"הקולוניאליזם הזוחל"

NorthernStar

New member
"הקולוניאליזם הזוחל"

מאמר מעניין על מטרת לימודי ההיסטוריה בישראל (שטיפת המוח הציונית) ומה קורה למי שמעז להביע חשיבה ביקורתית על נרטיב העל המקודש הציוני.

razre

New member
מעניין :)

יש דברים שנראים לי מדויקים במאמר והם גרמו לי קצת לחשוב בנושא מאידך יש הבטים שלא הסכמתי איתם. סיימתי לימודי היסטוריה לבגרות לפני קצת יותר משנה ויכול להיות שצריך לשקול תוספת של לימודים בנושא המזרח התיכון במאה ה-20 כמו שנאמר במאמר. כרגע כל מה שלומדים בנושא זה קצת על גמל עבד אל נאצר וזה נותן נקודת מבט קצת מעוותת על מה שקרה מסביב.

NorthernStar

New member
מסכימה

ספרי הלימוד בבתי הספר הישראלים הם מאובנים ומונוליטים בצורה שמעוררת גועל. יש מי שמנסה לשנות את המצב, אחד מהם הוא מרצה שלי לשעבר, שכבר כמה שנים כותב נרטיב כפול עם מומחים להיסטוריה וחינוך מאוניברסיטת ביר זית, כשהמטרה היא שהנרטיב הכפול יילמד בישראל ובפלסטין, ולפחות יעורר מחשבה ודיון ביקורתיים בקרב התלמידים, אם לא בציבור הרחב. הניסיון הקודם של פרופ' נווה לכתוב ספר יותר מאוזן נכשל, מכיוון ש"שרת החינוך" דאז, לימור לבנת חבלה, פסלה אותו, אתה יודע, כי היא הייתה כזאת אבירת חופש הביטוי....

razre

New member
חחח לפחות עכשיו

נראה שיש שרת חינוך ברמה גבוהה. נקווה שהיא לא תאכזב.

NorthernStar

New member
היא כבר אכזבה

הגברת יולי תמיר סירבה להתחשב בציבור המוסלמים ולדחות את מועד הפסיכומטרי שנופל על הרמאדן.

razre

New member
מה הקשר ליולי תמיר?

הרמדאן לא נקבע בשרירותיות - ידוע מתי הוא יצא בכל שנה - אני יכול להגיד לך מתי יצא הרמדאן עוד 500 שנה אם את רוצה. המחאה של אחמד טיבי הגיעה בשלב מאוד מאוד מאוחר, לאחר שהאוניברסיטאות עשו הרבה מאוד הכנות (בכל זאת זה לא איזה בחינה קטנה שעושים בכיתה מסכנה באוניברסיטה אחת - זה סיפור לא קטן). זה ממש לא באשמת השרה, אלא באשמת מי שקבע מראש את התאריכים. זה באמת טמטום כי מובן מאליו שצריך להתחשב בדברים כאלה, אבל לבקש חודש וחצי לפני להזיז את הבחינה זאת בעיה (מהרבה סיבות, שקשורות באוניברסיטאות ובנרשמים). אני מסכים שהתאריך שנקבע הוא לא הוגן וזאת אפליה, אבל אני לא חושב שזאת אשמתה של תמיר.

NorthernStar

New member
נראה אותך נבחן לא רק תחת לחץ

מהבחינה, אלא גם בצום. אחרי שתיבחן בפסיכומטרי ביום כיפור, תדבר, טוב?

MarXer

New member
הפרדת דת מהמדינה?

הדת, כאמור, היא עניינו הפרטי של האדם. וזאת בפירוש בעיה שלו אם מבחן נופל על צום X או Y. כמובן שיש ליישם את זה על כל הדתות, ולא רק כלפי האיסלם, אבל כעקרון, כמי שתומכים בהפרדת דת מן מהדינה (ואני מרשה לעצמילהניח שאת כזאת), לא אמורה להיות לנו בעיה שמבחן כלשהו יוצא על אירוע דתי.

NorthernStar

New member
לא כשהתוצאה היא אפלייתו של מגזר

ברגע שרק למגזר מסוים מצמצמים את מספר האופציות להיבחן - זאת אפליה. אני רוצה לראות שמועד פסיכומטרי נופל על יום כיפור אם "אין בעיה שמבחן יוצא על אירוע דתי".

razre

New member
אם המוסלמים היו מצביעים על הבעיה

מראש ולא חודש וחצי לפני המועד, אז תאמיני לי שלא הייתה בעייה להזיז אותו. הבעיה נוצרת כאשר כל האוניסריטאות מוכנות עם כל ההכנות הנדרשות וכל האנשים נרשמו כבר. המחאה של אחמד טיבי למשל באה בערך עם סיום מועד ההרשמה לאוקטובר - מה רצית שיעשו עם כל מי שנרשם? זה נושא מאוד מורכב ואני מצפה ממך להבין את זה. המוסלמים באמת נפגעים מהמקרה הזה, צריך להתחשב בהם, זה לא היה צריך לקרות, אבל יולי תמיר היא האחרונה שאפשר להאשים בזה.

NorthernStar

New member
זאת לא הפעם הראשונה שהם הצביעו

על הבעיה, ושוב כמובן מדינת ישראל דוחה את הבקשה מתוך רצון לשמר אותם בעמדת נחיתות חברתית וכלכלית.

rachel0sh

New member
תגיד, אתה שומע את עצמך??

עם כל הכבוד לשלום ולערבים, פלשתינאים וחיזבאללללללללה, מה עם העם שלך? העם שנלחם, נרצח, נהרג, ועשה הכל כדי שאתה תהיה פה בפורום? על כלום הם נהרגו??? הם נהרגו בשביל הארץ הזאת וכן- גם בשביל הציונות המזוויעה הזו, או איך שתקרא לה...! אני פשוט בהלם מאותם אנשים ששוכחים פעם אחרי פעם שהם י ש ר א ל י ם ושגם לנו יש זכות קיון, וכן, בארץ הזו! כי כל העובדות ההיסטוריות מוכיחות שוב ושוב שאנחנו היינו כאן מאז ומתמיד! זה שאתה מנסה להתעלם מזה- זה לא יעזור לך! האמת תצא לאור, ומבטיחה- זה לא כ"כ רחוק!

למעלה