הקוד הרפואי

הקוד הרפואי

שלום, סבתי חולת אלצהיימר במצב מתקדם ונמצאת בבית אבות סעודי שעולה 7700 שקלים לחודש. לאחורנה קיבלנו את הקוד ממשרד הבריאות שאומר שהמשפחה צריכה לשלם 4000 שקלים כאשר סבי ישלם 1900 שקלים אמא שלי שהיא חד הורית(אבי נפטר) 2100 ואחיה של אימי 56 שקלים. אצלנו אמא שלי מרוויחה משכורת מגדולה מהמשכורת של דוד שלי ודודה שלי ביחד, אך עם זאת, היא המפרנסת היחידה בבית. אני ואחותי מעל גיל 18, אך שתינו אינינו עובדות: אחותי חיילת ואני סטודנטית. לדוד שלי יש 3 ילדים מתחת לגיל 18 ומשכנתא של 3000 שקלים לחודש. אמא שלי חושבת שזה לא פייר שהוא צריך לשלם רק 56 שקלים ושמשרד הבריאות מסתכל רק על המשכורת שלו ולא כל המשכורת של אשתו(למרות שהיא גם נמוכה). האם אמא שלי צודקת וחלה טעות וכדאי לערער? מדוע משרד הבריאות לא לוקח בחשבון את המשכורת של אשתו של דודה שלי? ובכלל, מה הנוסחא שלפיה הם מחשבים? ומה יקרה אם חס וחלילה סבי ילך לעולמו ולא יוכל יותר לשלם את חלקו? איך אז יתחלק התשלום? תודה מראש

פנטזי1

New member
נושנושית שלום

מצ"ב האתר של משרד הבריאות ובו תמצאי את כל התשובות איך קובעים מי ישלם וכמה http://www.health.gov.il/download/forms/a2699_mk24_05.pdf בכל מקרה, מי שמשלם זה רק החולה לפי יכולתו הכספית וילדיו בלבד לא חתנים ולא כלות,לוקחים בחשבון רק את השכר של הילדים ואת ההוצאות שלהם למשפחתם(אם יש להם משכנתא וכו').

למעלה