הקול הוא הכל...

simba6

New member
הקול הוא הכל...

היה לנו יום עיון בנושא קול ומוזיקה שהיה מדהים ומעניין ולמדתי כמה הקול הוא משמעותי... אני חושבת שקול יכול ממש לשחרר דברים שמתקשים לצאת החוצה ... אני עדיין מרגישה מאד מאד עצורה וממש קשה לי להוציא קולות אפילו בלימודים... וגם בנסיון שלי לעבוד על שעת ספור אז הדמויות עדיין לא ממש מאופיינות ונשמעות די דומה... לצערי בביהס שלנו לא נפתחת סדנה או קורס? מחפשת המלצה על מורה לפתוח קול או קורס או דרכים לעבוד ולפתח את הקול גם כדי לדעת להשתמש בו נכון ולא להצטרד וגם כדי להפיק קולות ולאפיין דמויות... אשמח להמלצות סימון

פ י ו ל ה

New member
הי סימון

אני איתך בעניין של פיתוח קול, אני זוכרת שדיברנו על זה במפגש וגם אני אשמח להמלצות בעניין.. אם תמצאי משהו אשמח לשמוע :) בנתיים, לגבי גיוון בין דמויות, דברים שיכולים לעזור: אפשר לנסות לעשות עם עצמך לעשות קצת "שטויות" מול הראי כמו לייצר עיוותים קטנים קלים בלשון, בשפתיים, במימיקה של הפנים ולראות איזה קולות זה מפיק ממך כשאת מדברת תוך כדי, אחר כך אפשר לעבוד על לאזן את הפנים אבל את עשויה לגלות שאת יודעת לעשות דברים שלא חשבת שאת יודעת :) (למשל משיכה של השפתיים פנימה לכיוון הפה ודיבר בקולך הרגיל תוך כדי יכולה לייצר קול מקסים של סבתא, תנסי זה מגניב). עוד דבר שאפשר לעשות כדי לאפיין, זה לשחק עם קצב הדיבור, הדגש והחיתוך של המשפטים. יש דמויות למשל שמושכות את המילים מאוד ויש דמויות שמדברות יותר קופצני כאילו המילה יוצאת בלחיצת כפתור. יש כאלה נגיד ששרים את המילים, קצת כמו הדיבר של האיטלקים, יש כל מיני. ואז לפעמים המשחק עם הקצב מוציא אפילו קול אחר וגם אם לא ויוצא קול דומה, הדמויות עצמן נשמעות קצת אחרות..

הי!

אני בהחלט יכולה להבין את המבוכה והקושי להתנסות במהלך הלימודים, ובנושא הזה לפי דעתי טבילת האש בהופעה היא הדרך הכי טובה ללמוד על עצמך, אצלי זה נעשה מאוד אינטואיטיבי ומה שעוזר לי זה אפיון הדמות לפני שאני מוצאת את הקול שלה. אני מאמינה שיש גם תאוריה שיכולה לעזור אבל אצלי כך זה עבד הכי טוב! והכי חשוב לא לאבד את הקול! אני עדיין לא מצאתי את הנוסחא
בהצלחה!

הקול הוא המוווון סימון

ראשית אני מצרף לך קישור להודעה שכתבתי לא מזמן לגלית מתיאטרון הדלעת החלק שנוגע לך הם שני הסעיפים ( הכוכבים ) האחרונים שמתאימים לכל מטרה ולפני כל הופעה ללא קשר לבעיות בגרון. ישנם מורים רבים לפיתוח קול אבל מומלץ לפנות למורים שעבדו או יש להם ניסיון עם שחקנים ולא רק זמרים הרשימה ארוכה ואצל רובם לא קל למצוא מקום פנוי לשיעור! אבל שווה לנסות או לפחות להתחיל להיות ברשימת ההמתנה... אני ממליץ לך ואין קשר בין סדר השמות לבין איכותם, כולם טובים מאוד!!!!!!! נירה גל, בני נדלר, חיים פנירי, דלית כהנא, זה מה שעולה כרגע בשלוף אז נתחיל איתם ואם לא יסתדר אז אמצא לך מורים נוספים בנתיים עשי עליהם גוגל ומיצאי אותם. בהפקת קולות שונים שבזה יש לי ניסיון רב כמדובב ואיפיון דמויות כשחקן - בובנאי וכבמאי תוכלי לקבל שיעורים פרטיים ממני כשתהיי מעוניינת דברי איתי

למעלה