הקונספירציה של חברות הפסיכומטרי

הקונספירציה של חברות הפסיכומטרי

חברות הפסיכומטרי למינהם נוקטות בשיטה מאוד ריווחית כדי להוציא מקסימום רווח מהפסיכומטרי. כידוע הפסיכומטרי הוא ציון יחסי ביחס לשאר הנבחנים בשנה שנתיים שלפני. החברות מכללות בתי ספר לפסיכומטרי או איך שתקראו להם מארגנים בבתי הספר התיכונים קורסים מזורזים בזיל הזול (כ900 ש``ח), קורסים ברמה נחותה ומובילים את התלמידים האלה לעשות פסיכומטרי באוקטובר בד``כ. מדובר על אלפי תלמידים. התלמידים האלה שכמובן לא מוכנים כמו שצריך לפסיכומטרי מקבלים ציון נמוך יחסית. המכללות הללו מארגנות בו זמנית קורסים איכותיים ברמה גבוהה ובמחיר יקר עד מאוד (כמה אלפי שקלים) כאשר בוגרי הקורסים האלה מקבלים ציון גבוה יחסית, בגלל אותה מסה של אנשים לא מוכנים שעושים את הפסיכומטרי. זוהי מעין שיטה לנצל את מבחן הפסיכומטרי וחוקיו כדי לעשות רווח כספי מכל פן אפשרי. הרווח של המכללות הללו הוא עצום: א. בדרך זו הם מבטיחים את ההצלחה של אלה שמשלמים להם הרבה עבור הקורס ב. אותם אלפי תיכונסיטים שקיבלו פחות משיכלו לקבל הם חומר גלם לקורסים עתידיים מאחר שיצטרכו לקחת עוד קורסים בעתיד לאחר הצבא ג. בנוסף לזה גם הרווח הכספי מהתיכונסיטים שהובלו כצאן לטווח. קונספירציה או לא?

roni_m

New member
LOL ... לא ממש...

שכחת (או שאתה בכלל לא יודע) שהציון הפסיכומטרי לא נקבע ביחס לנבחנים באותו מועד בלבד, אלא לנבחנים באולו מועד ולנבחנים בכל המועדים בארבע השנים האחרונות. גם אם חברות הפסיכומטרי אכן גורמות בכוונה לתלמידים להוציא ציונים נמוכים, הרי שההשפעה של אחוז הנבחנים הללו היא אפסית ביחס לכלל הנבחנים בארבע השנים האחרונות... וחוץ מזה, לא חשבת שאם הלומדים ירגישו שהחברה מנצלת אותם ולא שווה כלום, הם לא יחרו אליה כשיתכוננו למועד הבא? ומה בנוגע לשם שיצא לחברה? קונספירציה? לא נראה לי...

אתה טועה

אנשים פונים לחברות האלה שוב פעם כי הם יודעים שהפעם הם יקבלו יותר גם בגלל הסיבות שאמרתי ואז מה שיוצא הוא שכולם יוצאים מרוצים והחברות פסיכומטרי מרוויחות המון כסף. החברות האלה מצאו איזון שהם יוצרים שהוא חוקי בהחלט. הם פשוט מנצלים את השיטה הדפוקה. ועוד משהו נכון שהציון הוא באופן יחסי לא רק לאלה שנבחנו באותה בחינה אלה למספר שנים אחורה אבל זה לא משנה מכיוון שתמיד במועד של אוקטובר יכללו יותר מועדי אוקטובר מהעבר מאשר בכל מועד אחר. ארבע שנים אחורה למשל מאוקטובר כולל חמישה מועדים של אוקטובר אבל ארבע שנים אחורה מפברואר למשל כולל רק ארבע. תחשוב על זה

roni_m

New member
ככל שאני חושב על זה יותר זה נשמע לי יותר מגוחך...

