מזכיר לי בחור אחד
שפגשתי פעם ראשונה כשהוא בא לראות את הדירה שלי כשחיפשתי שותף לדירה בחיפה. אחר כך פגשתי אותו בתחנה המרכזית בירושליים בדרך מאיפשהוא לאנשהוא. אחר כך פגשתי אותו בתחנה המרכזית בתל-אביב בדרך מאיפשהוא אחר לאנשהוא אחר. וכמובן עוד כמה פעמים בסופרמרקטים, בנקים, וכיוצא בזה. רק שנראה לי שזה צירופי מקרים, מהסוג של אני מגיע לטירונות ופוגש שם מישהו שלמד איתי כיתה אחת בחטיבת ביניים, אני ממשיך מהטירונות לקורס ושני חברה מהפלוגה ומישהי מהתיכון מגיעים לאותו קורס, אני עולה על מטוס לטיסה מארה"ב לארץ ופוגש מישהו מהקורס ומישהי מהשירות. זה פשוט עניין של הסתברויות. מישהו בפורום מאגיה וכישוף כתב שהוא רצה שביום ההולדת שלו באוגוסט ירד גשם, ולהפתעתו אכן ירד גשם באותו יום. זה נורא מפתיע עד שמסתכלים בסטטיסטיקות של בית דגן ומגלים שפעם בשנתיים יורד באוגוסט גשם קל, קרי הסיכוי שמשאלתו תתגשם הוא בערך 1.65 אחוז. אותו דבר לגבי אותו בחור – הוא גר באותו איזור שאני גר, לכן זה רק סביר שאני אפגוש אותו מדי פעם בסופר או בבנק. הוא היה סטודנט כמוני באותה תקופה, ולכן זה די סביר ששנינו נוסעים באוטובוסים ונפגשים בתחנות אוטובוסים גדולות. זה לא שיש מספר מוגבל של סטטיסטים בארץ, אלא רק שמכרים נוטים לעבור מסלולים דומים בחיים (תיכון, צבא, טיול, אוניברסיטה, עבודה, ...) עם אופנות דומות (מקומות טיול אופנתיים בחו"ל, מסלולים נחשבים באוניברסיטה, ...), ככה שמבין אלפי הפרצופים שכל אחד מכיר (מאתיים בתיכון, מאתיים בטירונות, מאה בקורס, כמה מאות באוניברסיטה, ...) סביר להניח שמכרים יצוצו שוב ושוב במהלך החיים.