הקונגרס באילת

Namiro

New member
הקונגרס באילת

הנה קצת רשמים מהקונגרס באילת - לטובת אלה שלא יכלו להגיע -
מה שאפיין את הקונגרס הפעם היתה הכמות הגדולה של משתתפים מחו"ל - כ-20 במספר. ובנוסף עוד כ-20 ישראלים. חלק מהבאים הם דמויות מוכרות בתנועה העולמית, כמו רנאטו קורסטי מאיטליה ואנה לוונסטיין מאנגליה (סופרת שחיברה את הקורס הנוכחי ב-Lernu, ומסתבר שיש לה קשר משפחתי לסדרה Here we are ללימוד אנגלית בטלביזיה הלימודית בשנות ה-70, למי שזוכר), וכמובן צמד Kajto והזמר הידוע Jomo.היו משתתפים ממדינות רבות - קוריאה ויפן וארה"ב ופולין ואיטליה ואנגליה ועוד ועוד) זה הביא ליצירת אווירה בינלאומית ממש כשהאספרנטו בפי כל למשך שלושה ימים רצופים. כל אחד נשא תגית באספרנטו עם שמו ושם המדינה ממנה הגיע, וכולם התחברו עם כולם. הטיולים של עמרי היו מאתגרים למדי (חלק מהמשתתפים אינם צעירים, אבל עמרי הוביל את כולם ביתדות ובסולמות בבקעת תמנע והעפיל ברגל להר צפחות...) ותרמו גם הם לגיבוש. בכל יום אחר הצהרים היו הרצאות עד לארוחת הערב, של המשתתפים. אני הרציתי על האתר verkoj.com.
הגעתי לקונגרס עם אשתי (שאינה דוברת אספרנטו) וגם עם בתי פז (סטודנטית, שיודעת אספרנטו ברמת קורס בסיסי, והשתתפה בכל הפעילויות ובהופעות).
קייטו הופיעו בשני הערבים הראשונים, ו-Jomo בשני האחרונים (ביום האמצעי הם הופיעו יחד). הוא הפתיע את כולם וכבש את הקהל בשירת השיר הללויה שלנו מהאירוויזיון בעברית ללא טעויות (!) מהזכרון, ולאחר מכן שר אותו באספרנטו. כל ההופעות היו סוחפות ומלהיבות. הזדמנות למפגש בלתי אמצעי עם אמנים מהשורה הראשונה ב-Esperantujo.
כמעט כולם המשיכו לקונגרס האספרנטו בירדן וחלק גם לטיול עם עמרי לפטרה אחרי הקונגרס בירדן. אבל אני ומשפחתי הסתפקנו בחלק של אילת - בהחלט חוויה מיוחדת. בתי אמרה לי לאחר מכן שהיא נדהמה מהאנשים - כל כך חביבים, ומקבלים את האחר, וכולם פנו אליה למרות שהאספרנטו שלה בסיסית ובסוף חלק מהם נפרדו ממנה בחיבוקים...

מיכי 10

Member
תודה על הדיווח המעניין

יואפ 76

New member
תודה על הדיווח. היה מעניין לקרוא.

שמחתי שהבת שלך השתתפה בקונגרס ושהמשתתפים מצאו חן בעיניה. נקווה שתמשיך להתעניין באספרנטו ותהיה טובה לפחות כמו אבא שלה.
הבנתי שהטיולים היו מאתגרים למדיי כולל טיפוס על סלעים. זה, לצערי, כבר לא מתאים לי.
אני שומרת על כל מה שאתה מכניס ב-VERKOJ וקוראת מפעם לפעם.

למעלה