הקוף ה100

liquidream

New member
הקוף ה100

בהמשך לשרשור השיבוט רציתי לפתוח בדיון על התאוריה הבאה: פעם היתה קבוצה של קופים שחיה על אי מבודד. הם היו מוגבלים במזון שלהם כי כל הפירות שנפלו התלכלכו מחול והם נמנעו מלאכול אותם עד שקופה אחת גילתה שאפשר לשטוף את החול במים ולאכול את הפרי. מובן שקופים אחרים שראו אותה התחילו לחקות אותה ולאט לאט כל הקופים באי התרגלו לשטוף את הפירות שלהם מחול. עכשיו מגיע החלק המענין: כשהידע על שטיפת הפירות הגיע למאסה של 100 קופים (בערך) הוא התפשט לאיים אחרים בלי שום הסבר ראציונלי. קופים באיים סמוכים התחילו לשטוף את הפירות שלהם כאילו זה דבר מובן וברור שעבר להם בגנים - וזאת מבלי שראו אף אחד אחר עושה זאת. זאת תיאוריה (או התבוננות) אמיתית שנצפתה בקופים ויש לה המון מקבילות אצל בני אדם (בדיקת ההשפעה הסביבתית של מדיטציה קבוצתית למשל) והיא מעידה על על כך שידע ומודעות הם מעין חומר שכשיש ממנו מספיק- הוא נעשה זמין לכולם בהרבה יותר קלות מהמאמץ הראשוני שנדרש להשיגו בפעם הראשונה. תגובות?

laughter19

New member
im intrigued!

האם ברגע שבו מספיק אנשים יכנסו לפורום וידעו את מה שכתבת עכשיו , הידע הזה יובנה אצל אנשים אחרים שעוד לא היו בפורום ? שמא בא לכם לערוך ניסוי, אנשים הרפתקנים מפורום מחתרתי מאטריקס? נראה לי שרוב / הרבה בני אדם יותר מדי חסרי אינטליגנציה שתאוריה הזאת תעבוד עליהם ואני נכלל ברוב זה

liquidream

New member
אנשים לא צריכים להבין

את התאוריה הזאת כדי שהיא תעבוד עליהם. זאת תאוריה שאני מזכיר לעצמי כל פעם שאני מתייאש מהאפשרות שהאנושות תקפוץ למדרגת מודעות גבוהה יותר. מצד אחד אתה רואה את כל הרוע והטיפשות בעולם ואומר לעצמך- אין מצב שזה ישתנה. יהיה כאן יותר טוב רק כשכולם ימותו. ואז אני נזכר בקוף המאה ואומר לעצמי שאולי מספיק שחלק מהאוכלוסיה יעשה את המאמץ הראשוני להתפתח וכך המודעות הגבוהה תהיה נגישה גם לאלה שלא מוכנים או לא יכולים לעשות את המאמץ בשלב זה. קח למשל את המריחואנה- יש היום מין הסכמה כזאת אצל אנשים "נורמאלים" שגראס זה דבר שלילי. לעומת זאת יותר ויותר אנשים בארץ מתוודעים בימים אלה לתכונות החיוביות של הגראס ואם התיאוריה הזו נכונה- אני צופה שבעוד לא הרבה מדי זמן הגראס יהפוך לדבר מקובל, חוקי וזמין לא על ידי מאבקים ומלחמות ורוב דחוק בכנסת אלא על ידי "קפיצת מדרגה" שבה פתאום יהיה ברור לכולם מה שהיום ברור רק למיעוט באוכלוסיה.

IC4

New member
כן אני רק טוען שאיך שזה נראה לי

זה לא יעבוד על תאורית ה"בן אנוש ה100" אלא על מודעות חברתית, תקשורתית כלומר זה יתפתח מעצמו בקשרים של אנשים לאנשים אחרים לא מחוסר קשר כי החברה היא יותר מדי גלובלית זה לא שאנחנו לא מודעים למה שקורה במקום לידנו, ושהם משתמשים בסמים אז במשך הזמן גם אנחנו אלא אנחנו נשמע ונלמד מהם שהסמים יכולים להיות לשימוש תועלתי בין השאר (אם הרי יהפכו אותם לחוקי, אז הסמים יהיו בהרבה יותר משופצרים) הרי זה לא שאנחנו לא מודעים לאמסטרדם
אני דווקא מאד נמשך למה שאתה אומר פה

כן!! שמעתי על זה..................

ואפילו יש לי עבודה שלמה על העיניין שהצלחתי להשיג! מאוד מאוד מעניין....

למעלה