הקונגרס ה-2 לתנועות הנוער ב"יד ושם"

Mgedera

New member
הקונגרס ה-2 לתנועות הנוער ב"יד ושם"

אני לא יודעת מי מכן יודע או לא יודע אבל היום התקיים ביד ושם הקונגרס ה-2 לתנועות הנוער בעקרון האירוע הוא מיועד ל50 נציגים מכל תנועת נוער ולשביעיות שמיניות. זה לא נראה לכם מוזר שמתנועה אמנם לא גדולה אבל שמונה יותר מ-50 שביעיות ושמיניות התנדבו להגיע לקונגרס רק 8 אנשים ועוד מאותו סניף ומאותה שכבה? לי זה נראה ממש מוזר..אז העניין הוא ש8 שביעיות מהסניף שלנו ועוד 2 שמיניות מראשון ושמיניסט מכפר שמואל הגיעו היום לקונגרס..תעשו חישוב מהיר 11 אנשים מתוך 50 נציגים שצריכים להגיע? מוזר הא? לצורך העניין הרכזת של הסניף שלנו הצליחה לשכנע את רכזת ההדרכה הארצית שגם מספר שישיות יבואו ולכן אני וחבריי הצטרפנו גם כן אבל עדיין היינו בסה"כ 5 שישיות... סה"כ 16 אנשים מתוך 50 שהיו צריכים להגיע..קצת אבסורדי.. מה שאני בעצם רוצה להגיד שהמצב לא טוב, יש בעייה רצינית של לקיחת יוזמות, התנדבות ואחריות אני לא יודעת איך זה בכל סניף בתוך הסניפים עצמם אבל מה שקרה היום באמת הפתיע אותי..שתפו מה קורה אצלכם בסניף, האם גם אצלכם ישנה הבעיה של חוסר יוזמה מקרב הבוגרים? אנשים מתנדבים ולוקחים אחריות? גל שישיסטית מסניף גדרה

bergmanit

New member
:/

איתנו בכלל לא דיברו על זה, אבל כן, את צודקת, זה ממש לא בסדר. זוכרת אותי? אני מתגעגעת :)

Mgedera

New member
איך אפשר לשכוח אותך?

אני גם ממש מתגעגעתת למה לא יצאת למרוץ בוגרים? את בטוחה שגם עם השביעיות שמיניות לא דברו? כי אני כמעט בטוחה שדברו עם כל הסניפים..

L I L O C H

New member
...

אז ככה... גם אצלנו יש את הבעיה של חוסר יוזמה מצד הבוגרים. תמיד יש את אלו שמתנדבים [אהמנועהאהמ], ויש את אלו שאף פעם לא מתנדבים. אני לא חושבת שיש סניף שאין בו את 2 הצדידים, זה נמצא בכל מקום. עכשיו, בקשר לקונגרס. שיר, יוסי כן אמר לנו, פשוט ממש ממזמן. בסניף שלי [ראשל"צ מערב] יש רק שמיניסטית אחת ו-6 שביעיות [שאליהם פנו]. עכשיו זו תקופה של לחץ בלימודים והפורימון, והיות ואנחנו סניף גם ככה קטן, כל זמן שיש לנו פנוי אנחנו מעדיפים לבוא לימי עבודה לפורימון. זה סדר עדיפויות של כל אחד ושל סניף. נכון, אני מסכימה איתך שאולי הסדר עדיפויות טיפה לקויי ושזה ממש עלוב שרק 16 בוגרים ממכבי צעיר היו בקונגרס הזה, אבל זה באמת סדר עדיפויות. אני חושבת שאם היו מעלים את זה בפורום יכול להיות שהייתה יותר הענות => "סוף מעשה במחשבה תחילה". אבל לא בוכים על חלב שנישפך, ואנחנו צריכים ללמוד להבא. ואולי באמת כדי שנשתתף יותר גם בפרוייקטים ארציים לא רק של מכבי.. =]] אגב, זו לילך, שביעיסתית מראשל"צ מערב- "מכבי זה סם החיים"... שיניתי כינוי. נ.ב
מחר לכל אלו שהולכים לסמינר מיון.. =]] [שירלי מראשל"צ מערב, יסמין מנ"צ, אלו מי שאני יודעת שנימצאים בפורום... אם יש עוד תגידו...]

Rioter

New member
קודם כל, תתחדשי על הניק. ../images/Emo140.gif

ואני לא זוכרת שום דבר כזה.
אבל מקבלת את מה שאמרת.

שקד9

New member
...

בקשר לקונגרס.. אני לא זוכרת שאמרו לסניף שלנו.. אולי אמרו רק לשביעיות ולשמיניות.. אבל גם אצלנו בסניף יש את הבעיה הזאת.. וכל אחד סומך על מישהו אחר שיעשה מה שצריך לעשות.. והיום יש את הסמינר מיון.. אז יכול להיות שבגלל זה לא היו הרבה שביעיות ושמיניות.. כי אני יודעת שמהסניף שלנו כל השביעיות.. אולי חוץ מ1-2 הולכים לסמינר..

or19951

New member
שיטת סמוך על סמוך..

ובקשר לסמינר..זה לא תירוץ טוב.. כל השביעסטיות שהולכות היום למיונים הגיעו גם לקונגרס ככה שאינ אל חושבת שזה הפריע להן.. ובלי קשר, בהצלחה לכל מי שהולך..למרות שנראה לי שבטח כולם כבר הלכו..

A m b a G a l

New member
צודקת בכל מילה.

בכלל, לא הכל הועבר. סניפים/קנים/מקומות אחרים התנהגו בצורה נוראית. תנועת האיחוד הלאומי (ככה נראה לי שקוראים להם) צחקו ודיברו כל הזמן. גם במליאות של כל התנועות, וגם כשהתחלקנו לקבוצות. היה מבזה, והתביישתי בשם הנוער, באמת. מרכזת של איזה תנועה הרשתה לעצמה לדבר בפלאפון באמצע דיון, ושאר הבוגרים מהתנועה שלה התנהגו לא פחות נורא. חוץ מזה היה נחמד, בעיקר מרתק. הסיפור עדות מאשר אוד היה מרגש ומזעזע. ובעיקר בעיקר, הפנמנו המון . מקווה ששנה הבאה יהיה אפילו טוב יותר, ענבל.

noamsheron

New member
ענבל,

מיכל העלתה את זה בישיבה מתישהו? ואם כן, זה רק לשביעיסטים-שמיניסטים או שגם חמשושים כלולים בזה? . . נעם - חמשושית מגדרה:)

מסכימה.

בהחלט חבל שלא הייתה נציגות ארצית בקונגרס. ממש חבל. נתחיל מזה שאולי לא כולם ידעו על הקונגרס, לא הייתה מספיק חשיפה כנראה.. וגם למי שהייתה, אני בטוחה, שלרובם, הייתה סיבה מוצדקת לא להגיע. באמת כולם נמצאים בתקופה ענקית של לחץ. (עזבי את זה שאני שישסטית.
). אני חושבת שבכל זאת, מכל הארצי, בטוח היו 40 בוגרים שפנויים אתמול. ממש חבל. אגב, אצלנו בסניף, יש לרוב התנדבות ומעורבות מצד הסניף.. יש מקרים שבהם באמת אין אף אחד כמעט שיכול, אבל כולם עושים הכי הרבה שהם יכולים.

למעלה