"הקומה השנייה" של הזיכרון

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
"הקומה השנייה" של הזיכרון

כך כתוב בכתבה המציעה טקס יום השואה אלטרנטיבי בסימן הדור השלישי . מה זה אלטרנטיבי? בכתבה יש פרוט. אני זקוקה לטקס הרגיל, הסטנדרטי, הישן...... שלא בונה קומה שניה, אלא נמצא בכניסה הקדמית. בשער הראשי. לא לשנות כלום במתכונת. להנציח את זכרון השואה כאילו לא עברו.............. עשרות שנים... לדוש בנושא ללא הרף, לא להניח לו. לא להמתיק אותו. כי עוד מעט.................. לא יהיה מי שיאזכר או יזכור........ ומה נעשה עם כל הסיפורים האבודים? שלא סופרו ולא תועדו ונקברו ביחד עם מתיהם? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3235472,00.html

ענבר.

New member
צמד המילים

טקס ושואה לא מתחברים אצלי. אבל, אם לאנשים יש צורך בטקסים בנאליים או אלטרנטיביים על מנת להתמודד, קטונתי.

softy

New member
אם לא הטקסים האלו

שמעבירים ומחדירים בך את תחושת היום הנורא הרי שהיום הזה יעבור כמו עוד סתם יום של חול. אני חושב שיש חשיבות גדולה לימים שבאים לפני יום השואה שמכינים ומכניסים אותך אל האוירה לקראת יום השואה. אולי אלו שחוו את השואה על בשרם [תרתי] לא צריכים טקסים מיוחדים על מנת לזכור, לכן אני מניח שהטקסים האלו נועדו בעיקרם לאלו שלא היו שם וגם לא מכירים מקרוב מישהו שכן היה שם.

ענבר.

New member
הזיכרון,

אם אתה לא סובל מסקלרוזה, לא צריך תזכורות בצורת טקסים. בשנים האחרונות, כל טקסי הזכרון קיבלו מימד של פסטיבלים.

למעלה