מה ז``א ``כולם מרוצים``? אתה הייתה מרוצה אם היית לומד סתם ומוציא אלפי שקלים בשביל להוציא ציון גרוע, ובשביל להבחן שוב לאחר כמה שנים? אתה היית ``מרוצה`` אם היה נודע לך ששילמת ממיטב כספך והשקעת את מירב זמנך ואילו המדריכים ``זממו`` מראש לעשות הכל כדי שתוציא ציון גרוע? איך אפשר להיות מרוצה מזה? ולעניינו, הטענות שלך חסרות ביסוס עובדתי (הוכחות!) וודאי חסרות הגיון. ראשית, במחקרים סטטיסטים רבים התגלה שהשיפור בין מבחנים עוקבים אינו גבוה במיוחד ובממוצע אינו עולה על 20 נק`. כמו כן התגלה שממוצע הציונים של נבחנים שעברו קורס הכנה לעומת אלה שהתכוונו בעזרת ספרים בלבד וללא קורס גבוה בשיעורים זניחים ביותר (כ-10 נק`). אבל את זה לא מספרים לך בקורס, נכון? בקיצור, הטענות שלך נשמעות לא הגיוניות ועד שלא תביא הוכחה לדבריך הן ישארו בגדר ספקולציות חסרות ביסוס והגיון.

הוכחה

חצי מהשכבה שלי עשתה בזמנו את הקורס הבית ספרי החפיפניקי באוקטובר וקיבלו את הציונים שלהם כשרק שניים מתוך עשרות קיבלו מעל 700 . אבל אלה שעלו על הדבר הזה והלכו לקורס הרגיל בהשקעה כספית גבוהה הרבה יותר וניגשו בדצמבר קיבלו כמעט כולם מעל 700. אין יותר ברור מזה. אלה שהלכו לקורס החפיפניקי וקיבלו יחסית נמוך (וזה מן הסתם אלפי תלמידים ברחבי המדינה) עזרו לאלה שניגשים בדצמבר לקבל יותר גבוה בגלל השיטה היחסית.

dominik

New member
כמה שזה נכון...

אני אישית מכירה לפחות 5 בנות שעשו אחד מהקורסים המוזלים הלה, ועכשיו לא מוכנות לגלות את הציון שלהן לאף אחד מרוב פאדיחה. אני לא יודעת אם זה בגלל הקורס, או שהן פשוט לא היו מספיק רציניות, אבל כך או כך האחוז שלהם הוא לא כל כל קטן כפי שנדמה. כשעשיתי פסיכומטרי (לפני כחודש, למדתי לבד) לפחות חצי מהאנשים שם עשו קורס. אז הנה הקונספירציה האמיתית: בגלל שהציון הוא יחסי, אם מכינים את התלמידים ממש טוב, עם מבחן הכנה ממש קשה, (וזו התמורה שמקבלים בקורס לכל אלפי השקלים) וברמה גבוהה, הם כמובן גם ידרדרו למטה את כל שאר הנבחנים ויקבלו את ה800 שלהם. הבעיה היא שגם מחברי הפסיכומטרי הם לא טיפשים. יראו האנשים שם ב``האגודה לבחינות`` שיותר מדי אנשים קיבלו את הציון הנכסף, ויעלו את הרמה של הפסיכומטרי... כך שלמבחן הבא, שיהיה קשה עוד יותר מהקודם, ירשמו עוד יותר אנשים לכל מיני קורסים, ושוב פעם יעלו את הרמה... וההוכחה היא שמאז שנות השמונים עולה רמת המבחנים באופן מתמיד, כך שאם פעם הוא באמת מדד את רמת האינטלגנציה שלך נטו, והיה אפשר לגשת אליו בלי להתכונן כמעט, היום מודד הפסיכומטרי בעיקר את כמות שעות ההכנה שלך, ואת כמות הכסף שהשקעת בכל מיני מורים פרטיים. לכן: אני מעודדת ללמוד לבד, ותאמינו לי שגם כך אפשר לקבל ציונים מעולים. (אני עדיין מחכה לציון שלי, אם תהיתם. בטח אחרי שאני אקבל 250 או משהו, הדעה שלי תהיה שונה). זהו דום

smdr

New member
יש בזה משהו, אני חייבת להודות

ואני לא מאמינה שתקבלי פחות מ-700, את נשמעת לי מספיק אינטיליגנטית.

roni_m

New member
את חושבת שכל מי שהוא אינטיליגנטי מקבל יותר מ-700? נעלבתי....................

דווקא לך כדאי לקחת קורס הכנה.

אולי שם תלמד שכותבים ``צאן לטבח`` ולא ``לטווח``. חשיבה מילולית זה טוב גם ליום-יום, לא רק לפסיכומטרי.

למעלה