הקונה שזכה מבקש: חכה שאטוס לארה"ב

הקונה שזכה מבקש: חכה שאטוס לארה"ב

היי, העליתי מכירה עם משלוח חינם לארה"ב ואירופה, אתמול זכה במוצר שלי מישהו ממקסיקו, טרם שילם. כששאלתי אותו למה הוא הגיש הצעה הוא אמר שבחודש הבא הוא טס לארה"ב וביקש שאחכה, אין בעיה אם הוא יתן לי כתובת מיד והחבילה תחכה לו שם, אבל מה אם הוא מתכוון שאשלח רק כשהוא יהיה שם? במכירה התחייבתי לשלוח תוך יומיים, איזה יתרונות וסיכונים יש אם אני מחכה חודש? אני גם לא רוצה לחכות, לגמור עם זה.

האמת שאני לא רוצה לאבד אותו, הוא היה המציע היחיד ולא הסתכלו על המוצר הרבה אנשים. מה אם הוא לא ישלם והמכירה תבוטל? מגיע לי פיצוי?

trilliane

Well-known member
מנהל
ההתחייבות שלך למשלוח תוך יומיים נספרת רק ממועד התשלום שלו

כל עוד הוא לא שילם אתה לא אמור לשלוח את המוצר ולא מצופה ממך לעשות זאת. אין לי מושג אם יש מגבלה (מבחינת איביי) על הזמן שבו הוא יכול לא לשלם לך (אני לא מוכרת) אבל מה שהוא עשה לא נהוג ולא מקובל. לכל הפחות הוא היה צריך לפנות אליך מראש, להסביר את המצב ולשאול אם זה בסדר מבחינתך. לזכות ואז להציב תנאים חריגים זה לא לעניין.

בכל מקרה אם לא מתאים לך להמתין, כתוב לו (בצורה אדיבה) שזה לא מקובל עליך ושלח לו בקשה לביטול עסקה. אם הוא לא משלם אתה יכול גם לשלוח לו דרישה לתשלום ואז אם הוא לא משלם הוא יקבל "סטרייק" (נקודה שחורה). זו לכל היותר "נקמה" אבל לא פיצוי... אין פיצוי על כך שקונה לא משלם... תקבל את העמלות שלך בחזרה, אבל אי אפשר להכריח אותו לשלם.

אתה גם כותב שאחרים הסתכלו אך הוא היה המציע היחיד, כך שבכל מקרה לא הפסדת קונים אחרים. אם תחליט שלא להיענות לבקשתו ולסיים איתו, אחרי שתבטל את העסקה, חסום אותו (כדי שלא יוכל לקנות ממך) ופרסם מחדש את המוצר.

למעלה