנחשים הערמומים והמפתים בתרבות הברברית והיוונית....

פרויז1

New member
איציק! בהקשרה "כיד של פאטמה" ,

מה החמסה סימלה? מזל טוב/רע אולי קללה/ברכה, מה בדיוק היא היתה מסמלת? ולמה שייכו את החמסה דווקה ליד של פאטמה? תודה!

IBP1

New member
זה תלוי את מי שואלים ....

אם תשאלי את הברבריים אז החמסה היא כנגד אלה שלשונם חלקלקה כנחש....אלה שהם באים להזיק כי מהם תבוא הרעה וכנגדם יש להצטייד בהגנות. בתרבות היוונית זהו סמלה של האוקיינוסית טתיס שחסידיה משלו בימים וציידו עצמם בסמלה ,לציין כי הם מבניה. יש להם מזמור המתיחס לזה שהם מצאצאיה כמו אצלנו היהודים בהתיחס לשושלת יוסף בן יעקב שעליהם נאמר שעין הרע לא יכלה לדבוק בהם. בסמל של החמסה האיסלמית יש את העין. הפיניקים ראו בזה את סמל אלת הירח טנית והוא מהווה כסמל נשי.

אז בכל תרבות מושג ה- ../images/Emo57.gif הוא שונה../images/Emo268.gif

מתי מתחיל הדיון על שומר העתיקה, או שהוא כבר התחיל...

פרויז1

New member
וואללה, כל זה חדש לי!!

אם איציק יאשר, אפתח נושא שגם יקודם בפייסבוק של תפוז ושל הפרסים, הנושא יהיה : השוּמֵרים והפָּרסים : רצף של תרבות אנושית
אליך, איציק !

IBP1

New member
אנחנו נדבר על כמה דברים כמו הסטונהג' הישראלי

ועל הניאנדרטלים ,בני הכלאיים ,הנפילים ועוד ועוד דמויות בהסטוריה היהודית והפרסית. אבל לאט לאט נתקדם.

IBP1

New member
עוד לא יש כמה נקודות שיש להעביר ואז נדון

בשומרים.

איציק אני מחכה להמשך הדיון המעניין! תודה.

וגם לחלק על הנפילים. לילה טוב.

פרויז1

New member
אתה משער שנשלים את זה עד יום רביעי,

אואז נפרסם ונקדם את הנושא : השוּמֵרים, היהדות והפָּרסים : רצף של תרבות אנושית

IBP1

New member
פרויז אין סיכוי לדיון ביום רביעי....

אני עסוק בזה עד סוף השבוע.

פרויז1

New member
כשניתן יהיה לקיים דיון,

אתה מודיע לי, אני אדאג להודעת פורום, נעיצתה, וקידום בפייסבוק. בהצלחה! בוא הנה! מה זה הבית הזה? מה אתה עושה שם? אתה מחדש את קיסריה ההסטורית? וואווו, איזה בית!!!

IBP1

New member
כמה עצי ברוש טוטם

גרדניות ,מזרקה תאורה כבר יש . no biggy

פרויז1

New member
../images/Emo12.gifשששששש... , שקט!

רק הבנים בפורום יודעים על הטירה. לא לצעוק!

איציק המלצתי לאחי שבחו"ל ללמוד עיצוב גינות:

מכוון שהוא בנה לבד בריכה ומפל בבית של חברה שלו, והוא אמר שהוא מאוד אוהב לעצב את הגינה, ומכוון שאין לא מקצוע מוגדר, אז נזכרתי בך בתור מעצב גינות והמלצתי לו. מה נסגר עם עוד מידע לגבי שומר?

למעלה